writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

geen titel

door koyaanisqatsi

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    oeps wat een wending en verhaal - en zo diep menselijk verteld
    koyaanisqatsi: Het zat er aan te komen na hoofdstukken 56 en 57 natuurlijk.
    ;-) thnks
  • Ghislaine
    Inhoudelijk klopt het helaas niet beste schrijfcollega. We maken het hier zo echt realistisch anders mee. Ouders die hun dochters terugsturen omdat ze net willen integreren en heel graag met onze zonen willen trouwen. Ook de reactie van haar ouders, wat stadsvolk is, lijkt in niets op wat eveneens in grootsteden afspeeld. De familie en de maagdeneer spelen dagdagelijks een belangrijke rol voor de patriarch van zo'n gezin. Het is belangrijker wat buren denken, dan wat men zelf denkt. Haram wordt vaak verkeerd uitgelegd, maar wij weten dit. Daarom dat me dit boek niet echt kan smaken. Het zal aan mijn beroepsmisvorming liggen waarschijnlijk.
    koyaanisqatsi: Ik vrees te moeten instemmen met dit laatste. Uit het Marokkaanse gezin dat vroeger naast me woonde waren twee meisjes gehuwd met een niet-moslim (één met een Belg, één met een Fransman). Die mensen ontkenden zeker niet dat wat jij beschrijft geen realiteit is, alleen benadrukten zij dat de dingen veranderen (ze waren er tenslotte zelf een voorbeeld van).
    Is het trouwens niet veel productiever de progressieve krachten die in alle culturen, landen en maatschappijen strijd voeren te ondersteunen in plaats van hen samen met hun (onderdrukkende) reactionaire tegenpolen in het verdomhoekje te duwen? Is het niet beter de vrouwen die in Saoedi Arabië achter de tralies vliegen omdat ze het recht op autorijden als vrouw in de praktijk hebben gebracht, te steunen dan van de daken te schreeuwen dat alle Saoedi's achterlijk zijn? (btw de Saoedi's zijn een minderheid in hun land want slechts één enkele stam die de macht van de Engelsen heeft cadeau gekregen)
    Het is gemakkelijk om vanuit onze luie stoel het gebrek aan vrijheid en emancipatie op een ander te verketteren, maar daarmee helpen we wel diegenen die daarginds niet zelden hun leven voor riskeren geen bal mee vooruit, integendeel. Democratie en emancipatie zijn processen die slechts met veel vallen en opstaan bereikt worden. Ook hier, want als je onze geschiedenis bekijkt zal je ook moeten toegeven dat deze verworvenheden niet zonder slag of stoot bereikt zijn -en veel recenter zijn dan we ons over het algemeen herinneren.
  • manono
    Halima heeft groot gelijk dat ze zich gekrenkt voelt.

    Vanuit mijn subjectieve lezerskijk, vind ik Farida nog het meest geïntegreerd en/of het meest pragmatisch ...sommige autochtone ouders weten ook niet wat ze moeten doen wanneer dochter het heft in eigen handen neemt. Daar erger ik me evenzeer aan.

    Fijn beschreven.

    koyaanisqatsi: Het verheugt me ten zeerste dat je de term 'sommige' gebruikt. Nu, wat het heft in eigen handen betreft. In mijn jonge jaren (eeuwen geleden), had een vriend van mij een vriendinnetje wiens aardskatholieke ouders weigerden haar eender welk voorbehoedsmiddel te geven. Resultaat: ze zat met een kind opgescheept op de vooravond van haar zestiende verjaardag.
  • Mephistopheles
    Blijft interessant, en Halima valt inderdaad te begrijpen. Dat er nu nog eens iemand zegt dat ik nooit begrip heb voor een vrouw...
    koyaanisqatsi: Voor de juiste vrouw, zullen we zeggen... ;-)
  • ppe
    ik mag wel die scherpe tong van Halima :)
    koyaanisqatsi: ik ook... :-D
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .