writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

het geveilde schilderij IV b (dit deel moest voor deel V komen)

door Anjer

Ondertussen op de faculteit kunstwetenschappen aula 214.
"Dit is het kunstobject dat we vandaag gaan bestuderen. We gaan trachten te dateren en er uiteindelijk een naam op plakken, bekijk de compositie, de kleuren, in welke staat bevindt het schilderij zich, welke stroming enzovoorts. Noteer uw bevindingen en geef de papers af aan het einde van dit college."
Druk speculerend verdringen de toekomstige kunstcritici zich op rond het schilderij. KunstencyclopedieŽn worden erop nageslagen, internet geraadpleegd. Bij zo'n groep studenten is de interesse enorm, je kiest niet zomaar voor dit beroep of je moet kunstgek zijn. Tussen de studenten zitten jongelui van allerlei pluimage, de zoon van een notaris in Gent, een Chinese uitwisselingsstudent, een jonge gothic meid, en een meisje met kleffe haren en een ouderwets brilmontuur met dikke glazen. En het gros van de door-de-weekse student. Allemaal vol ijver, de ene al wat meer voor het studentenleven dan de ander. Op het einde van het college bevinden zich welgeteld 19 papers op het bureau van de professor. Hij stopt de papieren haastig in zijn aktetas en neemt de telefoon ter hand om de technici te bellen.
"aula 214, het doek mag terug in de opslagruimte, leg de te tekenen documenten maar op mijn bureau in mijn werkkamer Eddy!"
"Komt in orde professor, vergeet U ze dan weer niet te tekenen a.u.b., vorige keer heb ik heibel gekregen omdat u het te vaak vergeet!"
"Ja je kent me, ik zit altijd met mijn hoofd bij andere zaken, kunstzaken hť Eddy." antwoordt de professor verstrooid.
"Ja meneer Malteus, voor mij geen enkel probleem, ik los zoiets zelf wel op, maar we hebben hier een nieuwe, nogal een rare snuiter, staat op zijn strepen ziet U."
"Akkoord, ik zal trachten er rekening mee te houden. Bedankt Eddy."


wordt gevolgd door deel V 'Die rare snuiter zoals Eddy hem noemde...'

 

feedback van andere lezers

 • tessy
  ben benieuwd wat er nog allemaal uit dat hoofdje van je gaat komen :-)
  Anjer: ja ik ook, haha, bedankt voor het lezen tessy! grt anjer
 • koyaanisqatsi
  ruikt naar onraad
  Anjer: ja dat kan je wel verwachten van zo"n engerd, bedankt voor het lezen, grt Anjer
 • Dora
  Laat ik nou hebben gedacht dat de 'nep-taxateur' iemand zogenaamd van de uni heeft ingeschakeld om dat schilderij in die mooie kist op te halen en het linea recta naar zijn depot te brengen...haha, kleffe haren plus jampotglazen in de bril, bekend opvallend tiepje.
  Anjer: stereotiepje Dora, ja, die zitten overal, de nep taxateur is nog wat anders zinnens, in mijn hoofd dan haha grt Anjer
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .