writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ZIJN verhaal 8.

door GoNo2


" Iemand een vuurtje?"vroeg Staartje op sarcastische toon.
Ze mochten dan al iets kennen van flamberen, maar van wapens hadden ze geen kaas gegeten. Het enige wapenfeit die de chef-kok op z'n blazoen kon schrijven, was het eigenhandig de nek omdraaien van een haan die van 's morgens tot 's avonds achter een paar losgeslagen kippen aanzat. Zonder onderscheid te maken of het nu vrouwtjes of mannetjes waren. Die rothaan kroop op alles wat hij tegenkwam. Het leven van die haan liep niet over rozen, eindigde abrupt op de grill tot meerdere eer en glorie van de chef. Sedert die heuglijke dag sprak de commis de cuisine niet meer tegen z'n leermeester. De veertienjarige Tony, bijgenaamd Tonneke want zo zag hij er uit, was lid van de dierenbescherming en ook bij 't Rode Kruis. Z'n tegenwerping dat ook een haantje een levend wezen was, vond weinig gehoor bij de chef-kok. Ga dan in de Zoo van Antwerpen werken, kieken, was het antwoord. Waarmee de zaak gesloten was.
Staartje deed teken met haar pistooltje dat iedereen opzij moest gaan, wat ze ook deden, zo'n helden waren het nu ook weer niet.
" Philly, als ge gedaan hebt met de wereld vanuit uw zittende positie te bekijken, zoudt ge misschien de moeite kunnen doen uw eigen bijéén te rapen?"
Wat een vrouw, wat een vrouw, dacht Philly. Z'n mama hield haar mond, met verbazing geslagen dat Staartje zoveel haar op heur tanden had. Er was stront aan de knikker, Staartje zag er niet naar uit dat ze het volgende slachtoffer van haar teerbeminde zoontje zou worden. 't Leek meer en meer de andere richting op te draaien.
Philly kroop al zuchtend en kreunend recht, vermande zich en liep naar Staartje, z'n redster in nood.
" Gaat het een beetje?"vroeg Staartje met bezorgde stem.
" 't Doet pijn, maar alleen als ik lach..."was 't antwoord van Philly, die zich terug een man begon te voelen.
" Hé, chefke, kom eens wat dichter, 'k moet u iets zeggen..."sprak Staartje met lieve stem.
De chef deed wat van hem gevraagd werd, gebiologeerd door de aanblik van haar boezem en ook door het feit dat ze een pistooltje vasthield. Hij had het beter niet gedaan. Kreeg hij me daar een trap in z'n ballenbad, die hem plotseling een halve meter kleiner maakte. Philly werkte het af met een welgemikte trap tegen z'n dubbele kinnebak.
" Nu staan we quitte, voor wat hoort wat hé?"
Philly keek liefdevol naar Staartje, die z'n blik met een knipoogje beantwoordde. In de verte hoorden ze de loeiende sirenes van het voltallige politiekorps, zijnde twee agenten en één hulpagente. 't Zou nog even duren eer ze er waren, want ze waren naar het verkeerde adres aan het rijden. Richting taverne " Het Vlammend Paard". Maar dat wisten Staartje en Philly niet hé? Ge kunt niet alles weten.
" Laten we maken dat we hier ribbedebie zijn, wie niet weg is, is gezien..."
Ze stapten beiden in de wagen van Staartje, de parking latende voor wat hij was. Een plaats om uw voertuig kwijt te raken. Niet meer en niet minder.
" Verdomme, Staartje, m'n Corsaake staat nog op die parking. En waar is m'n knipmes gebleven?"
" Philly, we kunnen moeilijk terug gaan hé? Ze gaan dat niet leuk vinden of denkt ge dat die flikken zo graag werken 's nachts ?"
Philly zat er al mokkend bij, z'n hersenen draaiden op volle toeren. Z'n knipmes had een symbolische waarde, nog gekregen van z'n vader in een bui van vaderliefde. Z'n Corsa daarentegen had hij losgepeuterd van een bejaarde buurvrouw, die hem in de liefde had ingewijd. Hand-en spandiensten zullen we het maar noemen. Ze zagen de combi op zich afkomen, met sirene en zwaailicht.
" Staartje, draai hier af en stop langs de kant..."
De combi vertraagde en kwam ter hoogte van de zijstraat. Philly en Staartje doken naar beneden. Niet zeker of de flikken hen gezien hadden. De combi draaide nu ook de straat in...

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Hilarisch!

  Knap geschreven, GoNo!
  GoNo2: Dank u!
 • hettie35
  Prachtig zie het helemaal voor me!
  groetjes Hettie
  GoNo2: Dank u!
 • tessy
  :-))
  GoNo2: :-))
 • silvia
  reusachtig verhaal :-)
  ik ga vlug het volgende deel lezen !
  groetjes
  GoNo2: doen, zou ik zo zeggen hé?
 • Mistaker
  Oef!

  Groet,
  Greta
  GoNo2: Woef!
Er zijn 13 bezoekers online, waarvan 0 leden: .