writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

" We vliegen erin," spreek ik onvervaard…5

door GoNo2't Valt met geen woorden te beschrijven, een aaneenschakeling van toevalligheden. De rottweiler hangt aan de borsten van de topless-dienster. Heeft nu beide borsten in z'n grote muil. Ben feitelijk een klein beetje jaloers. Ik heb ook wel een grote muil, maar ik krijg er geen twee borsten in. Haar borsten worden met de minuut kleiner en kleiner. 't Zijn precies balonnetjes die afgelaten worden. Hoe zou dat toch komen, vraag ik me af. 't Zal littekens nalaten, zoveel is zeker. Het psychologisch effect valt niet te verwaarlozen en te onderschatten hé? De ene moment heb je borsten die een meter vooruitsteken, het andere moment ben je zo plat als een vijg die onder een tram gelegen heeft.
Sean Connery, die nu m'n vriend geworden is bij gebrek aan beter, zet als eerste de aanval in. Hij gaat met zwierige tred en zwaaiende kilt naar Roger Moore. Nu pas zie ik dat hij hoge hakken draagt. Jezus nog aan toe, niet moeilijk dat hij groter is dan ik. Mannen moeten hun schoenen uitdoen voor ze binnen mogen, vrouwen dus niet. Wat een strandjanet. En dat noemt zich ' geheim agent'? Ik begin op de details te letten. Inderdaad, m'n veronderstellingen worden bewaarheid. Hij schudt verdomme nog met z'n gat ook!
" Luister eens goed, Rogerke Moore or less, er is hier maar ene echte James Bond en dat ben ik, begrepen?"zegt de Sean, terwijl hij driftig met z'n handtasje ( waar heeft hij die zo plots vandaan?) zwaait.
" Uwen nagellak is aan 't afschilferen…en dat kleedje dat ge aan hebt is uit de mode.."gooit den Roger nog wat meer olie op 't vuur.
" Dat kleedje is een nationaal symbool, wij noemen dat een Schotse kilt…"
Sean Connery tilt z'n nationaal symbool op en geeft zo een geheim prijs. Schotten dragen niets onder hun kilt.
" Zozo, eindelijk het geheim ontsluierd, da's ook gene vette tussen uw benen hé?"meesmuilt Roger Moore.
Zie, ge moogt veel zeggen tegen een Schot, maar geef ze geen schot voor de boeg en zeker niet als ze roodgelakte nagels hebben, die aan 't afschilferen zijn. Schotten zijn trotse mensen, da's algemeen geweten. James Bond Eén haalt uit en slaat met z'n handtas tegen de oude doorleefde kop van Roger Moore. Moore ziet plots een complete sterrenhemel neerdalen, alvorens met z'n kinnebak tegen het tafeltje terecht te komen. Z'n vals gebit vliegt uit z'n mond. Uit wat anders zou het kunnen vliegen hé? Het vliegt tussen de borsten van de dienster, die zich van alle kanten gebeten voelt. Nog eventjes doorbijten, denk ik, 't komt allemaal wel goed.
Timothy Dalton denkt dat hij bij de Dalton Brothers zit en valt Sean Connery vanachteren aan. Toen de Sean zich bukte. Om het gezicht van de Roger nog wat verder bij te werken met z'n hoge hakken. De Sean voelt een drukkende beweging tegen z'n aars.
" Onnozelaar, ge moet eerst uw broek uitdoen en een beetje zachtjes gaat ook hé?"
Ik besluit om zelf het heft in handen te nemen, want anders komt er van dat gevecht niets in huis. Ik loop naar Timothy en schop hem keihard tussen de benen. Ook vanachteren. Z'n klokkenspel kan daar schijnbaar niet goed tegen, hijzelve ook niet. De Sean nog minder, die voelt plots z'n aars 20 centimeter wijder worden. Shit, shit, shit hoor ik hem driemaal zeggen. Hoe toepasselijk toch, maak ik me de bedenking. In 't vervolg vaseline gebruiken, sis ik tussen m'n tanden. 't Plakt wel een beetje, maar 't schuift ontzettend goed. Hebben ze mij verteld, voor ge al voorbarige conclusies gaat trekken hé?
De andere nep-Bonden omsingelen mij, zonder dat ik er erg in heb. George Lazenby, ook niet meer van de jongste, heeft een biljartstok in z'n handen. Was vroeger op school al een gemeen ventje, nu een oud gemeen ventje. Daniel Craig, de laatste James Bond uit het rijtje, heeft een rambo-mes, gekregen van de enige echte Rambo, tussen z'n tanden en besluipt me in de jungle van de tafels en nagebootste plastieken broussebomen. De Sean kan me niet helpen, staat nog steeds voorovergebogen, heeft een verschot in z'n rug. Een Schot met een verschot, 't is weer eens iets anders…

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Dora
  rodjer vind ik ook minder aamtrekkelijk. De echte is sjan , aar nou meteen 20 cm? Nee, zijn hol is geen sjoelbak toch? Al klaar in de bar, lijkt me, want de wind is aardig uit de tieten.
 • Hoeselaar
  Is het Rodger More die met Sean Connery een stelletje vormen of komt Tomoty dalton er ook nog bij, vormen ze een triootje en wat doet dien Rottweiler dan met de borsten, die weet toch niet voorwat ze dienen

  Willy
  GoNo2: 'k Zou het niet weten hé?
 • manono
  Ik zie het zo voor me!
  GoNo2: Ik ook!
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .