writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

TAKBIR (70)

door koyaanisqatsi

Dit is een volmaakt Boek, daaraan is geen twijfel, een richtsnoer voor de godvrezenden. Die in het onzienlijke geloven en het gebed houden en die weldoen met hetgeen Wij hun hebben geschonken. (Soera 2 Verzen 2 en 3)

Ahmed rolde zijn gebedsmat uit. De klok wees precies negen uur, in zijn verbeelding verplaatste hij zich naar het warenhuis en zag hij Halima plaatsnemen achter de kassa. Ze was rond acht uur opgestaan, had hem heel even over zijn rug gestreeld, had zo stil mogelijk haar kleren gepakt en een douche genomen, en was beneden gegaan om te ontbijten. Rond half negen was ze naar haar werk vertrokken.
Omdat hij er niet in slaagde opnieuw de slaap te vatten was hij een kwartier later zelf opgestaan. Toen hij slaapdronken uit bed stapte, was zijn oog op Halima's onderrok gevallen, die de avond voordien tijdens hun verstrengeling zo goed als vanzelf afstand van haar lichaam had genomen. Het was beslist niet de eerste keer geweest dat het er zo wild aan toe was gegaan, maar achteraf had Ahmed met enige strengheid tegenover zichzelf moeten toegeven dat het te lang geleden was dat hij zijn vrouw zo heftig had verwend. Halima's verdienste daarin viel trouwens niet te verwaarlozen. Ze had hem regelmatig zowel met woorden als met handelingen aangespoord om zich niet in te houden terwijl ze zichzelf door niets had laten afremmen. Het resultaat was dat ze mekaar naar een zodanig niveau hadden getild dat hun lichamen bijna letterlijk in mekaar waren opgegaan.

Nu had hij de ghusul verricht en was hij klaar voor het gebed, het moment waarop hij zich kon richten tot datgene dat zijn verstandelijke vermogens te boven ging: het allesomvattende, het onverklaarbare, de oorsprong en het einde van alles, datgene wat voor hem ALLAH betekent.
En dus hief hij zijn handen naast zijn hoofd, zei; 'Allah akbar!' en begon met het prevelen van Al-Fatiha.

EINDE

 

feedback van andere lezers

 • ppe
  Koya

  bedankt om dit verhaal met ons te delen. het einde komt een beetje eerder dan verwacht en toch blijf ik met een voldaan gevoel achter.
  het mag hier stoppen, en de rest mogen we zelf inbeelden, verbeelden
  of komt een vervolg wat ook heel welkom zal zijn

  in elk geval je hebt een schitterend verhaal in elkaar gestoken die steeds boeiend, meeslepend, intelligent en vooral diep menselijk was
  koyaanisqatsi: Bedankt voor al die bemoedigende feedbacks, zou ik zeggen. Ik zit nog steeds in een tweestrijd: vervolg aan breien of het er bij houden. Het verhaal, of beter, de verhaallijnen lenen zich tot beide...
 • manono
  Dat was een origineel einde ...

  Ik zit op een totaal andere golflengte de laatste jaren maar wens je in het publiceren heel veel succes want je schrijft heel goed en je doet de lezer nadenken.
  koyaanisqatsi: Hartelijk dank voor de volharding en de feedback. Vooral het laatste dat je schrijft beschouw ik als een groot compliment. Zeker omdat het doel van literatuur, voor mij althans, "doen nadenken" moet zijn.
 • ivo
  dit is idd een verrassend einde van een zeer mooi verhaal...
  koyaanisqatsi: Hartelijk dank, trouwe lezer. Vind het wel een beetje grappig dat het einde verrassend overkomt. Ik dacht dat menig lezer het stilaan zag aankomen. Niet dus, blijkbaar, wat mooi meegenomen is natuurlijk.
 • Mephistopheles
  waardige afsluiter van een waardige reeks. En nu een nieuw idee beginnen uitwerken h
  koyaanisqatsi: Of een vervolg?
  (dank voor de volharding en de feedback)
 • Wee
  Zucht, je laatste twee hoofdstukken geven me tranen.
  Jammer dat het afgelopen is, maar: een prachtig slot.
  Ik heb genoten van ieder woord, je bent een tpschrijver.
  (Dat je 't wt h!)
  xxx
  koyaanisqatsi: Alhamdulillah... ;-)
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .