writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Groene Briefjes uit Amerika (6) - Deel uit Verschrikkelijke Stad.

door elpe

.../...

De knappe maar dikwijls verstrooide Darina had de geldwagen helemaal niet opgemerkt waardoor Sergej en Milaj verrast waren door het verschijnen van de gepantserde wagen naast de grote tent. Met lede ogen zagen ze toe dat de speciale koffer met het geld werd binnengebracht.
Vloekend in hun binnenste beslisten ze om "herr direktor" dan maar te overvallen in zijn woonwagen.

Toen na korte tijd,de imposante figuur van deze man de deur van zijn woonwagen opende, stormden ze beiden Tsjetsjenen naar binnen en sloegen hun slachtoffer neer met de kolf van het machinepistool. De man was blijkbaar niet vlug bang en bood hevige weerstand. Met zijn honderdveertig kilo had hij natuurlijk qua gewicht wel de overhand op beide overvallers maar de vechterscapaciteiten van deze kerels, die ze in Grozny hadden opgedaan, nam de overhand.

Sergej plaatste zijn pistool tegen het hoofd van de man en riep hem in het Russisch toe het geld te geven. Herr direktor was dit echter helemaal niet van plan en trapte Sergej tussen de benen waarop deze laatste in elkaar kromp van de pijn. Milaj richtte zijn Uzi machinepistool naar de corpulente man en schoot met een kort salvo een vijftal negen millimeterkogels af. Herr Direktor zeeg in elkaar als een Engelse plumpudding. Hij greep naar zijn borstkas en buikstreek, en lag al vlug badend in een grote plas, rood kleverig, bloed. Nog bij zijn positieven weigerde hij de combinatie van de kluis te geven.
Buiten klonk een luid en indringend gehuil. Beide wolfshonden sloegen alarm.

Tussen twee optredens door hoorde Ria de honden huilen. Ze tikte haar maatje Serge aan en zei hem dat dit gejank niet pluis was. Dit was volgens haar een alarmerend gehuil. Ze verlieten het theater en liepen in de richting van de grote hondenkooi.

Sergej ondertussen hersteld van de pijnscheuten in zijn onderbuik, schoot uit pure frustratie, de direktor nog een kogel in de knie. Buiten een luid gekerm gaf deze man geen kik, hij weigerde enige medewerking. Plots werd Sergej zijn aandacht getrokken door het huilen van de honden. Herr direktor verloor het bewustzijn en gedwongen door de omstandigheden sloegen Sergej en Milaj op de vlucht.
Toen ze uit de woonwagen stapten liep alles mis.

Twee geuniformeerde flikken kwamen in hun richting gelopen.

Serge en Ria zagen, in camouflagepakken geklede mannen, gewapend en met bivakmutsen over hun hoofd getrokken, in hun richting aangelopen komen. Ze trokken beiden, zoals hen tijdens de opleiding geleerd was, hun Glock dienstpistool en richtten zich rechtstreeks tot deze schimmige figuren.

../..
wordt vervolgd

 

feedback van andere lezers

  • hettie35
    De spanning zit er goed in,
    groetjes Hettie
    elpe: ja hé.... heb je de andere al gevonden ? (witte nertsen, rode steentjes)
  • jan
    tsjonge wat ben ik blij dat ik geen directeur ben..

    grtzz
    elpe: direkteur van een cirkus.......?
    thx
  • Dora
    Jaja, dat is even andere koek dan ff een kluisje klakken
    zuigen hij zoog of zijgen hij zeeg in elkaar en ff een emmetje knallen in alarMerend gehuil
    elpe: Je hebt 100% gelijk Doraatje, ondertussen werden de vauten aangepast.
    thx ffb
  • tessy
    Lekker spannend, maar gerechtelijk commissaris zijnde zit jij natuurlijk rechtstreeks aan de inspiratiebron. goed geschreven
    elpe: bijna gepensioneerd hoor !
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .