writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het geheimvan het verdwenen kruis 4

door Hoeselaar

4
Berta liet het kruisbeeldje aan haar broer en schoonzus zien en vervolgde;
"ziet ge het hangt hier aan mijnen Paternoster dat ik van ons moeke met de communie van haar kreeg".
"Goh, ik had die man echt eens willen zien, maar ik geloof dat hij al op voorhand wist dat we hem volgden, ik denk dat ik straks eens naar den pastoor loop en hem op de hoogte breng van wat zich hier allemaal afspeelt, gaat ge met me mee Marie"?

"Ons Hildeke zal ook wel met ons mee willen gaan, ze speelt graag met de dochter van de maagd, weet ge dat die even oud is als ons Hildeke"?
Het begon al te schemeren als het drietal naar de kerk toe liep. De eerste sterren lieten hun twinkelende lichtjes zien. Veel sneller als dat ze dachten waren ze bij menier de pastoor en deden daar hun verhaal.

Sophieke speelde met de dochter van de maagd die een heleboel zelfgemaakte poppen en poppetjes bezat. Tijdens hun gesprek met Pastoor werden ze jammerlijk onderbroken doordat Sophieke huilend naar mama riep en haar rechterhand aan het drietal liet zien;

"kijk mama kijk eens naar mijn hand, snik, snik ze doet zo pijn". Het meisje wees op een dikke stopnaald die dwars vanuit haar handpalm naar de rugzijde doorboord had.
"Arm kind hoe is dat gebeurt" riepen de twee bezoeksters terwijl ze de maagd en haar junk* kwaad bekeken. "Hoe hebt ge dat klaar gespeeld, vroeg Maria.
"Wie heeft je zo pijn gedaan" Ze keek daarbij zo duister als zou er meteen een onweer losbarsten.

"Niemand, zei het meisje, ik was met die poppen aan het spelen en opeens stak die naald in mijn hand, en het doet niet echt pijn". Hildeke trok zelf de stopnaald uit haar hand en liet daarbij geen enkele kik;

"kijk mama het bloed niet eens" Maria die al veel gewend was meende dat ze van 'haren sus' (flauw vallen) zou gaan, ze begreep er niets van.

"Hoe kan dat nou, onze lieve heer zijn handen bloeden toch ook, hebt gij dan geen bloed in uw lijf"

"Goh, menier pastoor kijk toch eens hoe kan dat ons Hildeke heeft geen bloed meer in haar lijf". Pastoor wist ook niet hoe dat kon maar ze was dan ook niet onze lieve heer. Op de terugweg werd er weinig gesproken het was dan ook al duister en het licht van de sterren kon hen ook niet de weg verlichten.
De drie vrouwen liepen heel dicht tegen elkaar aan met Hildeke in hun midden. De invallende nacht was zalig warm eigenlijk veel te warm voor een vroege meiavond.

"Nog eventjes en we zijn boven aan het kruispunt, en vandaar uit is het nog maar honderd meter tot bij ons thuis". Het leek alsof nog iemand met hen mee liep maar doordat het zo verdomd duister was konden ze niets zien. De vrouwen knepen hun handen in elkaar en maakten nu veel grotere en nog snellere stappen als in het begin. Weer was er dat raar gevoel en het was alsof iemand een hand op hun schouders legde.

"wat was dat"? Alle drie vrouwen stieten tegelijker tijd een geweldig schreeuw uit en trokken hun lange rokken op kniehoogte en renden voor hun leven.

5

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Spanning griezeld de rug. Mooi Willy,
  groetjes Hettie
  Hoeselaar: Zo moet dat zijn Hettie er moet spanning in komen en de bibber moet voelbaar zijn.
  Lief dat je me las!

  Willy
 • Dora
  Bij de pastoor riekt het inene naar VooDoo? De maagd haar dochter speelt met eigengemaakte poppen? Nou, ik weet niet, maar het gaat vast spoken.....
  Hoeselaar: Het is dan ook een heksenfeest en daar horen nu eenmaal oculte handelingen bij te zijn. En hoe afgrijselijker het spel wordt hoe liever men het heeft

  Willy
 • manono
  Spannend met een vleugje horror er in.

  Maar wie is maagd?
  Hoeselaar: Zo moet dat zijn m'n lezers moeten de rillingen voelen, lief dat je me weerom las

  Willy
 • Magdalena
  grinnik... ik geniet rillend van spanning!!


  Hoeselaar: Dit te lezen geeft me het gevoel dat ik op de goede weg ben

  Willy
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .