writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Revolutionaire preek

door GoNo2


" Geen gekrakeel in mijn bordeel…"sprak de Kerkvader met strenge stem.
" t Is al erg genoeg met al die vermeende pedofiele priesters, nonnen en paters die kinderen voor hun plezier bijna de kop insloegen. Maar de mensen moeten ook eens leren begrijpen dat het niet altijd gemakkelijk is om kinderen op te voeden. Onze Kerk blinkt uit in het geven van hoge pedagogische leerprogramma's. Af en toe loopt er eens iemand buiten de schreve, kleurt er eens iemand buiten de lijntjes. Wil dan dat zeggen dat iedereen over dezelfde kam moet gescheerd worden? Voorwaar, ik zeg u, neen, duizendmaal neen! Neemt niet weg dat dankzij die onverlaten de Kerk in een diepe crisis verkeert,. Volgens de laatste peilingen keren meer en meer gelovigen ons de rug toe. In sommige bisdommen kan men beter z'n rug niet toekeren, gezien de desastreuze gevolgen hé? Ik ben het beu om volwassenen, die als kind misbruikt zijn, in audiëntie te ontvangen. Ik ben het beu om de kop van jut te zijn, ik ben feitelijk heel dat anti-kerkgedoe moe. Daarom heb ik, als uwen Heilge Vader, besloten om terug te keren naar de oorspronkelijke essentie van de Kerk, namelijk, het Ware Geloof prediken. Het gezin is de hoeksteen van de samenleving, de pijler van de beschaving. De kinderen zijn een investering in onze toekomst. Bijgevolg wordt het celibaat opgeheven, 't is niet meer van deze tijd. Mag ik degenen die niet akkoord willen gaan met deze doelstelling, er op wijzen, dat er zelfs een vrouwelijke paus was? Pausin Johanna die in de 9e eeuw ofwel in de 11e eeuw het pausambt zou hebben bekleed. Het juiste jaar weten we niet, maar ze was er in ieder geval. Het nieuwe testament spreekt nergens over het celibatair zijn van de Kerkvader en z'n priesters. De eerste paus, Petrus, was ook getrouwd en kon perfect z'n huwelijkse staat combineren met z'n apostolaat. 't Leverde hem zelfs een aanzienlijk inkomen op. Het lijdt alleen maar tot frustraties, het niet kwijt kunnen van sommige seksuele behoeftes. We zien, beste toekomstige heiligen, waar dit ons naar toe geleid heeft. Onze Kerk wordt op één lijn genoemd met al wat maar ook enigszins slecht kan zijn. Met ons vergeleken is de duivel een koorknaapje. Sta me die woordspeling toe. Ik weet dat er onder mijn kardinalen geheime liefdes zijn met nonnen, met parochianen. Zelfs met homoseksuelen, lesbo's en dergelijke meer. Maar Jezus predikte de liefde voor iedereen. Ook die liefde waar wij het moeilijk mee hebben. Degenen die niet akkoord gaan, mogen nu hun kruis inleveren en hun mijter over de haag gooien. Maar denk er goed aan, dat zij verantwoording zullen moeten afleggen aan hun Opperste Rechter. En ik zal er ook zijn, aan de rechterhand van de Vader. Weet dat ik er persoonlijk zal voor zorgen dat het geen rijstepap zal worden met gouden lepeltjes. Laat ons nu bidden tot de Heer, zodat onze zonden vergeven worden.
In de naam van de Vader, de Zoon en de Hitsige Geilige, pardon, Heilige Geest. Gaat nu allen heen in vrede en doe waar jullie goed in zijn, met name jullie kop in 't zand steken. Amen."

Paus Benedictus XVI
Bisschop van Rome
H.Kerkvader en tevens staatshoofd van 't Vaticaan

©GoNo


 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Dit is nu eens goed gezegd, alleen in het openbare leven
  lees je er veel te weinig over.
  Laat Sinterklaas uit Rome z'n mijter eens af zetten,
  en van zijn troon dalen naar daar waar hij thuishoort!

  Groetjes Hettie
  GoNo2: Dank u wel!
 • Hoeselaar
  Ben het eens met hettie

  Willy
  GoNo2: Dank u!
 • tessy
  Zou je niet gaan solliciteren in het vaticaan, kun jij de preken schrijven. Er zou direct meer volk in de kerken zitten denk ik.
  GoNo2: Dank u!
 • Neeltje
  Zo daar kan de H. Vader en al wat daar bij hoort het mee doen. Hoe weet je trouwens dat Petrus dat perfect kon combineren? En dat inkomen... was het geen liefdewerk oud papier?
  Een einde aan dat opgelegde onthouden van... Dat zal eens tijd worden,
  Ik doe er nog zoveel bij met een gedicht over dat gezemel over de liederen van Huub Oosterhuis, een priester notabene. `t Is een fraaie manier om persoonlijke vete`s uit te vechten. Ben benieuwd wanneer het hele bolwerk in elkaar stort.

  Mijn compliment.

  Groet van Neeltje.
  GoNo2: Dank u!
 • manono
  Er is een grote beerput open gegaan...
  GoNo2: en 't stinkt geweldig!
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .