writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

nog een stukje uit PUBERSTORY

door julien_maleur


De daaropvolgende dag, omstreeks elf uur dertig, verschijnt de imposante figuur van de directeur voor het vensterraam. En voor de tweede keer in zo een korte tijd vereert hij de klas met een bezoek. Er is juist Franse les. De directeur is wel erg welbespraakt. In prachtige volzinnen legt hij uit hoeveel wijsheid door de mens in de loop der eeuwen aan het papier werd toevertrouwd en samengebracht in soms uitzonderlijk artistieke boekdelen. Hij benadrukt het nut van allerhande goedgekozen boeken. Hij deelt tevens mee dat het kollege over een uitgebreide bibliotheek beschikt en dat in de loop van de voorbije vakantie nog meer boeken werden aangekocht. Helaas, de bestaande bibliotheek is te klein geworden. Daarom moeten alle boeken en tijdschriften worden verhuisd naar een groter en luchtiger lokaal. Kortom, de directeur heeft vrijwilligers nodig voor dit karwei. Hij heeft spierkracht nodig. Een paar leerlingen zeggen onmiddellijk hun hulp toe. Anderen aarzelen. Het is nu eenmaal niet amusant om een vrije avond op te offeren en op school een lastig karwei op te knappen. Michel is bij hen die twijfelen. Hij zou wel willen meehelpen, maar hij is bang om te worden aanzien als een totentrekker en mouwveger. Anderzijds is hij een echte boekenliefhebber en het is in ieders belang, dat de nieuwe bibliotheek zo spoedig mogelijk is ge´nstalleerd. Ook hij geeft zich op als vrijwilliger.
Zodra de directeur een voldoende aantal onbetaalde werkkrachten heeft geronseld, krijgt zijn aangezicht weer de ernstige, autoritaire plooi. Alvorens het klaslokaal te verlaten, stelt hij eerst nog een paar vragen in verband met de les.


 

feedback van andere lezers

 • jack
  Je kan de ernst en het stof bijna ruiken!
  Alleen "Er is juist Franse les" zou ik anders uitdrukken, dat wordt wel zo gezegd, maar geschreven vind ik het precies niet helemaal kloppen, vooral aangezien de rest ook wat plechtstatiger is geschreven. En plechtstatig is goed! :-)
  julien_maleur: Dank je Jack. Jouw opmerking komt in mijn geheugen. Helaas, het boek is al uitgegeven.
  groeten JM
 • manono
  De sfeer van de school komt er goed uit.
  julien_maleur: Dank voor het lezen.
  groeten JM
 • Ghislaine
  Mooi neergezet.
  Kollege= college
  julien_maleur: Dank je Ghislaine.
  groeten, JM
 • hettie35
  Goed beeldend neergezet
  groetjes Hettie
  julien_maleur: DANK JE HETTIE GROETEN JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .