writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Pruisisch Blauw (24)

door koyaanisqatsi

Die avond slaagde Max er niet in de slaap te vatten. Hij bleef maar piekeren over het feit dat de reporter zijn naam had gekend. Had de man misschien gelogen over zijn gesprek met Pruisisch Blauw en had zij in werkelijkheid bepaalde zaken over hem verteld? Maar waarom dan? En zo veel kon Pruisisch Blauw ook niet van hem afweten, toch zeker niet zodanig veel dat de reporter in staat was geweest als een bezetene een waslijst aan gegevens te noteren.
Behalve zijn gepieker was er nog iets dat Max wakker hield: een vreemd, tweestemmig geluid dat veroorzaakt leek door stridulatie en gebalts. Het geluid had wel iets, een op de geest inwerkende kracht, waardoor het enigszins vergeleken kon worden met de lokroep van een sirene, maar was in combinatie met zijn rusteloosheid algauw enerverend gaan klinken.
Op zeker ogenblik hield hij het niet meer uit. Hij ging rechtop zitten en zag op zijn reiswekkertje dat het al bijna twee uur. Hoewel hij een hekel had aan 's nachts uit bed stappen besloot hij om in de keuken een glas water te halen. Hij trok zijn broek aan, stapte in zijn slippers en trok de deur open. Zich op zijn jeukende kruin krabbend begaf hij zich sloffend naar de keuken maar toen hij de kamer van Pruisisch Blauw passeerde schrok hij zich haast een ongeluk. Pruisisch Blauw stond in de deuropening, gehuld in een lang, crèmekleurig avondkleed en met een platte, dunne plank van bleek hout in haar handen. Achter haar zag Max kaarslicht op de muren van haar kamer dansen.
'Scheelt er wat?' vroeg ze met gedempte stem. Haar gelaatstrekken verraadden een zekere irritatie en ze zag er ook ouder uit, al weet Max dat eerder aan de lichtinval dan aan een bepaalde gemoedgesteldheid of een gewijzigde fysieke conditie.
'Euh, nee, helemaal niet,' antwoordde hij op verontschuldigende toon. 'Ik kan alleen niet slapen.'
'Er liggen slaaptabletten in de badkamer. In de onderste la van de linnenkast.'
'Bedankt, maar ik probeer het liever zonder.'
'Moet u zelf weten, maar u kan onmogelijk de hele nacht door het huis gaan slenteren, dat zal u wel begrijpen.'
'Ik ging maar een glas water halen in de keuken,' zei Max, terwijl hij aanstalten maakte om verder te gaan, alsof hij zijn bereidheid wilde aantonen om haast te maken.
Pruisisch Blauw liet hem gaan en zei geen woord meer . Ze bleef in de deuropening wachten tot hij terug uit de keuken kwam en haar kamer opnieuw voorbij was. Toen draaide ze zich om en liet ze de deur in het slot vallen. Max kon zich niet van de indruk ontdoen dat hij een glimp van een tweede en misschien wel derde persoon in de kamer had opgevangen.

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Wat zou ie graag even om het hoekje kijken hahaha!
  Groetjes Hettie
  koyaanisqatsi: wie niet? :-)
 • Wee
  Glimpjes zijn killing :)
  x
  koyaanisqatsi: ;-)
 • Mephistopheles
  water, water, .. absinth ja!
  koyaanisqatsi: SPONZEN!!! ;-)
 • jack
  Water, water, ... whisky ja! ;-)
  koyaanisqatsi: zatlap! :-P
 • tessy
  Allez je mag die rosse intussen wel ontrollen hoor, straks stikt ze..
  Wat staat er op de kamer van pruisisch te gebeuren ben benieuwd...maar zal waarschijnlijk weer lang moeten wachten op een antwoord hierop :-)
  koyaanisqatsi: er zijn luchtgaatjes voorzien... :-p
 • Dora
  En hoe is zijn ingewikkelde afdeksessie hem bevallen van de rossige studente? Ik heb er bewondering voor hoe je steeds weer met bijna niks spanning weet op te wekken
  koyaanisqatsi: Ik zag ooit een docu over hoe straatarm Zuid-Afrikanen in de townships met zo goed als niks schitterende interieurtjes wisten ineen te knutselen. Daar heb ik echt van geleerd dat minder soms meer kan zijn. En ja, dat rossige wikkelmens... Dat ligt dus te brommen. In folie... ;-) Thnks.
Er zijn 69 bezoekers online, waarvan 0 leden: .