writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Niets is wat het lijkt

door GoNo2

Niets is wat het lijkt

Ik hoor stappen op de krakende trap. Bijna onhoorbaar, maar ik hoor ze wel degelijk. Iets of iemand sluipt anderbij, voetje voor voetje. De wind giert in de afbrokkelende schouw, ergens krassen takken met snerpend geluid tegen een vensterraam. Heel dit verdoemde huis leeft en beeft. Of je er nu in gelooft of niet, spookhuizen bestaan. Geesten die de overkant niet kunnen of willen bereiken. Goede en kwaadaardige geesten.

Mag ik me even voorstellen? Mijn naam is Leon Nogo, expert in het verzinnen van waanvoorstellingen, ben vijfenvijftig, al jaren bezig met het paranormale. Dat gaat van klopgeesten tot vliegende heksen die Satan aanbidden. Ik onderzoek verschijningen, probeer een rationele verklaring te vinden. Een bijna wetenschappelijke benadering, ingegeven door m'n gevoel voor humor, is mij niet vreemd. Ik bezit een hele bibliotheek over n en hetzelfde onderwerp, namelijk " geesten en aanverwante verschijnselen". Ik ben aangesloten bij een internationale vereniging die simpelweg G.H.O.S.T. heet. 't Is een afkorting van ja van wat? Ik weet het niet meer. Een beetje zoals CSI, FBI en CIA. Maar die worden betaald door de gemeenschap, wij moeten het doen met donaties. In ons team zit er een afvallige priester, een lekenzuster die geen abortus wou plegen, een dolgedraaide wetenschapper die het ene moment denkt dat hij Einstein is, om twee minuten later te beweren dat hij de theorien van Hawkins perfect kan weerleggen. Je ziet, ik ben in goed gezelschap h? Maar we hebben n ding gemeen, we strijden tegen het kwaad. Tegen de kwaadaardige geesten, die er op uit zijn om de wereld in hun macht te krijgen. Ze zijn zoals de levenden, ze klitten bij elkaar, zoeken afgelegen plaatsen waar ze hun bijeenkomsten houden. In een sfeer van broederlijke en zusterlijke verbondenheid. De kerk is een uitgelezen plaats om hun verdorvenheden ten toon te spreiden. Wie gaat er in het heilige der heiligen het onheilige gaan zoeken? Een betere plaats waar Het Kwaad zich kan verstoppen bestaat er niet

M'n collega, de gewezen pastoor, hoort het nu ook. Benoit, vroeger Benedictus zoals die paus, is een boom van een vent met een klein hartje. Door het teveel drinken van goedkope miswijn, zijn z'n aderen dichtgeslibt. Hij beweert dat hij de duivel in hoogsteigen persoon gezien heeft. Zonder horens en bokkenpoten. Da's een fabeltje uit de bijbel om mensen bang te maken en in 't gareel te houden.Hij zegt dat de duivel veel weg heeft van koningin Fabiola. Zou de duivel dan toch van het vrouwelijke geslacht zijn? Ik, persoonlijk, verdenk hem ervan dat hij zich die bewuste nacht teveel tegoed gedaan heeft aan miswijn in combinatie met een overdaad aan wierook. Neem er de medicatie bij tegen z'n hartkwaal en je zou voor minder geesten overal zien h?
Lekenzuster Mathilde ligt op de luchtmatras te slapen. De slaap der onschuldigen. Haar welgevormde blote been steekt vanonder het deken m'n ogen uit. Als gewezen bijna- toekomstige non mag ze er zijn. Ze heeft geen lijf om weg te steken in een lang nonnenkleed. 't Zou een aanslag op de natuur zijn. Maar ze draagt een geheim met zich mee. Iets dat met die abortus te maken heeft. Een abortus die ze niet wou laten doen. Zegt de Kerk niet dat men eerbied voor alle leven moet hebben? Maar nu ligt ze daar mooi te wezen en roept ze allerlei onkuise gedachten bij me op. Ik heb de neiging om haar been te strelen, om haar venusheuvel te verkennen, om haar borsten zachtjes te knedenmaar ik ben hier voor andere zaken.
Onze hoogbefaamde en geerde wetenschapper, Conrad von Colditz, zit misnoegd voor zich uit te staren. Z'n berekeningen kloppen niet, z'n kwantumkennis laat hem in de steek. Elke geest bestaat uit atomen. Dus moet er een wetenschappelijke benadering mogelijk zijn. Hij zit gecontreerd te denken, hoort niets en ziet nog minder. Mag niet gestoord worden, z'n woeduitbarstingen zijn legendarisch in ons besloten kringetje. Als hij zich kwaad maakt omdat we het weer eens niet begrijpen, zwellen de aderen in z'n nek en op z'n voorhoofd, wat hem de bijnaam opgeleverd heeft van ' Zombie'. Bij mij doet hij veeleer denken aan iemand die opgehangen is en enige verstikkingsverschijnselen vertoont.
Wat we hier zitten te doen, vraag je? We zitten hier, omdat de paters Oblaten ons gevraagd hebben dit pand te onderzoeken. Een spookhuis schrikt de eventuele kopers af, doet het in waarde dalen. Het is een eeuwenoud pand met bijbehorende ondergrondse gewelven, geheime gangen en dies meer. Kwade tongen beweren dat hier rituele zwarte missen opgedragen werden. Dat hier pasgeboren baby's, als offer voor Satan, gedood werden. Niets is wat het lijkt h?

GoNo

N.v.r.

kwantum
[natuurkunde] de kleinste natuurlijke eenheid die in onze kosmos voorkomt.

 

feedback van andere lezers

 • manono
  Deze personages en het onderwerp in combinatie met jouw stijl vragen om niet n vervolg maar om veel meer.
  GoNo2: Dank u! Misschien h?
 • Ghislaine
  dit vraagt om veel meer dan dit klein stukje. Je stijl is weergaloos grappig.
  GoNo2: Dank u! Misschien h?
 • tessy
  Inderdaad dit heeft een vervolg nodig :-)
  GoNo2: Dank u!
 • Magdalena
  amaai mn oor... ik hap naar adem en hou mijn adem in

  GoNo2: Dank u!
 • hettie35
  Ik zal wel eentonig zijn maar vervolg is toch wel zeer gewenst!
  groetjes Hettie
  GoNo2: Dank u!
 • Dora
  Het vervolg is er maar ja, of, ik weet niet, volgens mij...
  GoNo2: Ik weet het wel h?
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .