writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

ONS verhaal 45

door Mistaker

Willy wist niet dat Nidjaya kans had gezien een sms-je te sturen. Willy had duidelijk niet bij de scouting gezeten want haar handen waren alles behalve stevig vastgebonden.
Het sms-je luidde: willy walgt van janetten hij wil ze afschieten kom naar hare krishna klooster durbuy belgie dan is hij van jullie.
Ze verstuurde het berichtje naar Miss Taker, een al wat oudere travestiet die de beroemde club in Rotterdam Zuid runde waar Nidjaya Willy heen had willen sturen. Die verminkte minkukel moest niet denken dat hij de familie Augustuszoon zomaar kon uitschakelen; ze stonden heel wat hoger op de evolutieladder dan de De Wildes met hun rotsmoelen!
Zo kon het gebeuren dat de taxi waarin Saartje naar Durbuy reed, werd gevolgd door een rode Barchetta met daarin de travestieten Miss Taker en haar vriendin Madame Janet. De dames waren duidelijk op oorlogspad want in hun handtasjes zaten goed onderhouden Walter PPK's, kaliber 7.65.
"Als die Willy ons zo graag wil afschieten, krijgt hij een koekje van eigen deeg," merkte Madame Janet op. Ze had een zwoele, hese stem.
"Kun je je de band Dick Willy nog herinneren? Ze traden een keer op in het Berenei, in het voorprogramma van Oompje Wout en de Foute Kabouters."
Bestuurster Miss Taker slaakte een diepe zucht. "Dat was de goede oude tijd, schat…"
"We hebben het nu ook gers, lieverd," merkte Miss Taker op. "Zo meteen gaan we iemand omleggen, alsof we die hard criminelen zijn. Move over Willem Holleeder!"

Ondertussen zat Saartje, die het besluit had genomen zich voortaan Saar te noemen, te piekeren over Willy's vreemde berichtje. Ze peinsde er niet over om een liefdesrelatie met hem aan te gaan; inmiddels was het haar wel duidelijk geworden dat ze veel beter kon krijgen dan die schietgrage, oversekste flaporenman.
"Durbuy…," verzuchtte de taxichauffeur.
Saar besloot er maar eens een rijmpje in te gooien:

"Durbuy dat is een plaatsje
het was mij onbekend.
Toen kwam dat telefoontje
van die apestonenede vent.
Hij riep iets over reizen,
ik had daar oren naar
maar hij heeft zelf één flapoor
en dat schreeuwt dus om een schaar."

De chauffeur bekeek haar of hij een gevaarlijke gek in zijn taxi had meegenomen.
"Willy Alfredo, mijn idool," verduidelijkte Saar.
"Die ken ik nog wel ja, mijn moeder had het wel eens over die gast en mijn ex had een opname van Frans Halsema waarin hij een parodie op Alfredo doet. Niet te geloven dat je een taxi neemt naar Durbuy, dat kost je een vermogen. Noodsituatie zeker?"
Saar knikte. Willy kon nuttig zijn om haar en Felix in het buitenland te krijgen, in een land zonder uitleveringsverdrag met België en Nederland.
Toen de taxi eindelijk bij het Hare Krishna Centrum arriveerde, stopte de rode Barchetta er vlak achter.
Terwijl Saar het resterende bedrag aan de chauffeur betaalde (ze had de helft vooruit moeten betalen omdat hij het niet vertrouwde, zo'n taxiritje van Rotterdam naar Durbuy) wankelde Willy in de richting van de taxi. Hij was duidelijk niet nuchter en Saar gokte op drugs, Wat een loser ben je toch, mompelde ze in zichzelf.
Precies op het moment dat ze uitstapte, klonk er een schot. Eén van de inzittenden van de rode Barchetta had een schot gelost; omdat Willy van de ene kant van de weg naar de ander zwalkte, trof het echter geen doel. Dat deed het schot van de andere inzittende wél: Willy viel op de grond.
"De wraak van de janetten!" schreeuwden de dames. Saar rende naar Willy toe. Hij was overduidelijk dood, en ze vond het niet meer dan 'een beetje jammer.'
"Nu is het aan ons, switi sma," zei een bekende stem. Nidjaya stond vlak voor Saar. Ze werd omringd door een aantal exotisch uitziende mannen die haar duidelijk als hun leidster beschouwden.
"Ik heb deze heren verteld dat ik de weduwe ben van Karel Karelsma en dat maakte veel indruk. Ik zeg meteen even dat jij de andere echtgenote van Karelsma was, dat vinden die lui volkomen normaal en dan kan jij ook niet meer kapot. Het is trouwens lang geleden dat ik het met een vrouw heb gedaan…"
Nidjaya lichtte de mannen in over Saars relatie tot Karelsma, de travestieten spuugden op het lijk van Willy en Saar vroeg zich af of haar leven ooit nog normaal zou worden. Felix liet een aanstellerig mauwtje horen.

 

feedback van andere lezers

 • jan
  mooie opruiming Greta, dat was dus ONS verhaal...

  grtzz
  Mistaker: Jij gaat dus voor een nogal open einde? Misschien zijn de lezers wel benieuwd naar hoe het met Nonkel Walter verder gaat, en wat Saar en Nidjaya gaan doen... Maar misschien ook niet natuurlijk!

  Groet,
  Greta
 • Dora
  Madam Janet is toch een superdesuperhete peper? Afgelopen? Echt waar?
  Mistaker: Dat is Madame Jeanette, ik vond het wel een leuke woordspeling...
  Ja het is voorbij, de meerderheid gaat voor een open einde.

  Groet,
  Greta
 • silvia
  een superaflevering Greta en je schrijft duidelijk naar een afsluiting toe. Ik vind dit open einde wel iets hebben, de lezer kan naar eigen goeddunken invullen...

  groetjes
  Mistaker: Dat heeft inderdaad wel iets!

  Groet,
  Greta
 • manono
  'De wraak van de janetten!' vind ik heel comisch.

  Dus is 't gedaan? Ik ga ze missen!

  Mooi open einde, Greta, in een mooi decor!
  Mistaker: Bedankt Manono!

  Groet,
  Greta
 • tessy
  Is het gedaan, ach dat vind nu echt jammer, in ieder geval een dikke proficiat het was humoristisch, spannend en af en toe zelfs romantisch .
  Maar eigenlijk had ik nog graag geweten wat er nu met Saartje gebeurd ja.
  Dank jullie voor de fijne leesuren, ik kijk al uit naar een nieuw verhaal ;-)
  Mistaker: Ze gaat hokken met Nidjaya (Felix er ook bij natuurlijk), wordt leidster van een drugskartel en gaat uiteindelijk naar Arizona emigreren nadat ze als getuige heeft opgetreden in een drugsproces en een nieuw uiterlijk/nieuwe identiteit heeft gekregen.

  Groet,
  Greta
 • Magdalena
  O dit is komisch!
  wat een zalige vrije fantasie :):):)
  Mistaker: Leve de fantasie Lena, zonder dat is een mens nergens!

  Groet,
  Greta
 • MarieChristine
  Weeral goed geschreven, Miss Taker. Wel spijtig dat het gedaan is hé.
  Groetjes, M-Ch.
  Mistaker: Ja jammer hé, we moeten afkicken...

  Groet,
  Greta
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .