writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het komplot (13)

door julien_maleur

11. EEN MOEILIJKE VRAAG
De moord op Jan Vanhees, de beloftevolle politicus en volksvertegenwoordiger van de sp.a, die nog onlangs in het nieuws kwam omwille van een wetsvoorstel, dat hij had ingediend met betrekking tot het rekeningrijden, deed de gewapende overvallen op het zakenkantoor 'Dupont junior en zonen' en op het postkantoor in de Bordeaustraat, uit de belangstelling verdwijnen. Immers, door het grote aantal overvallen was de nieuwswaarde ervan slechts heel gering. Bovendien, de moord op een politicus genoot gegarandeerd de belangstelling van het grote publiek.
Na hun bezoek aan café De Volle Pot waren commissaris Verdonck en zijn medewerkers teruggekeerd naar kantoor. Ze wisten nu, dat het slachtoffer in voornoemde herberg een ontmoeting had gehad met een haveloos geklede man, die hem een brief had overhandigd. Niemand in het café wist echter wie die man was. Uit de weinige informatie die ze er kregen, hadden ze begrepen, dat de persoon die Jan Vanhees in dat café had ontmoet vermoedelijk een vreemdeling was, mogelijks Engelstalig en die bindingen had met de diplomatieke wereld. Gezien het tijdstip van overlijden en het feit, dat die onbekende nog een hele poos in het café was gebleven, nadat Vanhees vertrokken was, maakte dat hij niet de moord kon hebben gepleegd. Maar wellicht was hij wel de link naar de moordenaar. Trouwens, wat stond er te lezen op het briefje, dat hij aan Jan Vanhees had overhandigd? En was deze onmiddellijk naar de parking gereden, waar zijn auto werd teruggevonden en waar hij vermoedelijk werd vermoord? Waarom was hij daar naartoe gereden? Kwam dat door de inhoud van het briefje? Waarom was Vanhees vermoord?
Wie kon de commissaris een antwoord geven op al die vragen? De onbekende landloper? Maar hoe moest Verdonck hem vinden? Het enige wat hij van die man wist, was dat hij er uitzag als een landloper, sprak met een vermoedelijk Engels accent, duizend euro had betaald aan de uitbater om het café enige tijd gesloten te houden en was opgehaald door een auto met een corps diplomatieke nummerplaat.
Was de moord op Jan Vanhees een daad van terrorisme of had de vermoorde volksvertegenwoordiger met spionage te maken?
(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

 • Hoeselaar
  Is die landloper niet zelf de dader?

  Willy
  julien_maleur: Wie weet! De toekomst zal het uitwijzen.
  groeten, Julien
 • Dora
  Ik lees veel dubbel dingen, als je het achter elkaar zet, neem ik aan dat je die dubbele uitleg er uithaalt?
  Klopt het dat ik begin wel te begrijpen dat het allemaal ineengrijpt?
  Die moord en de overvallen hebben een samenhang?
  julien_maleur: Alles grijpt uiteindelijk in elkaar, overvallen en die moord en wat nog staat te gebeuren hoort in één opzet.
  Als het boek volledig af is (een eerste keer) wordt het zeker nog een drietal keren opnieuw gelezen door mezelf en bijgewerkt waar nodig, zodat het een vlot lezend geheel wordt.
  groeten
  Julien
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .