writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Antwoord van premier Leterme op de brief van Manono

door GoNo2

Beste Manono,

Met enige verbazing heb ik uw brief gelezen. Het is met pijn in mijn hart dat ik moet vaststellen dat u er mij van verdenkt dat ik de buitentemperaturen niet ken. Ik ken ze wel degelijk, want mijn echtgenote is ze gaan opmeten in de verste hoek van mijn uitgestrekte tuin met bevroren zwembad. Nu omgetoverd tot tijdelijke ijspiste voor de Chirojeugd, die mij nauw aan het hart ligt. Het is -8° in de verste hoek en -6° aan de veranda. Het strekt u tot eer dat uw vogelkot verwarmd wordt met de bescheiden middelen die u heeft. Mijn geitenstal is ook verwarmd en u moogt van mij aannemen dat ik nauwlettend de energiefactuur in de gaten en de smiezen aan het houden ben. Ik noteer plichtsbewust elke morgen de meterstand van de op zonnepanelen verwarmde geitenstal. Daarvoor neem ik iedere morgen mijn fiets want deze stal ligt toevallig in de verste uithoek van mijn bescheiden woning. En na mijn hartklachten kan een beetje fietsen geen kwaad, zei mijn hartchirurg en tevens professor aan de Katholieke Universiteit van Leuven, kortweg de KUL, de hooggeleerde heer Z. Akkenvuller. En dit, mijn beste, is geen flauwe kul.
Wat betreft de telefoontjes die ik volgen u zou moeten plegen, moet ik er u op wijzen dat er in de schoot van de regering overleg gepleegd zal worden wie, waar, wanneer en hoe deze moeilijke taak op zich zal nemen. Er zal een commissie opgericht worden waar ik mij persoonlijk voor zal inzetten om het lot van al die buitenslapers te verzachten. Maar er zijn al zoveel commissies dat het moeilijk wordt om een juiste datum te bepalen. U moogt van mij aannemen dat ze hoe dan ook de eerste keer zal samenkomen voor de herfstvakantie van 2010.
Wat betreft die eeuwige glimlach op mijn gezicht, kan ik u mededelen dat dit een gevolg is van mijn positieve ingesteldheid, veroorzaakt door een doorgedreven mediatraining, die ik gevolgd heb tijdens mijn verplichte afwezigheid als premier. Waarvoor ik mijn vriend Obama dankbaar ben. Boven mijn kingsizebeddeke hangt nu: " YES WE CAN". Uw verwijzing naar een uit de kluiten gewassen replica van ene Manneke Pis, die mogelijks mijn richting zou kunnen uitvliegen, vind ik derhalve misplaatst en niets ter zake doende. Ik ben de premier van Italië niet, ik heb geen facelift ondergaan, verf mijn haar niet en draag ook geen toupetje. Laat staan dat ik met de helft van de media in bed gelegen zou hebben.
Dat u uw meelwormen een warm onderdak biedt ter voorbereiding op hun vroegtijdige dood in de bekjes van uw vogels, daar heb ik zo mijn bedenkingen bij. Ik mag toch hopen dat ze verdoofd worden alvorens ze in die hongerige maagjes verdwijnen? Want anders staat, vroeg of laat, GAÏA aan uw deur een ludieke actie te voeren verkleed als meelworm. Laten we in deze barre tijden allemaal solidair zijn met de vele daklozen, die van Brussel the place to be maken. Ons land is gekend om zijn verscheidenheid en diversiteit aan culturen en nog zowat van die dingen, waar daklozen en asielzoekers ook hun steentje toe bijdragen. O ja, er moet mij nog één ding van het hart. Moest er in de loop van volgende week een zwarte Mercedes met nummerplaat FOU 123 voor uw deur geparkeerd staan, gelieve er geen aandacht aan te schenken. Het zijn mannen van de Staatsveiligheid die daar geheel toevallig aanwezig zullen zijn. Ik heb daar niets mee te maken, gezien het de bevoegdheid is van de minister van Binnenlandse Zaken. De huiszoeking die aansluitend zal volgen is ter voorkoming van Vliegende Mannekes Pis in ons door de luchtmacht beschermde hemelzwerkuitspansel, beter gekend onder de naam luchtruim. Voorts wil ik u er nog opwijzen dat voor een bedreiging van eerste ministers in functie de wetgeving veranderd is. De straffen worden opgetrokken van zes maanden tot vijf jaar, gekoppeld aan een geldboete van 500€ te vermeerderen met eventuele intresten bij laattijdige betaling. Deze boetes komen volledig ten goede aan het Fonds voor Daklozen in Wintertijden. Kortweg het FDW. ( nee, niet Filip De Winter). U ziet dat ik, met een glimlach, aan mijn medeburgermensen denk. Derhalve heb ik aan de plaatselijke OCMW's de opdracht gegeven om aan te kloppen bij de koning, die met veel plezier een deel van zijn paleis open zal stellen voor de dakloze medemensen. Het staatshoofd zal dit uitdrukkelijk vermelden in zijn jaarlijkse kerstboodschap. En de gecensureerde media mag dit voor één keer vermelden.
Hopende u met deze korte toelichting te mogen rekenen bij de 800 000 kiezers, die mij democratisch verkozen hebben, groet ik u.


Met vriendelijke groeten
" Ga in zee met CD&V…"


Y. Leterme
Premier van Belgiê

©GoNo

N.v.r.
De redactie is niet verantwoordelijk voor eventuele misplaatste uitlatingen, die verstrekkende gevolgen zouden kunnen hebben voor de auteur. 

feedback van andere lezers

 • manono
  Ik dacht dat het een grapje was!

  Heb weer gelachen.

  Ik heb wel een beetje schrik nu. Gelukkig heb ik geen Manneke Pis in huis. Taarten ook niet.
  GoNo2: Volgens de laatste berichten uit goeie bron, krijgen de Staatsveligheid hun zwarte Mercedes FOU123 niet gestart wegens vergeten anti-vries. Zelfs daar loopt het niet op rolletjes hé?
 • silvia
  haha - geweldig !

  GoNo2: Dank u!
 • Ghislaine
  Super hilarisch
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 14 bezoekers online, waarvan 0 leden: .