writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Afrit 31

door Hoeselaar

Het busje staat er al een hele tijd met stilgelegde motor vooraleer de eerste persoon aanstalten maakt om in te stappen. De chauffeur bekijkt de nieuw aangekomene, knikt met zijn hoofd maar zegt verder niets. Hij maakt een teken met z'n hoofd dat de nieuwe instappen kan zonder vragen te stellen. Zijn eerste passagier is een klein gedrongen iemand maar door de duisternis kan de bestuurder de man niet naar ouderdom schatten. Hij draagt een donkere anorak met dito capuchon die hij over zijn hoofd getrokken heeft. Het busje helt ietwat bij het instappen. Dan neemt de man plaats op de eerste rij banken en maakt meteen aanstalten om een sigaret op te steken.
De chauffeur die hem in het achtercompartiment argwanend gadeslaat, geeft met zijn hand een teken dat hij dit beter laten kan. Aan het gezicht dat de pas opgestapte door de achteruitspiegel zien kan, meent hij wat hij zojuist kenbaar maakte. De bestuurder die zich nu naar de man achterin omdraait, maakt hem zonder woorden klaar dat het vuur van zijn aansteker tot ver in de wijde omtrek zichtbaar zal zijn. Hij begreep de situatie en knikte. Het donkergrijze VW busje staat bijna onzichtbaar tegen een in bijna identieke kleur geschilderde muur van een loods geparkeerd. Door het ontbreken van een enig lichtpunt of lantaarn staat het voertuig goed gecamoufleerd opgesteld, en toch wist de pasagier waar hij zijn moest. Een tweede man komt als uit het niets ietwat schichtig achterom kijkend naar het busje toegelopen en maakt een teken naar de persoon die achter het stuur zit. De eerste bemerkt dat de nieuwe en de chauffeur elkaar kennen, want één enkel teken is genoeg om hem een schets van de situatie te schilderen. De laatst aangekomene stapt niet in maar gaat met zijn rug tegen de hangaarmuur en het busje staan. De twee mannen wisselden enkele woorden die de man achter niet kan verstaan. Eerst was het bijna niet hoorbaar maar nu werd het getik van regendruppels goed hoorbaar. hij die achterin zit ziet hoe de andere die tegen de muur geleund stond met enkele snelle passen om het busje loopt om de plaats naast de chaauffeur in te nemen. Er worden woorden gewisseld en dat het over hem gaat kan hij door hun mimiek en bewegingen opmaken.
Zonder er erg in te hebben wordt het schuifportier met een ruk opengetrokken en een dan twee en nog een derde man stappen op het busje. De eerste van het trio duwt de man die er al in zit met zijn achterwerk tot tegen de zijflank van het busje aan. De anderen zetten zich achter de twee eersten en er wordt meteen geduwd en getrokken om toch maar de meest comfortabele positie in te kunnen nemen. Er komen op gedempte toon de meest bizarre verwensingen van achter het stuur vandaan. " Sorry, kwam uit de mond van een kleinste van het drietal, kan er toch ook niks aan doen dat die dikke zo vette kont hett".
"Hou je kop daarachter, moet iedereen weten dat je hier bent, klootzak" de bestuurder had zich daarbij omgedraaid maar kan weinig of niets van de inzittende zien. Hij grommelde nog na en vraagt aan z'n bijrijder; "zijn ze dat of moet er nog iemand". Het antwoord kwam op gedempte toon "Karre maar, maar doe 't rustig aan, hé"!

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Mooi om te lezen en ik ga zeker de vervogen verder lezen, nog even dit, chaAfeur? Zal een tikfoutje zijn denk ik.
  Groetjes Hettie
  Hoeselaar: Fijn om dat te lezen, befdankt alfast

  Willy
 • Anjer
  hoeselaar sluit me aan bij Dora teveel de man die dit en dat, dat leest niet echt lekker, maar wel spannend ik dacht al dat die tegen de muur en die die instapten die dikke een kopje kleiner zouden maken, niet dus, doe zo voort, grt Anjer
  Hoeselaar: Heb intussen zoveel mogelijke fouten eruitgehaald en hoop iets bijgeleerd te hebben
  Ook jij bedankt voor de eerlijke fb

  Willy
 • Dora
  De opzet is veelbelovend en ik blijf het ook volgen maar ik zou iets met het woord 'man' doen... Het is maar een idee, hij blijft jouw verhaal he?
  de man die....: A terwijl B en C. enzovoort. Of iets kenmerkends kiezen zodat de Neus tegen de Krul iets kan gebaren terwijl de Regenjas iets fluistert, enzovoort...
  Hoeselaar: Dora als je niet zo ver weg zou zijn ging ik je een ferme zoen geven vanwege jouw bijsturing van mijn verhaal.
  DANK JE WEL Doortje
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .