writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

geen titel

door koyaanisqatsi

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    hier lees ik meer een anders denken, best interessant
    koyaanisqatsi: Mijmerend tussenstukje, zeg maar.
  • ppe
    mooi
    en ik lees graag wat meer uit de gedachtenwereld van Halima
    koyaanisqatsi: Dat laatste valt lastig in te passen omdat het verhaal zich laat leiden vanuit Ahmeds perspectief. Misschien iets voor een vervolg, want TAKBIR loopt stilaan op zijn einde.
  • manono
    Voor de schrijfwijze, de aandacht voor details.

    Maar de inhoud irriteert me: Halima's beslissing om vanwege de hoofddoek een andere job te nemen en de laatste drie zinnen die het denken van Achmed beschrijven.

    In feite beschrijf je wat er echt aan de hand is: een geloof dat politiek gestuurd wordt en een massa mensen die er zo in opgaan dat ze zichzelf zelfs tekort willen doen. Geen opbeurende sfeer, zou ik zeggen.
    koyaanisqatsi: Opbeurend is het inderdaad niet. Nu, wat Halima's beslissing betreft: ik denk niet dat het de bedoeling van een roman is dat we het met de personages eens moeten zijn.
    Wat het geloof en de politiek betreft, daar zou ik met twintig bladzijden op kunnen reageren, dus dat wat (te) veel om hier uiteen te zetten. Maar toch even dit als doordenker: 'Wat zou je ervan vinden als de Belgische staat morgen vrouwen moest verbieden nog langer broeken te dragen? Te gek om los te lopen, deze vraag? In het (diepchristelijke) Chili van Pinochet was dit nochtans realiteit. Zou je in dit geval een link leggen tussen politiek en christendom of wat dan ook, of zou je je niet in de eerste plaats onderdrukt voelen?
  • jack
    Ik vind het ook een beetje troosteloos. Maar daarom niet minder goed.
    koyaanisqatsi: Het is ook weinig opbeurend... :-(
  • Mephistopheles
    Zeker niet minder goed, en godveromme, kheb nu al 68 afleveringen gelezen en weet bij de duivel nog steeds niet wat Takbir wil zeggen.
    koyaanisqatsi: De uitdrukking 'Allahu Akbar' = takbir. (zo simpel was het dus...) ;-)
  • Wee
    Mooi ...
    x
    koyaanisqatsi: xxx
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .