writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Antwoord van de heer Leterme i.v.m. de aflevering van de Gouden Schoen.

door GoNo2Bij gebrek aan kandidaten om deze trofee af te leveren, heb ik mij als premier aller Belgen opgeofferd om deze toch wel eervolle taak tot een goed einde te brengen. Ik moest er toch zijn om mijn gratis abonnement te verlengen. Ik wou eerst Jean-Lucske Dehaene sturen, maar bij nader inzien, leek me dit toch niet zo aangewezen. Gezien hij een Club Brugge-supporter is.
Wat betreft dat aardig woordje Balkanees wil ik u opmerken dat m'n geiten ook van deze streek komen. 't Zijn namelijk berggeiten hé? De volledige tekst kunt u op eenvoudige aanvraag verkrijgen bij 't Ministerie van Sport en Cultuur. Binnenkort ook op dvd, met onderschriften voor de West-Vlamingen. Met op de b-kant het verhaal van de geitjes en de boze wolf, ingesproken door m'n voltallige regering of wat er van overblijft.
De Gouden Luiers worden eenmaal per jaar toegekend aan degenen die kunnen bewijzen dat ze minstens zes maanden hun bek niet opengedaan hebben in 't parlement. Wat geen kunst is, gezien de helft er bijzit voor spek en bonen. De andere helft ligt of hangt erbij. Of zit op de knieën.
U beschuldigt mij van een doetje te wezen? Weet u, dat ik 's avonds in m'n tuintje van 2 ha en nog wat, het complete oeuvre van Sylvester Stallone en Schwarzenegger naspeel? Met Prins Philippe? Wat het mysterie van die helicopter boven de Westhoek en ook boven Laken enigszins kan verklaren.
Het enige nadeel aan onze kroonprins, is dat hij schiet op alles wat beweegt. Ook op m'n Balkiaanse berggeiten. Die van de weeromstuit beginnen te balken. Wat voor berggeiten geen sinecure is, gezien hun stembanden gewoon zijn van te mekkeren. Een beetje zoals in het parlement hé? Dat een politiek mandaat een ondankbare job is, hoeft u mij niet te vertellen, 'k weet er alles van, daarom die eeuwige grijns op m'n bleke aanminnelijk gelaat.
O ja, er is geld vrijgemaakt voor het kweken van ezels, in het kader van Ontwikkelingshulp. En moest u eventueel gebrek hebben aan ezels, dan kunt u altijd enkele uitgerangeerde politici bekomen. Zelf komen ophalen hé? M'n vriend Balkenende van Nederland stelt zich kandidaat om deze groep te leiden. Maar met zo'n naam verwachtte ik niet anders. By the way, uwen facteur is een undercoveragent. Een overloper, die na een carrière bij de voormalige KGB, de CIA en ook de Stasi, bij onze Staatsveiligheid tewerkgesteld is, in het kader van een uitwisselingsprogramma voor gewezen spionnen. Maar dit geheel buiten beschouwing en niet relevant zijnde. Zo, beste Manono, met een grijnslach en een dikke pree om hier wat te zitten lullen, groet ik u.

Met vriendelijke groeten

Leterme Y.
Premier aller Belgen
Toekomstig president van Europa

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Ik zit hier te grinniken tot en met!

  Wauw! 't Zit weer goed in elkaar!

  Ik ga die facteur goed in de gaten houden. Je weet het of niet maar ik heb echt een nieuwe facteur die reeds brieven van andere mensen in mijn bus heeft gestopt.
  Die post droeg een totaal andere straatnaam en huisnummer.
  Ik dacht er zelfs aan hem daar op aan te spreken...
  Hij komt ook op onvoorspelbare tijdstippen langs. Ik dacht dat het door de sneeuw kwam...

  Heel graag gelezen, GoNo2!

  GoNo2: Da's ook toevallig of juist niet?
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .