writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het zal je maar overkomen, een draakje onderweg

door darkrainop

...Toen ik thuiskwam sloop ik zo vlug mogelijk de trap op naar mijn kamer. Ik kwam in mijn en fluisterde:" waar zal ik je verstoppen?" Ik zocht naar een plek en daar verstopte ik hem. Ik ging naar beneden om te laten zien dat ik er was anders werden mijn ouders ongerust. "Hoi, ma," zei ik. "Hoi!", riep ze terug. "Hoe komt het dat jij van boven komt? Ik heb u niet zien binnenkomen!" "Nee? Je was waarschijnlijk op de W.C.,"loog ik. "Je mag hier blijven want het eten is bijna klaar!", riep ze.
"Hoe zal ik hem noemen? Hm.. Draco, ja Draco!", mompelde ik. "Hm, wablief,vroeg je iets?", vroeg ze. "Neenee! En wat zou hij lusten?" "Ik weet het, ik ga tijdens het eten een potje met eten vullen," dacht ik. En dat deed ik. Terwijl we aan het eten waren vulde ik een potje met eten.
"Het smaakt je precies!", vroeg vader. "Ja! Het is heerlijk!", riep ik met een volle mond. "Ik ben blij dat je het lekker vind ,"vond moeder. Toen we gedaanhadden met eten smokkelde ik het potje mee naar mijn kamer, en gaf Draco te eten. "Moet je wat drinken?", vroeg ik aan Draco. "Wacht hier, ik ga wat water halen, en stil zijn h!"
Toen ik in de keuken was hoorde ik plots een kabaal dat van boven kwam. Ik ging meteen gaan kijken wat eer scheelde. Toen ik boven was zag ik plots rook uit mijn kamer komen. Het was Draco dat een boer liet. Mijn kamer stond in brand, wat moest ik nu doen? Ofwel kon ik niemand roepen dus: Draco en mezelf niet verraden en het laten branden ofwel iemand roepen dus: Draco en mezelf wel verraden en ons huis sparen.
Toch koos ik om het huis te sparen. "Moeder, vader is daar iemand!! Brand, brand!!!", riep ik bang toen ik het hui afrende. "Brand, waar?", vroeg vader. "In mijn kamer! Bel de brandweer!", riep ik. "ok, ok, rustig blijven!", riep hij om mij te kalmeren. Even later stond de brandweer in mijn kamer te blussen. Toen de brand geblust was zag de brandweer iets bibberen van angst, het was Draco.
"Is deze van u meneer?", vroeg de brandweercommandant toen hij Draco overhandigde. "Een draak?? Zoon je bent ons een uitleg verschuldigd!", riep hij kwaad toen hij naar mij keek.
Toen ik alles had uitgelegd waren mijn ouders minder kwaad maar wel nog een beetje verontwaardigd. "En wat moet er met Draco gebeuren?", vroeg ik. "Die gaan we morgen terug vrijlaten," zei vader.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  tja vrijlaten in welke natuur ?

  leuk verteld dat wel,
  darkrainop: in de vrije natuur, de bossen bijvoorbeeld
 • Magdalena
  simpelweg: schitterend!!

  dit verhaal vertellen over een draakje ipv over een hondje vbv geeft er cht iets magisch aan, iets moois en teder
  darkrainop: bedankt
 • manono
  Ik vind het ook mooi geschreven. Ben het eens met Magdalena.

  Ik zou graag dialoog vlotter willen lezen : directe rede "..." van de ene persoon op n lijn en directe rede "...." va de andere persoon op een volgende lijn.

  Probeer dat eens als je er zin in hebt.l
  darkrainop: bedankt, dat zal ik bij mijn volgende verhalen proberen
 • hettie35
  Mooi,graag gelezen
  groetjes Hettie
  darkrainop: bedankt
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .