writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Van koeien

door commissarisV

Ik ben vandaag in 'Niedersachsen' geweest.Vlug heen en terug, effe de sfeer gaan opsnuiven.Veel publiciteit had men erover gemaakt. Nu was het zover. De eerste beautyfarm voor koeien werd geopend in een typisch dorpje van de streek; waar koebellen niet van de lucht zijn.

In de beautyfarm heeft zich ook een schoonheidschirurg geïnstalleerd.Na het klassieke inleidinggezwam kwam ik to the point en stelde ik de volgende vraag aan de dienstdoende PR- vrouw:

"Waarom koeien?" De dame antwoordde gevat: "het is inderdaad een moeilijk publiek, maar de nood was hoog. Door de gestage melkproductie takelen de borst-, sorry uierweefsels snel af. De koe heeft hierdoor niet enkel esthetische klachten, maar ondervindt ook hinder van de steeds grotere impact van de zwaartekracht. Daar waar Zwitserse koeien alom geprezen worden voor hun excellente melk, vormen zij ook ons grootste publiek. Hun uiers slaan dikwijls op scherpe rotskanten en veroorzaken hierdoor inwendige bloedingen. Dit geeft dan weer een tijdelijke vermindering van de melkproductie. Wat wij doen is het nuttige aan het aangename koppelen: we geven ze(de koeien) terug eigenwaarde en een betere 'weiligging' door de uiers als het ware op te trekken. Deze ongevaarlijke chirurgische ingreep resulteert dan weer in een optimale melkproductie met een continue debiet, waarop je een Zwitsers zakhorloge kunt gelijk zetten.

We hebben bovendien zoveel succes dat weldra een filiaal zal geopend worden te Bazel; hoeven de koeien zich niet meer te verplaatsen op kosten van hun werkgever.We hopen binnen de twee jaar vestigingen te hebben in Parijs, New-York en Londen. Daar zitten nog veel koeien. Voor stieren is het nog te vroeg: zij verkiezen te zwieren met hun ballen..." CV.

 

feedback van andere lezers

  • Rakker
    Zeer grappig stukje! Leuke fantasie heb jij, maar of je nu echt van koeien houdt kan ik er niet uit afleiden.
    Zou je graag met een koe samenwonen? Ben je bereid maandelijks een deel van je inkomen af te staan om deze dames naar de beautyfarm te laten gaan? Want als je van iemand houdt moet je er wat voor over hebben hé!
    Loeiende groeten van Anne
    commissarisV: Haha, ik hou wel echt van koeien maar dan vooral in hun natuurlijke omgeving! Bedankt voor deze reactie Anne beu..:-)
  • geertje
    H I L A R I S C H stukje
    S C H A T E R E N D E groet
    jij...jij...schurkje

    commissarisV: thx , boeoeoe :-)
  • Vansion
    Nog te vroeg ... ja ... maar ooit ... verdien je lik op stuk. Zwierig met taal en ballen zal je toontje dan wel onderhevig aan de zwaartekracht zijn... Of verkies een gilletje te slaken?
    (Ben nog steeds bezig met dat gedicht 'voor een vriendin' van je.../ Nu begin ik ambetante verbanden te leggen...)

    santé ... heksemelk ...
    commissarisV: Het leven is als een tragikomedie, een lach en vele tranen! Bedankt an
  • Sangria
    Een grappig verhaaltje. Creatief om er zo'n verhaal van te maken.
    commissarisV: Thx exotica, euh sangria :-)
  • Ghislaine
    Prima. Waar haal je het uit!!?
    commissarisV: Die koeien; de oude uit de gracht zeker?:-)
  • waterklok1
    SCHITTEREND!!!!
    kus
    lot
    commissarisV: Dank je klokje :-)
  • duivelstrikje
    hahhhhahahahaha, heel erg uniek! uitstekend neergeschreven, je hebt voor een perfecte sfeer gezorgd. Een hilarisch einde, ik heb, om eerlijk te zijn, echt eens gelachen. Fascinerend hoeveel fantasie jij hebt!
    groetjes, fientje
    commissarisV: Ja Fientje, fantasie hebben; zo hou je het vol. Bedankt voor de fijne reactie
  • Leona
    funny :)


    commissarisV: bedankt Leona :-D
  • VickyLievens
    Héél grappig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Knap, heel knap geschreven!
    Groetjes Vicky
    commissarisV: Ben blij dat het je iets deed, dank je Vicky
  • Das
    Ja! Ik erger mij, als veganist, enorm aan het feit dat die beesten zich, zonder ophouden ... een weg naar de slager aan het vreten zijn. 'Hou daar onmiddelijk mee op', roep ik er wel eens naar. Daar hebben ze gewoon geen oren naar. Proper zijn ze ook al niet. Nochtans staat er vaak een badkuip beschikbaar in hun wei. Tja, rare beesten zijn het. Maar hey, dat zijn rolmopsen en pekelharingen ook.
    commissarisV: Eens iets anders, jouw reactie, interessant!
  • Rinka
    wat een fantasie zeg. humor ook, esthetische klachten, weiligging, te vroeg voor de stieren! ik geloof dat ik geen koe meer zal kunnen zien zonder hieraan te denken.
    commissarisV: Hahahahahahahah, dit is het toppunt. Krijg er geen koeiensyndroom van Rinka-Rinka :-)
  • knuffieke
    Geweldig..na een zware dag als vandaag kwam dat echt als geroepen. Waar haal je toch de inspiratie???

    Groetjes,
    sonia
    commissarisV: Het doet me zo'n plezier als iemand zich kan ontspannen bij het lezen van mijn schrijfsels.Inspiratie, tja, hangt ook een beetje af van het moment hé. Voor het ogenblik ben ik veel bezig met mijn beeldend werk. Heb nog weinig tijd om te schrijven.Ik heb daarom ook besloten te site te verlaten.Ik publiceer nog één gedicht.Dank knuffieke-sonialieke :-)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .