writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Koude kip is ook lekker 5

door marrik

Terug in de toko van tante schreeuwde Bob tegen tante dat er later die dag een nieuwe PC gebracht zou worden en dat, dat mannetje die hem kwam brengen, pas weg mocht als alles naar háár zijn was neergezet en alles werkte zoals zei dat wilde. Maar Bob had gezien dat dezelfde klant , die eerder weg was gegaan , omdat hij en Marcus nogal abrupt binnen waren gekomen, weer met tante in gesprek was. Dit maal zag het er naar uit dat tante de nerveuze klant ervan kon overtuigen dat Bob geen kwaad deed.
Ze nam, zag, Bob vanuit zijn ooghoeken, een lingeriesetje mee naar een paskamertje en sloot de gordijnen. Vermoeid kwam tante richting Bob aanlopen.
`"Is dat vrouwtje een beetje mensenschuw?", vroeg Bob."Of ligt het aan mij?"
Waarop tante antwoordde. "Nee joh, dat is een omgebouwde.De bovenkant is okay, maar van onderen hangt er nog iets bij. En ze heeft liever niet dat anderen dat ook weten. Behalve ik dan".

"Verdomme", mompelde Bob. "De wereld gaat écht naar de klote. Niet fanatieke mannen en half omgebouwde manwijven".
"Niet iedereen is zo simpel als jij, vent", was de reactie van tante ". Maarre, komt er vanmiddag een nieuw PC'tje?"
"Yep", zei Bob. "En Marcus gaat er voor zorgen dat alles gaat lopen zoals het moet lopen. Ik laat hem hier bij jou, want ik ga zelf effe op sjouw. Moet nog een paar klusjes doen en moet ook iemand spreken over het opkomende showtje voor jouw bootje. Ik heb wél een vergunningkje nodig om dat allemaal te realiseren. Ik heb al genoeg ellende met die dienders hier in dit gat".

Bob was weer in zijn cabrio gekropen en zette koers naarhet winkelcentrum. Aangekomen
begaf hij zich naar slijterij 'La Bouteille', waarvan de eigenaar altijd wel een flesje Highland Park
van 18 jaar of ouder had staan voor Bob. Maar nu had hij, als het goed was tenminste, een speciaal flesje staan. Speciaal besteld door Bob.

"Ook een goedemorgen", begon Bob, terwijl hij de bel boven de deur een flinke zwieper na gaf."En? Is mijn godendrank binnen?"
"Jazeker", kwam het vanuit het magazijn."Momentje".

De eigenaar kwam de winkel binnen en liet met trots het whiskey doosje zien en gaf het aan Bob. Heel voorzichtig nam deze het doosje in ontvangst en zette het op de counter.
"Alleen de verpakking is al schitterend", stamelde Bob.
De simpele zwarte doos had enkel maar een paar zilveren woorden als onthulling van het geheim.

"HIGHLAND PARK SINGLE MALT SCOTCH WHISKEY…… AGED 40 YEARS"

Bob's ogen glinsterden bij de aanblik van de fles terwijl hij deze uit de doos haalde.
"Wat zal dit smaken. Godendrank nummer één", kon hij nog uitbrengen.
Bob rekende de prijzige fles af en begaf zich naar het gemeentehuis. Er was nog een heleboel te doen eer hij weer eens het dorp op stelten kon gaan zetten met een bootfeestje.
"Eerst die kutvergunning maar eens regelen", zei hij tegen zichzelf.

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .