writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Pruisisch Blauw (7)

door koyaanisqatsi

Wegens het onbevredigende karakter van het antwoord op zijn vraag ging Max voor het eerst sinds hij in het huis verbleef nog diezelfde dag de straat op. Daar werd hij in eerste instantie niets abnormaals gewaar, deels omdat zijn gedachten geplaagd werden door een lichte frustratie aangaande stand van zaken, deels omdat, na al die tijd tussen de beschermende muren van het huis te hebben verbleven, het straatleven hem op een enigszins confronterende manier tegemoet kwam. Van zodra hij zich evenwel aan zijn terugkeer in de echte wereld had aangepast, kreeg hij gevoel te worden gevolgd; een gevoel dat vrij snel overging in een overtuiging omdat de persoon die hij hiervan verdacht hem zo opvallend op de hielen zat dat het volgen van hetzelfde pad geen toeval kon zijn. Het betrof een tamelijk jonge man van wie het gelaat verborgen bleef onder de schaduw van zijn vreemd gekapte en gekamde kapsel -wat natuurlijk alleen maar mogelijk was omdat hij zijn hoofd lichtjes voorovergebogen hield. Voor de rest, dat maakte Max op uit de vluchtige beelden die hij in de weerkaatsing langs uitstalramen registreerde, was het een eerder slungelachtige figuur, waardoor zijn ongehoorde gedrag des te verdachter en onheilspellender werd.
Toch was Max niet van plan dit spelletje lang te tolereren. Hij begon flink door te stappen, ondertussen op zoek naar een open ruimte waar hij absolute zekerheid omtrent zijn vermoeden kon vinden om zijn achtervolger aan te spreken. Het duurde even voor het zo ver was, want blijkbaar was de stad dun bezaaid met open ruimten. Maar toen Max eindelijk een plein, omzoomd met een dubbele rij bomen, ontdekte en hij enkele zodanig ridicule rondjes had gelopen dat er geen twijfel meer mogelijk was dat hij werd gevolgd, werd hij zodanig door een plots door het wolkendek brekende zon verblind dat de slungel erin slaagde in het niets te verdwijnen.

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Heerlijk om te lezen, het blijft boeiend.
  Groetjes Hettie
  koyaanisqatsi: Dank alweer, hettie ;-)
 • tessy
  Ik kan niet stoppen met lezen, het voordeel van leesachterstand is dan weer dat je verschillende stukken na elkaar kunt lezen zonder te moeten wachten.
  koyaanisqatsi: da's zoals een feuilleton opnemen... (handig dus)
 • Mephistopheles
  en hij zeide: 'o slungel onder de blakende zon, waar bent u gebleven?'

  Goed stuk, ik lees nog even verder..
  koyaanisqatsi: ontvoerd door aliens?
 • Wee
  Het voordeel van ouder werk (her)lezen is, dat je niet
  hoeft te wachten op de zinnen van de schrijver :))
  x
  koyaanisqatsi: er 'liggen' hier nog stapels ouder werk, vress ik... ;-)
 • jack
  Lijkt me een interessant figuur, die slungel. Alleen hebben achtervolgers inderdaad de vervelende gewoonte te verdwijnen... ;-)
  koyaanisqatsi: Slungels hebben inderdaad de neiging interessant te zijn... De neiging... ;-)
 • Dora
  Man wat een lange zinnen...
  en de spanning blijft er prachtig in...
  totdat de zon roet in het eten gooit.
  Perfect gedaan zeer uitvoerig uit geplooid
  Nu zit ik met dat gevoel van he bah...nog langer wachten...
  koyaanisqatsi: Doel bereikt, zo te lezen... ;-) Thnks
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .