writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ZIJN verhaal 14.

door GoNo2Philly staat langzaam recht, maakt zich breder, z'n ogen schieten vuur, een grijnslach verschijnt op z'n gezicht. De praatjesverkopende bengel wil achteruit deinzen, maar te laat. Als een klauw schiet de Philly's hand naar de keel van 't manneke. Z'n hand is als een bankschroef, geen ontsnappen aan. Z'n vriendje roept om hulp, maar de andere reizigers schenken geen aandacht aan hem. Ze zijn dit al gewoon en ieder voor zich hé?
" Wat scheelt er m'n kleine vriend?"sist Philly.
Het manneke begint er uit te zien alsof hij de duivel in hoogsteigen persoon tegen gekomen is. Z'n broek, ter hoogte van z'n kruis, vertoont een natte plek. 't Is kwestie van enkele minuten eer hij ook nog in z'n broek zal schijten.
" Awel, ge zegt zo weinig?"
" Laat me...laat me...laat me los..."is alles wat het ventje kan stamelen.
" Moet ik je loslaten?"vraagt Philly, terwijl hij hem een halve meter van de grond tilt.
" Ja..ja.."
" 't Is maar een woord.."en hij laat de snotaap vallen, die midden de rugzakken terechtkomt.
" En nu maken dat ge van de bus zijt of ik gooi jullie beiden door het raam, begrepen?"
De bus stopte aan de halte, de twee uitdagers kunnen niet rap genoeg van de bus zijn.
" O ja, heel m'n familie heeft zo'n grote oren, 't is maar dat je het weet hé?"roept Philly vanuit het deurgat. De twee zijn al druk bezig te gsm'en naar hun grote broers die allemaal toevallig een dagje vrij hebben en als dusdanig niet moeten gaan werken. Achteraf zal men weer zeggen dat het werkloze allochtonen waren die keet geschopt hebben. Niets is minder waar, al gaat de waarheid nog zo snel, de leugen achterhaalt hem wel. Zou ik zo zeggen hé?

't Is verdacht stil op de bus, zelfs de buschauffeur is gestopt met bellen en concentreert zich nu op waarvoor hij betaald wordt. Namelijk passagiers vervoeren op een veilige manier. 't Zal hem worst wezen want binnen een half uurtje zit z'n shift erop. De stadswachten zijn druk in hun walkie talkie aan 't overleggen. Moeten ze nu optreden of niet? Moeten ze de politie erbij halen? Volgens de nieuwe Belg wel, want dit was toch duidelijk een geval van verbale en non-verbale agressie? Plus ook nog een geval van racisme. Philly hoorde het allemaal aan met een idiote grijns op z'n face. De volgende halte moest hij er toch af. De meerderheid van de stadswachters, de nieuwe Belg alleen dus, beslist om de politie op te roepen. Wat ook gebeurt. Da's democratie.

Philly stapt af, de stadswachters laten hem voorbij zonder een woord te zeggen. Nu pas ziet Philly dat hij een halte te vroeg afgestapt is. Hij hoort loeiende sirenes, nergens geen zijstraat te bespeuren. Hij weet ook wel dat die voor hem zijn, maar heeft totaal geen zin om met de arm der wet geconfronteerd te worden. Plots verschijnt er naast hem een zwarte BMW, waarin een viertal jongeren zitten die een dagje vrij hebben. Philly trekt z'n hoofd wat dieper achter z'n kraag. Ze rijden langzaam, zijn duidelijk op zoek naar iets of iemand. Ze rijden nu op ooghoogte van Philly. Philly herkent de twee schoelies, probeert z'n pas te versnellen, maar de auto heeft geen moeite hem bij te houden. Op de hoek snijden ze hem de pas af , twee van hen stappen uit met een baseballknuppel. Sportieve lui, zo te zien. Zijn waarschijnlijk de weg kwijt naar het stadion. Philly overlegt wat hij kan doen. Weglopen is geen optie. Tegen vier man plus twee kleine smeerlapjes vechten ook niet. De enige mogelijkheid is vluchten naar de overkant. Daar is een cafe dat al vroeg open is. Hij schat de afstand in, 't is te doen , maar het moet nu gebeuren. Hij zet het op een lopen,overbrugt de afstand in minder dan 10 seconden, een nieuw Belgisch record op de 100 meter. Hij trekt de deur open en werkt zich vliegensvlug naar binnen. Oef, gered, voorlopig toch.
" Salaam Alaikum..." zegt de cafebaas in 't Arabisch.
" Ook een salami..."antwoordt een verbouwereerde Philly. Komt dat tegen hé?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • tessy
  oei oei dat ziet er niet al te best uit voor de Philly, ben benieuwd hoe hij zich hier uit gaat redden.
  GoNo2: Philly redt zich overal uit hé?
 • manono
  Heel graag gelezen! Wat een sarcasme of eerder satire?

  En spannend!
  GoNo2: Alletwee hé?
 • hettie35
  Die Philly staat vast nog wel wat te wachten, ben benieuwt hoor!

  groetjes Hettie
  GoNo2: Dank u!
 • silvia
  de spanning druipt er af !
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .