writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ZIJN verhaal 4

door GoNo2
" Wat zijn je hobby's?"vroeg Philly, om het gesprek terug een beetje op gang te brengen. En ook om haar vraag over het afzetten van z'n mutske af te wimpelen.
" Ik schrijf soms gedichten en verhaaltjes, die zet ik dan online op een site waar allemaal meesters van het geschreven woord publiceren. Voor de rest houd ik me bezig met het aanleggen van een databank waarin alle seriemoordenaars van de voorbije eeuwen zitten. En ik brei graag, sokken, sjaals of wollen mutskes, 't maakt me allemaal niets uit, 't is goed tegen de stress hé?"
Zozo, da's een meevaller, dacht Philly. Daar viel nog lol mee te beleven...

" Laten we nog iets drinken in je appartement, geheel vrijblijvend hé? Als je niet wil, dan is het ook zo. Wat denk je of is het nog te vroeg of loop ik te hard van stapel?"probeerde Philly.
Ze moest even nadenken, was het inderdaad niet te vroeg om nu al een volslagen vreemdeling mee naar huis te nemen? Maar langs de andere kant zag hij er zo vertrouwenswekkend uit, zo hulpeloos. Z'n stem kwam bijna smekend over en haar moedergevoelens namen de bovenhand. Ook wou ze koste wat koste het mysterie van z'n wollen mutske ontrafelen. Uit pure vrouwelijke nieuwsgierigheid, niet meer of niet minder hé? Philly zag dat ze twijfelde, gaf haar volop de kans om na te denken, uit ondervinding wist hij toch al het antwoord. De zoveelste afwijzing op rij stond er aan te komen.
" Philly, ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet het type vrouw ben die de eerste de beste mee naar huis neem. Ik wil in je ogen, die ook een beetje scheef staan zoals die van mij, niet overkomen als een goedkope slet hé? Begrijp je me? 'k Denk het wel hé?"
Phil begreep haar maar al te goed, te goed zelfs.
" Ik begrijp je, Staartje, ik begrijp je. Sorry, dat ik zo hard van stapel liep, mama heeft gelijk op dat gebied. Ik mag me niet zo opdringen. We kennen elkaar nog maar juist en er komen nog dagen hé?"
Dat er nog dagen gingen komen geloofde hij zelf niet, maar 't klonk goed.
" Ben je teleurgesteld, Philly?"
" Een beetje, Staartje, een beetje..."antwoordde Philly, geheel naar waarheid.
" Mag ik vragen waarom?"
" Wil je een eerlijk antwoord, Staartje?"
" Natuurlijk, Philly, eerlijkheid is de basis van een gezonde relatie..."
" Da's waar, eerlijk gezegd en gezwegen, je grote borsten steken me de ogen uit, ik heb het altijd al gehad voor grote borsten. M'n mama had er ook zo van die grote, maar toen ik veertien jaar was mocht ik er niet meer aanliggen. Vandaar een beetje m'n obsessie hé? "
Staartje bloosde nu nog heviger, wist niet goed wat te antwoorden. Zoveel eerlijkheid had ze nu ook weer niet verwacht. Ze voelde haar tepels stijf worden, ze wist dat ze doorheen haar kleed priemden. Philly zag het ook. 1-0 voor Philly, dacht hij.
" Philly, daar kunnen we later nog verder over spreken. Ik moet toegeven dat ik wel iets voor je voel, maar laten we de tijd nemen om elkaar beter te leren kennen. De rest volgt wel, ik beloof je het. Maar 't is al laat aan het worden. We zullen de rekening in twee delen. Akkoord?"
" Ben je gek?" Een gentlemen laat een vrouw toch niet betalen? Neenee, ik betaal en ik duld geen tegenspraak hé?" zei hij met een lachje.

Philly zoekt bij het naar buitengaan haar hand. Ze laat het toe, voelt zich geborgen, de emoties stromen door haar lijf. Zou hij haar kussen? Ze weet dat ze dan verloren is, maar we leven maar ene keer, denkt ze. Philly draait zich om, voelt in z'n binnenzak, haalt z'n knipmes boven. Het vlijmscherpe mes blinkt in het licht van de neonlamp op de parking. Staartje is zich van geen kwaad bewust en worstelt nog steeds met haar gevoelens...

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Ja, ja, GoNo, nu ben ik echt benieuwd wat je gaat schrijven. Ik heb zo een voorgevoel maar zeg er niets over.
  Er zijn maar twee mogelijkheden...
  Spannend en goed geschreven!
  GoNo2: Ik heb een voorgevoel dat er iets te gebeuren staat hé?
 • hettie35
  Pfffffff je maakt het wel héél spannend, ben benieuwd naar het vervolg. Je verteld mooi.
  groetjes Hettie
  GoNo2: 't Wordt erger en erger hé?
 • jan
  vlijmscherp geschreven met een flinke dosis zwarte humor!

  grtzz


  GoNo2: Dankuwel!
 • Ghislaine
  Gaat ie lekker fileren? Of de mossel openbreken? :-)
  GoNo2: Dankuwel!
 • Mistaker
  En vervolgens gaat hij een appeltje schillen ;-)

  G
  GoNo2: Dankuwel!
 • silvia
  je evenknie van "ons" verhaal wordt hoe langer hoe spannender :-)
  GoNo2: Ja hé?
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .