writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

't Was een goed jaar 2009.

door GoNo2Bedankt 2009, het was een goed jaar.
Voor de banken, die zelfs in volle crisis zich nog torenhoge ontslagvergoedingen en premies uitbetaalden.
Voor de wapenindustrie, die hun laatste nieuwe wapensnufjes kwijt konden in die landen waar oorlogje spelen een dagelijkse realiteit is.
Voor de multinationals, die hun personeel als vuilzakken aan de deur zetten en subsidies aanvragen om goedkopere werkkrachten in dienst te nemen.
Voor de deurwaarders, die in de 21ste eeuw gezinnen met hun kroost en 't weinige dat ze nog bezitten, zonder pardon op straat zetten.
Voor de asielzoekers, die verdreven worden uit leegstaande panden, terwijl minister Bourgeois 850 000 € uitgeeft om de olifanten een nieuw luxe-verblijf te schenken.
Voor de politieke onbenullen, die verwonderd zijn dat ze een replica tegen hun stomme muil krijgen, omdat ze zich verheven voelen boven het plebs.
Voor de pharmaceutische bedrijven, die hun zakken blijven vullen door ons angst aan te praten. Ieder jaar steekt er wel een nieuwe ziekte op. Kassa, kassa!
Voor de nutsbedrijven, die nog nooit zoveel budgetmeters geplaatst hebben, omdat elektriciteit, water en gas een luxe is.
Voor de belastingbetaler, die maar verder uitgeperst wordt als een citroen.
Voor een minderheid, die meer en meer regeltjes opleggen aan een meerderheid.
Voor de mensen, die buiten in de kou staan te roken, in de walmen van het verkeer.
Voor een klimaattop, waarvan ze op voorhand al wisten dat er geen consensus was en nog minder dat China of Indië zou plooien om er iets aan te doen.

Maar 't was een goed jaar.

De Belgen blijven twee keer per jaar op vakantie gaan, rijden met twee auto's en feesten lekker door alsof er niets aan de hand is. Mekkeren over vallende bladeren en wat sneeuw. En hun stinkauto die niet wil starten, want de bakker is om de hoek en ze geraken er niet. Volgend jaar doen we lekker verder, we zijn goed bezig hé? Met een Vlaamse president van Europa, een Vlaamse astronaut en prins Philippe van Saxen-Coburg de Gotha met een baard, zijn we te benijden. Benedictus XVI vergaf z'n aanvalster met de gezegende woorden: " Met de vrouwen niks dan last, maar 'k heb het voor zwart en rood is geen optie hé?"
Maar men kan zeggen wat men wil, 't was toch een goed jaar…

©GoNo


 

feedback van andere lezers

 • ppe
  bij deze laat me zeggen dat ik met veel plezier je scherpe stukken gelezen heb (van 2009)
  zoals deze bijvoorbeeld
  GoNo2: Dank u!
 • silvia
  ik zou het niet beter kunnen zeggen ...
  GoNo2: Dank u!
 • ivo
  idd een gelukkig nieuwjaar, al moeten we nog een week volmaken Gono ... het kan er nog anders uitzien volgend jaar, je weet toch nooit he
  GoNo2: Dank u!
 • jack
  Ge zou zo zeggen dat wijsheid een mens niet gelukkig maakt he Gono... gelukkig mag er straffeloos gezopen worden this time of year (de wodka acties niet te na gesproken uiteraard, een mens wordt zijn plezierkes niet meer gegund tegenwoordig)
  GoNo2: Dank u!
 • manono
  Een jaar is maar 365 dagen. Waarom zou iets veranderen om de 365 dagen?
  Maar je scherpe pen is vaak een balsem. Wie iets of wat maatschappelijke besognes heeft, leest jouw stukjes, en kan de dag weer aan. Het is gezegd geweest, en dat is al heel wat.


  GoNo2: Dank u!
 • jan
  op naar 2010!

  grtzz
  GoNo2: Yep!
 • Mephistopheles
  Eens met Jack, en ik trek er al vast eentje open!
  GoNo2: Schol! Of heb je liever pladijs?
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 0 leden: .