writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Q-vraagje

door elpe

Weet je, ik ben zo'n knuffelaar, dat zeggen de mensen toch. Sommigen noemen me "papa beer", al weet ik echt niet waarom. Is het misschien mijn ronde perige vorm of mijn grijze haarlokken? Ik weet het niet. Of is het misschien mijn karakter, maar nee dat kan niet want volgens anderen ben ik door en door slecht. Echt hoor! Dan is mijn leuze "beter een slecht karakter dan géén karakter". Ik weet het niet waarom men in mij "knuffelbeer" ziet. Geef me maar een lekkere of stevige knuffel, afhankelijk van de persoon met wie ik die dan uitwissel. Stevig of zacht, lief, afhankelijk van de omstandigheden en de persoon. Of anders zo'n troostknuffel, de spreekwoordelijke "uithuilschouderknuffel". Je kunt niet geloven hoe een mens daar van opkikkert. Het is alsof er iets van je afvalt, echt waar. In tegenstelling tot knuffels met bomen is het bij mensen meestal wederkerig. Laatst betrapte ik er me op, tijdens een wandeling met m'n trouwe viervoeter, dat ik een oude eik stond te knuffelen. Ergens las ik eens dat het goed zou zijn voor je aura, voor je innerlijke "ik". Met beide armen omhelsde ik de oude stoere beuk, ik denk voor eventuele voorbijgangers een vreemd zicht hoor. Of niet soms? Hier moet ik dan toch toegeven dat zo'n soort geknuffel toch maar eenzijdig is. Niet echt veel respons te voelen. Ik heb eens horen zeggen dat bomen onze slechte energie overnemen en in de plaats goede teruggeven. Waarom we knuffelen? Ik weet het niet? Jij wel?

 

feedback van andere lezers

  • jan
    heb je al eens een koe geknuffeld?

    ik schreef nav de knuffeldag dit:

    knuffelberen
    leven langer dan poppen
    die kunnen praten

    grtzz

    elpe: Praaaaachtig Jan
    grtz
  • tessy
    Ach ik geloof eigenlijk niet dat mensen alleen maar 'door en door slecht' kunnen zijn, ik denk eerder dat het zwakte is, te zwak om hun eigen fouten onder ogen te willen zien en ze daarom gemakkelijker op anderen af wentelen. Of anderen misbruiken om hun eigen verantwoordelijkheid in bepaalde zaken te ontlopen..
    Maar ik wijk af van je verhaal :-)
    Ik zag nog nooit een beer met grijze lokken :-)
    elpe: Tessy, het was nationale knuffeldag...daarom dit kleine verhaaltje.
    Ik zal eens een fotootje van een (knuffel)beer met grijze lokken opsturen hé... hihi
    grtz en mercieke ffb
  • CHRIS
    pas op me grijze knuffel beren
    t zijn soms ..... echte... gormberen
    (ik heb zo een exemplaar )
    weet er alles van
    troost beerrrrrr
    elpe: hi hi hi, een knuffel van een grijze beer...
    thx
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .