writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het geheim van het verdwenen kruis 5

door Hoeselaar

5

Het was nu ieder voor zich en ze renden zo hard ze maar konden waarbij Berta bijna haar evenwicht verloor. Bij het huis van Marie aangekomen sprongen de drie vrouwen bijna gelijktijdig door de deur naar binnen waardoor deze bijna uit haar scharnieren werd vloog. Het was Marie die meteen de sterke armen van Perke zocht.
"Man! Wat ben ik blij dat we hier heelhuids aangekomen zijn" Perke die zijn Maria door en door kende hoorde hoe haar hart doorheen zijn boezem klopte. Hij hield er wel van als zij zich zo tegen hem aan duwde, dan vergat hij dat hij zo klein was en waande zich dan berensterk. "Wat is er gebeurt Marie, zo ken ik u niet, gij zijt toch altijd diegene die erop slaat en nu zijt ge gaan lopen?"
"Ge waart nog wel met drieŽn, dan had ge diegene die u kwaad wilde doen het veld in kunnen sturen"
"Vertel me dan eens wat er echt gebeurde zodat ik me een beeld kan vormen, is het dien vent geweest die ook naast mij liep of was het iemand anders?"
"Ik heb op de zagerij gehoord dat er een weerwolf om de huizen sluipt en die alles wat hij tegenkomt verscheurt en niets meer over laat dan een paar gebroken botten".
Berta moest nog met haar dochter naar haar eigen huis dat op zo,n vijftig meter van dat van haar broer lag lopen, maar had schrik vanwege het verhaal dat Perke zojuist ten besten gaf.
"Hoe dan ook ik zal toch naar huis moeten want mijnen Bertram zal zich al zorgen maken en dan vloekt hij altijd zo hard". Berta sloeg de lange sjaal om haar hoofd en rechtte de kleding van, haar dochte toen er opeens heel hard op de deur geklopt werd. Alle ogen stonden op springen en er werd heel zachtjes gevraagd;
"Wie is daar" Een diepe zucht ontvlood uit aller monden toen het verlossen de antwoord kwam;
Ike,den Bertram toch,n duwde meteen daarop de voordeur open.
Bertram moest met zijn ogen knipperen vanwege het olielicht dat hier in grote getallen brandde. Ook Bertram werd op de hoogte gebracht van wat zij dachten te hebben gezien en gevoeld toen ze op de terugweg en vlak bij het kruisbeeld aan de kruising van de Hooilingen en de kruisstraat liepen. Bertram vroeg of zijn broer toorts had dan zou hij eens een kijkje gaan nemen, want als het een weerwolf moest zijn dan wist hij dat dit ondier enkel met vuur te bestrijden was. Na hem opnieuw met pek bestreken te hebben en aangestoken liep hij naar buiten en werd door vier paar ogen achtervolgd tot hij om de hoek was verwenen.
Ze bleven nog even in de deuropening staan toen ze een vreselijke schreeuw hoorden die van de zijde waar Bertram naartoe was gelopen kwam. Ieder keek de ander besluiteloos aan maar het bleef voor enkele ogenblikken doodstil in huis.
"we oeten gaan helpen riep Berta, oeijoei wat zou daar gebeurt kunnen zijn, haal nog een toorts uit de stal Marie dan geen we met z'n allen achter Bertram aan"

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Kan niet laten om te lezen, het wordt aardig spannend.
  Groetjes Hettie
  Hoeselaar: Lief hoe dat je dit schrijft, ja, het wordt nog spannender

  Willy
 • Dora
  Oei Willy spannend, wat is er nou toch aan de hand?
  Nog wat typfoutjes ( 2 x woordje of 1 vergeten) maar dat zul je straks vast hebben veranderd....
  Hoeselaar: Zal deze foutjes straks als ik van de hartspecialist terug kom bijwerken

  Willy
 • manono
  't Is spannend en mijn nieuwsgierigheid groeit!
  Hoeselaar: dat is natuurlijk de bedoeling ik hoop dat ik je kan blijven boeien

  Willy
 • Magdalena
  Willy, mensen van mijn leeftijd herinneren zich nog zo goed de verschrikkelijke straffen voor een dt fout dat ze struikelen:
  Wat is er gebeurD Marie, met D

  je hebt dit stukje blijkbaar snel getypt, met wat typfoutjes, maar het is oerspannend!!

  wat jou zelf betreft: succes bij de hartspecialist :)
  Hoeselaar: Ja, dat heb ik heel snel geschreven, ik moet wel want ik type met twee vingers en dan moet het snel gaan om een zin op op de zelfde snelheid het papier te krijgen als dat het hoofd het projecteert.
  Bij de hartspecialist heeft men mij hetzelfde gezegd als dat onze dochter het me zei." Pappa je hebt te weinig beweging en de schildklier drukt mijn keel dicht

  Willy
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .