writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Slechts één (barmhartige) moord - 5

door AlexyvanDoorenHet wordt moeilijker. Ze kent hem bijna vier weken en merkt dat ze gehecht wordt aan de aanwezigheid van Kurt.
Hij slaapt drie dagen per week bij haar en ze krijgt een vaag gevoel van gemis op de dagen dat hij er niet is. Het is niet enkel dat hij niet stoort, het lijkt alsof hij iets extra geeft als hij er is. Het zal toch niet de seks zijn die dat veroorzaakt hé?
Ze heeft de neiging hem in vertrouwen te nemen, wil samen met hem lachen, Klootzak uitlachen.
Strikt verboden! Bijt desnoods je tong tot bloedens toe!

Ze babbelt met Boeddha. 'Verdomme ik ga nog verslaafd worden aan hem! Dat is de bedoeling niet!'
'Enkel als je dit met heel je hart doet zul je je doel bereiken,' antwoordt de gouden heilige, 'Wat je niet met je hart en de volheid van je emoties doet, is niets waard.'
'Kan ik dit niet zonder emoties tot een goed einde brengen?'
'Nee, dat kan niet, enkel het hart heeft de kracht het doel te bereiken.'

De 15e zit ze te gloeien van plezier (achter een gezicht dat ze nauwkeurig in de plooi houdt) als ze de wilde gebaren en opgewonden lichaamstaal van Klootzak ziet doorheen de ramen van het café. Een andere dienster dan de vorige keer brengt haar warme chocomelk. Eventjes denkt ze er zelfs aan geen drinkgeld te geven, om niet herkend te worden als de dame die 50 cent drinkgeld geeft. Je weet maar nooit. Ze geeft 30 cent.
Een politiecombi houdt halt naast de Volvo van Klootzak. Hij staat in het centrum van een belangstelling die hij niet had gewild. Hulpbehoevend. Vragend om hulp. Politiehulp.

Ze zingt luidop op weg naar huis en heeft moeite de snelheidslimiet te respecteren.
Nu moet ze de tijd zien te verdrijven. Ze wil Kurt honderuit vragen, alle details kennen hoe zijn baas vandaag was, of hij vertelde wat hem was overkomen, of de verhoopte paranoïa al begint. Zwijgen is goud! Je weet nooit aan wie of wat mensen loyaal zijn. Je kunt er nooit zomaar op rekenen begrepen te worden. Zelfs niet als de seks bevredigend is. Zelfs niet als hij vaak naar je glimlacht.

'Discipline!', zei Boeddha, 'discipline meisje. Eerbiedig de traagheid en het ritme der dingen!'

Om zes uur begint Kurt meer en meer op een engel te lijken. 'Mijn baas was vandaag niet te doen!' zegt hij terwijl hij zijn veston aan de kapstok hangt.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  het verhaal krijgt een vreemd wrang gevoel, hoe het komplot meer duidelijk wordt, knap dat je die wrevel kan opwekken in het verhaal ...
  AlexyvanDooren: dank u Ivo! Door uw toedoen heb ik het verhaal een andere wending gegeven dan ik oorspronkelijk bedacht.
  Heel gelukkig Nieuwjaar!
 • GoNo2
  Knap!
  AlexyvanDooren: Dank u GoNo2!
  Heel gelukkig Nieuwjaar en even veel inspiratie als dit jaar! (Ik heb al veel van u gelezen maar kan nog geen feedback geven).
 • manono
  Ik heb totaal geen clue waar je naar toe gaat

  Ik hou de titel in het oog en probeer met de inhoud er bij houvast te vinden.

  Zo is het dus zeer spannend voor me.
  AlexyvanDooren: dank je Manono!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .