writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verschrikkelijke stad - De eindstrijd. (2/.)

door elpe

../..

Stefania Vasukova is een prostituee die nog in Hamburg op de "Reperbahn" had gewerkt en voldoende kennis had van de omgeving van het havengebied en de manier van werken van de flikken. Onder de belofte dat ze honderdduizend dollar zou kunnen verdienen vertrokken ze, via de langste brug over een zee-engte tussen Malmö en Kopenhagen, naar Hamburg.

Gricha, een Armeense vriend van Steffy, al meer dan tien jaar actief in deze stad nam de honneurs ter plaatse waar. Hij was nog lange tijd haar "macreaux" geweest maar Steffy had zich weten vrij te kopen en bouwde daarna een nieuw leven op.

Issa, alias Konrad, plande zoals gewoonlijk zorgvuldig de overval op het militair geldtransport. Via de Armeense connectie van Steffy, kwam hij te weten dat het transport zou dorogaan met een onopvallende camionette. Deze zal wel gepantserd zijn, stelde Issa zich voor maar een kleine lading C4-spingstof zou toch voldoende moeten zijn om de deur te "ontgrendelen" . Dat daarbij de inzittenden voor de rest van hun leven gehoorschade zouden hebben was het minste van zijn zorgen.
Zijn bronnen vertelden hem dat er slechts één anonieme politiewagen zou meerijden tot aan de poorten van het havengebied. Daar zou alles overgenomen worden door de veiligheidsmensen van de Amerikaanse Secret Service en daar had hij géén vat op.

Een gestolen BMW525, een Duitse nummerplaat en twee gewapende Armeense handlangers zullen het zaakje wel klaren.

Op D-day stond Issa wijdbeens voor zijn troep. In zijn zwartgrijze militaire uitrusting zag hij er uit als een echte "warlord" . "Ze moesten hem nu maar eens bezig zien" dacht hij. "Ze zullen versteld staan van het resultaat."
Steffy zou dienst doen als afleidingsmanoeuvre voor de bewakingsdienst aan de ingangspoort van de kaaien. Met een gehuurde auto zou ze in panne vallen vlak voor de ingang en zo voor de nodige consternatie zorgen op het moment dat het geldtransport er aan zou komen. Hij wist ondertussen dat ze heel goed was in comedie spelen.

Issa en zijn Armeense trawanten, tot op de tanden gewapend met machinepistolen en springstof. Zouden in een matgroene Hummerjeep komen aangereden van de andere kant van het havengebied. De rest zou simpel uit te voeren zijn. C4 tegen de achterdeur, boem, de poen pakken en weg wezen.

Een achterkamertje, aan de ingang van het ommuurde "red light district" van Hamburg zou dienstdoen als safe house.

Hier zou de buit verdeeld worden en splitsten hun wegen.

Voor altijd…… .

(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

  • Dora
    Kennis van binnenuit is altijd makkelijk en een spannend verhaal wordt het vast weer.
    elpe: De vraag is waar is binnen en waar is buiten...
    thx ffb
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .