writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

het SCHRIJVERS collectief BLAUW blauw BLAUW

door verf

Toen ik de oproep brief van het collectief las, toen dacht ik schrijven, ja wel maar lezen, zou iedereen mijn gelispeld kunnen aanhoren? Ik dacht liever een thee dansant, lekker swingen met miep en consorten. Met een neut van de plaatselijke abdij. Maar een vergissing ten spijt kwam ik uit in tandartsen praktijk.

Toen het mijn beurt was, om te gillen, "ik wil geen spuit en geen pillen, ben al genoeg verdoofd, door de woorden en de zinnen. Die ik na een lekkere joint genoot." Hoe meer tijd er verstreek hoe bleker ik wegtrok, van de wens, mijn ego te laten exploreren. Toen zei Jan expliciet U wil ik exporteren. Niets hielp en alras zat ik samen met het collectief, in het moeras. Waar gillende dellen, bronstige kerels, mij zeer genegen. Dat lekkere beesten, is het paradijs. Waar zinnen, woorden vervangen door, gesteun gehijg, de ter hemelopneming tot een akkefietje werd herleid. Geloven was niet meer nodig. Ik steeg op in praktijk. Over torens velden hagen netjes geschoren/gevormd. Ik daalde neer in een geurige roze, rozenstruik.

Toen, werd ik wakker. Van een gil "DE VOLGENDE." Op wankele benen zwalpte ik de praktijk binnen. Waar tandarts Jan vroeg "wat is er hier aan de hand?" Verbaasd keek ik hem aan. Toen ik hem vertelde, van miepe haar idee. Toen keek hij geschrokken, zei "hebben ze me eindelijk gevonden?" verslagen zakte hij neer in zijn fauteuil zei" begin maar te pijpen." Met een stralende glimlach vertrok ik, mij van deur vergissend, zodat ik weer de kamer instapte waar nog iedere zat. Al meer bedeesd, de deur was opengebleven. Zag de geweldige schok toen de tandarts riep, "DE VOLGENDE." Na die schok kwam de vlucht. Allen samen door één deur was wat moeilijk wringen. Zo kwam het dat ik samen met de rest, op een orkest, stond te swingen.


Daar zaten we, rechtover de tandarts praktijk. Aan een tafeltje aan het venster, te loeren naar de tandarts die glimlachend, met ferme pas, de thee dansant binnenstapte. Paniekerig, zochten sommigen al naar de nooduitgang. De tandarts schoof binnen recht naar het orkest, dat hij met samenzweringen blik begroete. Het orkest viel meteen stil, en na het obligaat gefluit van de muziek installatie, evenals de eerste woorden 'TEST TEST'. Sprak de here, tot de aan de nok gevulde zaal toe,' dank u voor het komen, en sorry voort de list. Het uitvoerend comité van het collectief heeft besloten, jullie verzameling geschiften met zijn allen te colloceren.' Op het zelfde moment hoorden we op straat, het gedreun van enkele legercamions. Waarmee we in rijen van twee werden afgeleverd in de verlaten gebouwen aan de steenweg op Wortel. Zo kon het gehele land weer rustig gaan slapen. De opruiers waren gevat, En het varkentje met de zwarte snuit zei' het vertelselke is uit.'


Het varken lag alras met een sinaasappel onder zijn zwart gestreepte snuit gebraden op het feest tafel. Het collectief likkebaarden 'dat zwijn dacht in een moslimland te wezen ' zei er één schaterlachend ' beschermd door hun rites' zei diezelfde schrijvende kapoen.
Wat was er dan gebeurd: wel toen de legercamions de steenweg op wortel opreed stoten ze op de revolterende bruinen, die zoals we weten schrijver en dichters vereren. Toen als een vurige brand het bericht was rondgegaan dat er schrijvers en dichters aankwamen. Toen was bij die heren een verontwaardiging opgestoken zodanig dat zelfs de bewakers moesten gaan lopen, de bruin zeiden tegen het collectief' vreet dat zwart gele gestreepte varken maar op het zal ons niet deren.
Met een geweldig applaus van de voornamelijk bruine gedetineerden, werden de worsten in hun sissende pan nog eens rondgedraaid. Toen, stak er een van de dichters tot iedere verbazing een bord omhoog waarop stond JEZUS REDT ter verbijstering van de rest, met angstige ogen keek het collectief de bruine vrienden aan, die tot aller verbazing zeiden ja het is waar maar Allah is de grootste. Toen de man met, bloeddoorlopende vurige ogen met zijn bordje probeerde te kloppen. Toen reageerden het collectief. Maar man toch Allah betekent GOD en uw GOD is toch dezelfde GOD als die van ons nieuwe vrienden, leer eens wat talen. De man met zijn bordje zijn ogen schoten vol tranen 'dat wist ik niet' zei hij. Begon zich uitvoerig te excuseren voor zijn haat tegenover de andere volkeren. Hij begon met de kruistochten en eindigde met zijn huidige broodheer die hij bijna fluisterde. De vroegere nazie idioot noemde. Maar het was bijna te laat want het varkentje was al flink afgekoeld, ons gemoed zeer bekoelt. Zodat de agnosten bij ons zich begonnen te roeren, ' het zijn altijd dezelfde om onrust te stoken: ' Laten we nu allen te saam beginnen met ons maal'. Na de flinke eetpartij. Kwamen ons nieuwe vrienden nabij met, dat had ik meteen herkend, een flinke toeter in hun hand. Zo werd het feest op vreedzame wijze besloten, en kon ik met een van mijn nieuwe bruin vrienden geheimzinnig wegsluipen waarna ik begon te dichten als een van de besten

ieder ontmoeting een nieuw avontuur
iedere lippen een andere smaak

geest
in mijn dorp
in mijn wereld
zijn ogen
zijn huid
vooral
hij begreep mij

meer dan die buren
achter hun gordijnen
hun achterdocht
venijn

hun tuin
hun bomen

hun natuur
die beperkt bleef
tot de liefde
voor hun hond

Laten we de bijeenkomst in Amsterdam organiseren, het geeft voor mij het voordeel dat ik dan niet per se aan den trappist moet. Vlaanderen huurt daar toch een of ander pand? Het zou een bijkomstig voordeel geven dat de Vlaamsche schrijvers al direct in een grootser taalgebied zitten, altijd meegenomen. Als we nu met zijn allen ergens een witte hotelkamer huren en samen vredesliedje repeteren, en dan samen naakt in een bed gaan liggen. Dan zal Jan niet moeten smeken voor wat persbelangstelling. Wedden dat ons collectiefje, de voorpagina haalt. Altijd meegenomen, zeg ik altijd.

Toen we de bewakers hadden overtuigd dat ons bruine vrienden alleen jointjes wilden smoren, lieten de bewakers, met schaamrood achter hun oren, hen gaan, toen we daarbij nog zeiden dat we het land zouden verlaten om naar Amsterdam te gaan, gooiden sommigen van hen de middeleeuwse knelbanden en boeien van zich af en besloten de schrijvende feestende dichtende meute te vervoegen. Leugenaar Lowieke van hun land, die al zoveel leed had veroorzaakt, vervloekend. We vroegen met zijn allen politiek asiel aan in Nederland. De grootste bek van het land riep, het wetenschappen lijk socialisme, heeft het bewijs gevonden dat schrijven en dichten, zeer ongezond is, daar bij de verraders zit zelfs een Janet waarvoor nog altijd geen wetenschappen lijk bewijs is gevonden. Ieder sportclubje liep netjes in rijen te betogen riepen heel luid, bij ons geen schrijvers, dichters, janneten of smoren, op het eind was het krijsen niet meer te aanhoren. Alras kwam er een nieuw bordje bij 'Arbeid macht frei'! En zo brak weer een gouden eeuw aan in Nederland Terwijl ons vroeger vaderland verziekt door de bordjes verboden, overspoeld werd door zwart geel gestreepte varkens.

Blauw, BLAUW, blauw.

Ik erger mij nu al 40 jaar blauw aan de kortzichtigheid van diegene die de enige oplossing in de weg staan namelijk Cannabis legaliseren.
Een brits overheid rapport verklaarde dat er nog geen enkel dode is gevallen door cannabis. Bij een onderzoek in Italië naar de bezittingen van 1 maffiafamilie bleek dat grote gedeelten van Brussel in hun bezit is en er zijn honderden maffiafamilies. Nog maar eens een bewijs dat de war on drugs totaal verkeerd is gevoerd de inpakt op de samenleving is verschrikkelijk.
In de reportage op panorama wordt gesproken over de corruptie in Mexico laten we het dichterbij huis houden
In iedere straat in Berelare is er een illegaal verkooppunt waar de liefhebbers drugs kunnen kopen. Al meer dan 40tig jaar.
Wat zegt de kasteelheer uit Berlare.
De zwartjes zijn corrupt.
Ze noemen dat 'geloofwaardigheid'.
Een vriendje van de kasteelheer die jaren geleden een problematische drug gebruiker werd, dat was geen probleem hij kreeg een gemakkelijke baan in een van de abdijen van de zuil van de kasteelheer.
Ze noemen dat ……………… U mag het zelf invullen.

Het heertje T. uit Leuven en ik hadden een gemeenschappelijke vriend. Een vakman die geleidelijk zo verslaafd werd aan een drug dat hij nergens nog werk vond.
Maar met een papa die rechter was, een vriend als heertje T. uit Leuven, was de oplossing een jobke bij de zuil van heertje T. Een regelmatig, geregeld leven, vaste inkomsten. Iedereen blij. Onze gemeenschappelijke vriend moest zelfs niet stoppen met zijn druggebruik. Hij leefde gelukkig.
Wat een verschil hoe mijn bruine vriend werd behandeld.
Mijn bruine vriend werd opgesloten in een zaal. Mijn bruine vriend moest slapen in een bed, die naast een bed stond waar een zwaar getatoeëerde man sliep. De meeste tatoeages waren hakenkruisen. De gehele nacht moest mijn bruine vriend de racistische kreten aanhoren, van een man die al 25 jaar opgesloten zat. Een bewaker zei mijn hoog intelligente bruine vriend dat teveel boeken lezen slecht is voor de hersenen. Een patiënt die in een crisis terecht kwam werd door drie HULK met baseball bats kalm geslagen, met een verdovend product ingespoten en naakt vastgebonden opgesloten in een kale cel. En het gebeurt nu nog in, achterlijk conservatief België. De enige arts die voor honderden patiënten beschikbaar was, werd veroordeeld voor seksueel misbruik van zijn patiënten.
Een voorstel aan de anti-drugs tsaar
Brice De Ruyver
Steek om te beginnen uw eigen vrienden die drugs gebruiken in de gevangenis.

De zoon van een gouverneur, een schrijver, twee van hun vrienden.

Of gaat hij Simon Vinkenoog, Jules Deelder in een vergeetput droppen.
We kunnen toch niet met zijn allen naar Toscane gaan om onze eigen drugs te produceren.

Interview met KAMA in DM
VRAAG: is de vonk......
KAMA: "we hebben elkaar voor het eerst ontmoet tijdens DE LAATSTE SHOW. Ik weet het nog goed, ook PATRICK DEWAELE en WIM DELVOYE waren erbij. Die laatste was zo sToNeD als een aap.
Begin maar al die gasten en hun dealers, want die gaan niet naar Nederland, den bak in.

Jarenlang heb ik geargumenteerd tegen heroïne-junks dat ze wanneer ze er mee stopten er nog een toekomst was. Daarbij gaf ik het voorbeeld van een ex-heroïne-junk die een van de beste politiekers werd van zijn generatie.
Tot diezelfde ex verklaarde dat hij alleen maar een joint had gerookt.
Of hij daarbij inhaleerde is nog altijd de vraag.

 

feedback van andere lezers

  • jan
    was het Bertje?

    grtzz
    verf: nee
    dank u voor uw
    fb
    gr...ed
  • julien_maleur
    Vrij interessante tekst, al is de inhoud voor discussie vatbaar. Is soms nogal moeilijk leesbaar door gebrek aan de juiste leestekens of verkeerd gebruik ervan.
    P.S.: canabis gebruik is in België niet meer strafbaar, behalve in bepaalde gevallen (bvb in bijzijn van minderjarigen). De verkoop van canabis en het kweken van canabis blijven strafbaar.
    groeten
    JM
    verf: wat u beweert is waar en niet waar
    Arne Quinze en drugs in Kortrijk.
    In de schitterend reportage over het werk en het leven van de kunstenaar uitgezonden eind verleden jaar, op canvas. Komt er een fascinerend zinnetje voor : "de hasj en de coke liggen klaar". Hoort men opeens zeggen.
    Kortrijk kenende dacht ik die komt er slecht van af. In mijn verbeelding hoorde ik al de politiewagen sirene loeien.
    Nu na zoveel maanden weet ik dat er niks geloeid heeft.
    Het gerecht, trouwens zeer vriendelijke ambtenaren die zelf de onzin er van inzagen ze moesten het van het parket, was bezig twee zelfgekweekte cannabis plantjes aan het uitrukken bij een van mijn arme volwassen vrienden.
    En hun officieren die zaten bij Arne.
    Het volk heeft geen vertrouwen in de politiekers. Hoe zou dat komen ?
    DANK U voo UW FB
    GR....ed
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .