writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Pruisisch Blauw (30)

door koyaanisqatsi

Max mocht er niet aan denken dat Visuele Pracht zou ingaan op het voorstel van de brunette.
Ja, natuurlijk zouden de doorzichtige babydolls waarin de brunette door het huis flaneerde haar beeldig staan; Visuele Pracht zou zelfs beeldig staan in een apenpak.
En de brunette kon er maar niet genoeg van krijgen. Tussen iedere hap van haar ontbijt door bleef ze maar herhalen: 'Echt waar, meisje, jij zou mijn setjes eens één voor één moeten uitproberen; ik meen het.'
Visuele Pracht reageerde telkens weer met een zachte glimlach die een lichte gêne voor het ontvangen compliment verborg. Tot dusver had ze geen enkele bereidheid getoond om op het voorstel in te gaan en Max hoopte dat het zo zou blijven.
De gedachte alleen al dat ze uiteindelijk zou toegeven deed hem rood aanlopen, en omdat deze gedachte steeds terugkeerde stond hij al geruime tijd voor het aanrecht te niksen, zogezegd bezig het reinigen van het koffiezetapparaat.
Zo nu en dan keek hij naar buiten, waar een zilverachtige nevel stilaan plaats begon te maken voor de ochtendzon.
'U vergeet het niet, voor vanavond?'
Tegen wil en dank draaide Max zich om. Het rossige meisje stond in de deuropening. Ze droeg een eenvoudig, katoenen kleed en hield een aktetas voor haar borst geklemd. Het leek erop dat ze niet van plan was te ontbijten en nadat Max bevestigend had geknikt verdween ze, zonder iemand nog een woord of een blik te gunnen.
De brunette slaakte een zucht en zei: 'Die had ik me toch wel enigszins anders voorgesteld…'
Max, niet van plan zijn eerdere voornemen zowel de brunette als het rossige meisje zoveel mogelijk te negeren geweld aan te doen, reageerde niet, en ook Visuele Pracht toonde zich niet bereid om geroddel op gang te brengen. De brunette had het niet begrepen en vroeg: 'Vinden jullie ook niet?' waardoor ze haar gezelschap zo goed als verplichtte om een antwoord te geven.
'Ik denk dat men niet te snel moet oordelen over een mens,' zei Visuele Pracht. 'Men weet immers nooit wat er in iemands hoofd omgaat.'
'Tja,' klakte de brunette, 'daar zal wel enige waarheid in zitten, maar toch…'
'Hoe dan ook,' zei Visuele Pracht, 'ik moet gaan. Ik heb nog een heleboel dingen te regelen in de stad.'
Alweer? dacht Max, met gemengde gevoelens. Hij voelde zich opnieuw iets rustiger worden en begon de ontbijttafel op te ruimen.
'Ik wou dat ik nog wat omhanden had,' antwoordde de brunette terwijl ze haar rechterarm uitstrekte en haar vingernagels begon te keuren.
Visuele Pracht, ondertussen rechtgestaan, zwaaide haar haren even heen en weer en begon Max te helpen.
'Zeg, maar,' zei de brunette, duidelijk niet van plan op haar beurt een handje toe te steken, 'maar waarom ga ik niet met je mee? Ben ik nog eens buiten. En ik heb zo'n gevoel dat wij het wel goed met mekaar zullen vinden.'
Visuele Pracht antwoordde niet. Ze boog haar hoofd lichtjes voorover en begon haast te maken.
'Wel, meisje, wat denk je?' drong de brunette aan.
'Euh, nee, dat gaat echt niet,' mompelde Visuele Pracht terwijl ze naar het aanrecht liep. Ze zette de borden die ze had afgeruimd nogal ruw in de gootsteen, spoelde haar handen schoon, droogde ze snel af , wenste Max en de brunette nog een prettig dag en maakte zich vliegensvlug uit de voeten. 

feedback van andere lezers

 • Mephistopheles
  De meeste mensen zouden er niet slecht uit zien in een apenpak eigenlijk. Het zou rechtvaardiger zijn, op zijn minst.

  Wel jammer dat ze de afwas niet doet en hem er alleen mee achter laat
  koyaanisqatsi: Is dit voorstel geen onrecht voor de apensoort??
 • tessy
  Oei ik sta een aflevering achter, ga dit vlug inhalen..
  koyaanisqatsi: Ja, haast u, voor de verhaaltjes gesmolten zijn... ;-)
 • jack
  Hoe die Max het daar uithoudt, het is me een raadsel...!
  koyaanisqatsi: Dat vraag ik mij ook af van mijn lieve lezertjes... :-P
 • Anjer
  Begrijp niet : "Visuele pracht reageerde telkens weer met een zachte glimlachdie een licht géne voor het ontvangen het compliment verborg" ? Het het ? grt Anjer
  koyaanisqatsi: Bij deze rechtgezet. Thnks. ;-)
 • Dora
  -Ik denk dat men niet te snel moet oordelen over een mens- loopt naar mijn idee iets lekkerder, of Visuele pracht is wellicht een Hongaarse, of Italiaanse????
  koyaanisqatsi: effe checken... ;-)
 • hettie35
  Die Max moet wel een ijzeren plaat hebben om het uit te houden daar.
  Groetjes Hettie
  koyaanisqatsi: Hij heeft niet veel keus natuurlijk...
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .