writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Vlaamse fucklore…

door GoNo2Sedert de politie geen pv's meer opmaakt omdat ge met twee wielen op de stoep staat, is het hek helemaal van de dam. Alle dagen in m'n straat wordt er verkeerd geparkeerd. Niet met twee wielen op de stoep, maar nu ook al met alle wielen die onder zo'n blikken doos steken. De voetganger is vogelvrij verklaard. Moeders die hun kroost naar de school brengen zijn verplicht om met hun buggy's het voetpad te verlaten omdat een debiel z'n wagen erop geparkeerd heeft. Bellen naar de politie heeft weinig of geen zin, want 't is geen prioriteit, ze hebben andere dingen aan hun hoofd. God moge weten wat.
Alle dagen komt ert eentje z'n wagen parkeren rechtover m'n deur. De stoep wordt ingenomen door een bestelwagentje met een Chineeske achter het stuur. In China zal dat misschien mogen, gezien de overbevolking in de grootsteden, maar we leven in Vlaanderen hé? Ik roep door m'n open raam naar hem, zo van: hé, meneerke, dat mag niet, da's voor de voetgangers…
't Is een bejaard Chineeske, hij kijkt me aan alsof het in Peking aan het donderen is. Oppassen, misschien is het een bejaarde ninja, of erger nog, de grote baas van de Chinese maffia. Straks krijg ik de rekening gepresenteerd. Kan beter m'n grote muil houden. Kijk nu, het klein Chineeske steekt z'n middelvinger op. Als dat geen geheim teken is, weet ik het ook niet meer. Z'n companen staan waarschijnlijk achter de hoek te wachten om mij een kopje kleiner te maken. Ik ben maar een meter zestig, nog kleiner zal helemaal geen zicht zijn. Ik sluit m'n raam. Mensen die geheime tekens gebruiken, daar kan ik niet tegen op…
't Is gewoon afwachten tot er een vierwieler een moedertje van haar sokken zal rijden. Aan de rechtbank om uit te maken wie er in fout was hé? De moeder, die niet kon stoppen voor een onvoorziene hindernis, de auto die geparkeerd stond op het voetpad bij gebrek aan plaats op de openbare weg of de auto, die het moedertje omver reed omdat ze plots op de weg verscheen?
Ik heb veel zin om z'n banden plat te zetten, maar ge moogt het recht niet in eigen handen nemen. En als ik z'n banden plat zet, staat hij er waarschijnlijk morgen nog. Dus da's ook geen optie. Waarom heb ik die bazooka niet meegebracht van 't leger? 't Zou wel drastisch zijn, maar neem van me aan, dat hij daar nooit meer zou gaan staan. 't Kan ook zijn dat hij daar expres gaat staan. Zo van: neem me maar mee…een echte afhaal-en meeneemchinees. En die middelvinger? Geleerd van de nieuwe Belgen hé? Maakt deel uit van de Vlaamse folklore of moet ik zeggen fucklore?

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • tessy
  Ik zou allezins geen flik willen zijn, je mag gewoon je beroep niet meer uitoefen of krijgt zelf een blaam, of het gerecht klasseert alles vierkant.
  Hier aan de kust net het zelfde met parkeren, in het seizoen kan je helemaal het voetpad niet meer gebruiken, en boos als je er een opmerking over maakt.
  Knap geschreven
  GoNo2: Dank u!
 • koyaanisqatsi
  Ik rijd noodgedwongen dagelijks auto en erger mij constant blauw aan mensen die alle parkeerregels aan hun laars lappen. Als je moet laden en lossen, tot daar toe, het wordt een mens niet altijd gemakkelijk gemaakt. Maar je auto zo maar neer plaveien omdat je te lam bent om honderdvijftig meter te voet te gaan, komaan hé... Kwestie van een beetje sociaal gedrag... Maar ja, toen ik, eeuwen geleden, nog een broekvent was kon de melkboer de flessen melk op de stoep zetten als mijn moeder niet thuis was. Probeer je dat nu nog maar eens voor te stellen. Die flessen melk zouden binnen de vijf minuten gepikt of voor de leut aan diggelen gesmeten zijn.
  GoNo2: Dank u!
 • Dora
  Duidelijk ingeburgerd op plat geprikte banden.
  Goed geintegreerde botte bijl van haal en breng,
  gericht gebazookaait cynisme uit de Ming fase
 • elpe
  We leven in een wereld van de durvers waar de technocraten het voor het zeggen hebben....
  mooi dit kort verhaal
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .