writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Groene Briefjes uit Amerika (2) - Deel uit Verschrikkelijke Stad.

door elpe

...../......

Mikel liep rond 9 uur 's avonds rond in de Oudemanstraat te Antwerpen. Volgens één van de trapezelui was dit het welbekende "red light district", zoals de hoerenbuurt doorgaans in de wereldsteden wordt genoemd. Met grote logge stappen wandelde hij door de straat. Bij het passeren van elke vitrine hoorde hij het scherpe tikken op de ruiten. Schaars geklede dames van allerlei slag en kleur wilden hem wel eens van dichtbij spreken. Hier heb ik wel succes dacht Mikel bij zichzelf.
Eén van de clowns was al eens eerder in Antwerpen geweest en wist zich te herinneren dat er hier ergens een klein privé straatje was. Het was volledig overdekt en de mooiste vrouwen zaten hier. Als je geluk hebt spreekt ze nog Russisch ook, had deze er bij verteld. Voor één ding moest je wel opletten. Er zaten ook travestieten bij. Bovendien, had hij Mikel verzekerd, kon je dat niet altijd zien of voelen, zo goed waren ze. Mikel had zo de indruk dat de clown uit ondervinding had gesproken doch had niet verder aangedrongen omdat het toch niet zijn ding was.
Halverwege de straat was inderdaad een gangetje. Net het aardsparadijs met niet minder dan 30 vitrines naast en tegenover elkaar. De ene dame nog mooier dan de andere. Lukraak, onder de toenemende druk in zijn kruis, liep hij het tweede kamertje binnen. Aan een knappe blonde deerne, met ongelooflijk grote boezem, vroeg hij of ze Russisch sprak met een duidelijke " Da" als antwoord. Darina bleek van Bulgaarse afkomst doch verbleef al meer dan twee jaar in het westen. Mikel was smoorverliefd of was het alleen maar de seksuele drift die hem naar haar stuurde, wie zal het weten. Nadat ze een prijs waren overeengekomen deed Darina de jaloezieën dicht en werd ze letterlijk besprongen. Darina, ondertussen al verschillende jaren actief in de seksbusiness, ontdeed zich op geraffineerde manier van haar minuscuul slipje. Nog juist op tijd kon ze Mikel een condoom aanmeten en dertig seconden later was het voorbij. Mikel lag nahijgend op zijn rug op het helrode ronde bed.
Boven het bed hing een ronde spiegel.
Hij walgde van het zicht dat hem tegemoet kwam.
In zijn kleine zwerfwagen had hij jaren geleden alle spiegels verbannen. Hij kon zichzelf niet meer aanzien en sprong recht, kleedde zich aan en gooide het afgesproken geld op het bed. Zonder verder nog één woord te zeggen verliet hij het peeskamertje.
Darina was niet zo vlug meer onder de indruk van de "dingen des levens" maar deze klant had toch alle records weer verbroken. In de Ronde van Frankrijk zou hij zeker de groene spurterstrui gewonnen hebben of minstens een gouden medaille voor de snelste sprint.
Dat Mikel zwaar verminkt was in zijn gezicht deed Darina al lang niets meer. Ze had al andere creaturen op en onder zich gehad.

Mikel trok de nacht in en werd aangetrokken door luide muziek die uit een kroeg aan de overkant van de straat kwam.
In de Zevenden Hemel stond, achteraan in de zaak, een live orkest muziek te spelen. Ze speelden toevallig of niet het wijsje van Kalinka. In zijn teneergeslagen bui werd Mikel door deze melodie aangetrokken. Was het door deze muziek of was het omdat hij aan zijn mamoeska, zijn moedertje, dacht die hij verloor tijdens de bomaanslag. Hij zette zich op een barkruk aan de hoek van de toog en bestelde een wodka. Elke poging van de aanwezige prostituees om contact met hem te maken werd met een norse blik en een wegwuivend gebaar afgewimpeld.


../.. wordt vervolgd

 

feedback van andere lezers

  • tessy
    aartsparadijs ? En dat voor iemand die mijn dt vauten steeds verbeterd hihi.
    Boeiend is het wel, ik blijf volgen.
    elpe: Wie zonder DT-vauten is werpe de eerste steen......
    En misschien is het wel een dichterlijke vrijheid ????
    Dankjewel om te volgen..
  • Dora
    Nu de druk van de ketel is... stap sik tillekes achter de arme Mikel aan, ben benieuwd
    elpe: Dat is een kroeg waar je zeker eens naar toe moet..... niet te missen in Antwerpen.
    Dankje
  • jan
    Mikel gaat het Wolgalied zingen als hij zo doordrinkt...

    grtzz
    elpe: ik denk het niet hoor....
  • hettie35
    Heb het weer graag gelezen,
    groetjes Hettie
    elpe: graag geschreven Hettie... lees de vervolgen ook maar eens..
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .