writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De wc

door badstop

Vorige week liep ik, barstend van de dorst, langs de wc naar de garage. Niets bijzonders, want de frisdrank staat daar. Wat wel bijzonder was dat ik op het moment dat ik door de kamerdeur liep zonder hem open te maken, want hij stond al open, een geluid uit de wc hoorde komen. Dit is niet bijzonder wanneer hij net is doorgetrokken of als er iemand op zit, maar dat was niet zo. Het geluid was dus bijzonder. Wat ook bijzonder was dat, zodra ik een stap richting de wc deed, het onmiddellijk stil was. Dit moet ik mij verbeeld hebben dacht ik. Snel liep ik naar de garage om een fles cola te halen, want we vonden onze koperen munten er een beetje dof uitzien. Tijdens het wachten tot de oude glans weer op ons geld zat, dacht ik aan het geluid. Met gesloten ogen probeerde ik het in gedachten weer op te roepen. Het leek het meest op een voetbalstadion vond ik. Om niet voor volslagen krankzinnig te worden uitgemaakt zei ik niets tegen mijn vrouw, tot ik zekerheid had of het nu wel of geen verbeelding was. Dit is niet zo eenvoudig, want mijn vrouw zal het nooit toestaan dat ik met geopende deur naar de wc zou gaan luisteren. Op een dag ging ze boodschappen doen. Dit was mijn kans. Héél voorzichtig opende ik de deur. Even later had ik koude voeten want om zo geruisloos mogelijk te lopen had ik mijn schoenen en sokken uitgedaan. Ik hoorde het geluid. Langzaam kwam ik dichter bij. Met een ruk opende ik de wcdeur en zag heel even een flauwe gloed onder de rand van de toiletpot. Binnen een seconde was het weg en stil. Doodstil bleef ik staan, het fenomeen herhaalde zich niet. Gefrustreerd liep ik naar de kamer. De inmiddels lege fles cola vulde ik met heet water. Deze nam ik mee naar de bank waar ik met mijn voeten op de fles, om daar weer enig leven in te krijgen, ging zitten.

Mijn vrouw kwam in een enthousiaste stemming thuis. Nu moest ik een manier vinden om haar mijn ontdekking te vertellen zonder voor idioot uitgemaakt te worden.
"Schat," riep mijn vrouw, "ze vonden het geld schitterend.
Ik betuigde haar mijn medeleven.
"Kijk wat ik mee heb."
"Een fles toiletreiniger, is dat alles," klonk ik érg sarcastisch.
"Nee, dat is niet alles, het is een zéér speciale reiniger," klonk het pinnig vanwege mijn sarcasme.
Op deze manier kon ik mijn nieuws niet vertellen want ze zou mij, al was het maar uit principe, uitlachen.
"Wat is er speciaal aan die wc reiniger schat?" vroeg ik op een sympathieke toon om de weg vrij te maken voor mijn ontdekking.
"Nu raken we eindelijk van die bacteriën af die in onze wc met hun luie reet op de bank in hun huizen van kalk, tv zitten te kijken."

 

feedback van andere lezers

  • hettie35
    Met een glimlach gelezen.
    Groetjes Hettie
    badstop: En dat was ook de bedoeling. Merci dus.
  • ivo
    luie reed ... of reet ..
    badstop: Dat weet ik eigenlijk niet. Ik zal het opzoeken.
  • manono
    Fantasie geïnspireerd door reclame op TV?
    Ik vind het niet voldoende uitgewerkt. Mijn fantasie sloeg ook op hol en ik verwachtte meer.
    badstop: Het is meer een geintje.
  • GoNo2
    Zie Manono
    badstop: Het is maar een flauw grapje wat ik in een kwatiertje even tussendoor gemaakt heb.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .