writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De magische V

door hope

Van de jacht bracht de succesvolle bouwaannemer, Mijnheer Liekens, niet alleen een haas of een patrijs mee maar vooral veel nieuwe en interessante zaken. Op de jacht had hij ook Pia leren kennen. Pia was een flamboyante dame met warrige rosse krullen, prachtige groene ogen, die ze accentueerde met oogschaduw en zwarte mascara, een rood aangezette mond, maar het alles even stijlvol als haar broekpak en diep uitgesneden topje. Haar bureau werd aangeschoven tegen dat van de baas, zodat Pia tussen Mijnheer Liekens en Gilda, het lief van de baas, kwam te zitten.
Op het grote werkvlak, dat zo door de twee bureaus gecreëerd werd, vouwde Liekens de plattegronden van de nieuw op te richten gebouwen open. Pia kwam dichtbij hem staan, boog zich diep over de tekeningen en luisterde aandachtig naar zijn uiteenzetting, waarbij ze af en toe met haar krullen schudde en haar prachtige katogen naar hem opsloeg. In die positie stond ze juist in het frontaanzicht van Gilda en ook aan haar was die blik en die pose niet ontgaan. Onder de middag vergezelde Pia de baas dikwijls mee naar de werven van die nieuwe buildings.
De collega's vroegen zich af wat dit alles te betekenen had. Alleen Chrisje had er een uitleg voor. Kenden zij dan niet de kracht van de magische V?
"De magische wat?" vroegen Leen en Berlinde tegelijkertijd.
Chrisje schudde het hoofd. Zij was de jongste van de hoop. Moest zij nu gaan uitleggen aan die twee madammen wat een magische V was. Hoe waren die in godsnaam aan een man geraakt?
"Kom leg het ons nu maar uit", drongen die twee madammen er dan bij haar op aan en Chris wist dat je met het juiste decolleté toch elke man kon strikken, tenminste als je het op de juiste manier wist te presenteren.
"Op de manier van Pia, bedoel je!" Het was Berlinde die blijkbaar de oplossing gevonden had. Maar enfin, zo'n man van de wereld ging daar toch niet inlopen?
"Wait and see", was alles was Chris daaraan toe te voegen had.

Fragment uit: "In goede en kwade dagen", een verhaal dat ik eerstdaags in boekvorm tracht uit te geven.

 

feedback van andere lezers

 • Magdalena
  'De magische V"... grinnik...
  hope: Je moet het misschien maar eens uitproberen. Ik ben er te oud voor: mijn V is niet meer magisch.
 • tessy
  Je maakt me wel nieuwsgierig naar meer...
  hope: Dat is de bedoeling, hé, dat je nieuwsgierig wordt naar de rest van het boekje. Bedankt voor je reactie alleszins.
 • Dora
  Ziet er smakelijk uit... ja ja, veelbeloven met de grote Vee
  van stamboek en als je het vee maar in de juiste context zet...< : )))
  hope: Ha, jij maakt er vee van. Dat is best grappig maar je hebt gelijk: sommige mannen reageren op de V van een decolleté als vee!
 • Wee
  Een heerlijk stukje met een leuke titel.
  Meteen even getest, of ik nog magisch 'Vé' :))
  x
  hope: En, Wee, hoe viel de test mee? Was je 'V' nog magisch?
  Dank voor de lezing.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .