writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De jager

door badstop

Stel u komt in een huis van een rijk persoon. Op de vloer ligt een onbeschadigd leeuwenvel. Aan de wand hangen foto's van de heer des huizes waarbij hij trots met zijn voet op een dode leeuw staat. Je kan denken: zo, meneer is jager op groot wild. Je vraagt hem hoe dat is gegaan. Hij vertelt je een verhaal over doodsverachting, moed en kunde. Hoe onwaarschijnlijk ook, je zou bewondering voor hem kunnen hebben tot je op de televisie ziet hoe dit jagen in zijn werk gaat.
Onder erbarmelijke omstandigheden worden honderden leeuwen gefokt die gewend zijn aan mensen. Voor heel veel geld kan je op deze dieren jagen. Ze nemen je dan mee naar een stuk jungle waar je het idee van hebt dat het enorm is, maar wat in werkelijkheid een klein stuk omheind terrein is waar de leeuwen worden losgelaten. Nu zijn er twee mogelijkheden: ze binden de jongen van de leeuwen aan een boom waar de ouders op afkomen of ze geven ze een tijdje geen eten waarna ze op een geschikte plek een stuk vlees neerleggen. Omdat de dieren gewend zijn aan mensen vluchten ze niet wanneer de held arriveert. Wanneer alles klaar is dan komt de jager in een luxe jeep, want lopen is te vermoeiend, naar de plek waar de leeuw is. Ze rijden de jeep in een positie zo dicht bij het dier dat een blinde hem niet kan missen. De jager schiet de leeuw in de onderbuik om de vacht niet te beschadigen. Langzaam bloed het dier dood. Zodra het dier dood is, wat uren tot zelfs een dag duurt, wordt hij naar een geschikte plaats gesleept waar hij op een fotogenieke plek wordt neergelegd. De jager neemt zijn heldhaftige pose aan en wordt voor het nageslacht vereeuwigd.
Wat ik mij nu afvraag is: wanneer meerdere van deze dappere jagers bij elkaar zijn wat vertellen ze elkaar dan.
Nee, dan stierenvechten.

 

feedback van andere lezers

  • manono
    Ik weet er al geruime tijd van. Dit is een vorm van neokolonialisme en het in stand houden van hersenloze acties van mensen die snel veel geld hebben verdiend. Het is een afgeleide van de gekweekte fazanten hier in de Lage Landen die zo dom zijn als een kip, worden vrijgelaten en dan worden afgeschoten onder het mom van 'wildbeheer'.

    Om het nog erger te maken, het gaat niet alleen over leeuwen maar zelfs over neushoorns!

    Een gedood dier moet opgevreten worden van kop tot staart, vind ik. Dus ben ik ook geen voorstander van stierengevechten behalve wanneer de toreador in het ziekenhuis belandt...maar ik begrijp je vergelijking wel.


    badstop: Ik weet het ook al al ang, maar het was vandaag weer op Animal Planet, vandaar dit stukje.
  • hettie35
    Je hebt hier uitstekend onder woorden gebracht hoe afschuwelijk mensen met dieren kunnen omgaan walgelijk gewoon weg.

    Groetjes Hettie
    badstop: Wat nog erger is dat sommige van die leeuwen ontsnappen. Zij kunnen niet jagen en zijn niet bang voor mensen. Daarop jagen ze op mensen langs wegen. De lokale bevolking noemt ze spookleeuwen.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .