writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De grote B van bureaucratie!

door Anjer

Met de grote B van bureaucratie!

Er moet me even iets van het hart. Waarbij ik me naar alle waarschijnlijkheid, dan bij Dora ga aansluiten. Bureaucratie! De onzinnig uitgevonden respectloze manier om met mensen om te gaan. Zo noem ik het.

Vanwege een verplichting van een instantie - anders weigeren ze me nog verdere hulp -
ben ik nu genoodzaakt een uitkering aan te vragen die mij toch geweigerd zal worden. U vraagt zich af, hoe zo? Wel ik probeer het U duidelijk te maken. Iedereen weet ondertussen al zo een beetje dat ik 'gezegend' ben met het chronisch vermoeidheidssyndroom en fybromyalgie. Reeds 6 jaar ben ik thuis, nooit een uitkering gekregen, zelfs niet van de mutualiteit. CVS afgekort is een nog nieuwe ziekte, onbegrepen, en wordt meestal door het grote schare van artsen bekeken als een psychische ziekte omdat er nog te weinig relevant onderzoek naar wordt gedaan. Maar vaak is het zo dat wanneer je iets mankeert dat ze niet vinden, je gauw de stempel stress krijgt opgeplakt. Van stress komen ze dan tot burn out, maar dat is net wel een erkende ziekte die zich in de psychische sferen afspeelt. CVS is echter onduidelijk, dus wordt het categoriek ook in datzelfde hokje gestopt. Laat het duidelijk zijn dat ik pertinent weiger te aanvaarden dat CVS ontstaat door psychische problemen! Ik heb nooit geklaagd, ben altijd een vechter geweest, oplossingen gezocht, nooit bij de pakken blijven zitten. Maar volgens de dokters heb ik herhaalde stress door mijn autistische zoon. Dat zou door de jaren heen die CVS veroorzaakt hebben! Bullshit! Dan zouden alle ouders met gehandicapte kinderen CVS moeten hebben, wat een vergelijk! Dus nu heb ik verleden jaar omdat die instantie erop aandrong, een onderzoek laten doen bij een dokteres in Lier. Dewelke mij behandelde of ik inderdaad een paar vijzen kwijt was. Voor CVS zijn er in ons Belgenland namelijk een aantal door de overheid bekokstoofde referentiecentra. Waar je dan therapie en onderzoek zou moeten volgen. Waaruit bestaat die therapie dan : medicatie, cardio-vasculaire training en natuurlijk de grootste hap, psychotherapie. Ondertussen is het echter bewezen in de loop van de jaren, dat deze opgedrongen soort van therapie, niks of niks positief bijdraagt aan de genezing van de patiŽnten met CVS . Het is zelfs een contradictie, dat, daar de therapie die wordt toegepast sommigen zelfs nog slechter maken dan ze al zijn!
Nu wil ik daar niet aan meewerken, en kan ik dat financieel gezien ook niet.

En zo zijn we weer rond. want nu wil die instantie dat ik een uitkering aanvraag, maar ik kan om de redenen opgesomd niet naar het referentiecentrum en zodoende krijg ik die uitkering niet. Ik moet wel volgende week naar de oogarts, zelf te betalen weliswaar en naar die dokteres in Lier. Dewelke me vanmorgen opbelde omdat ze zeer terughoudend was om de documenten in te vullen. Omdat ik dus haar voorgestelde plannetje niet wil volgen en die therapie niet kan aanvatten! Ook moet ik om de documenten te vervolledigen, naar mijn osteopaat en homeopaat, ach ja, dat wordt ook niet erkend!

U begrijpt het, dat is bureaucratie met een grote B!

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  hoi Anjer, ik denk toch dat er middelen bestaan om je te helpen hoor - ik ken er wat van - stuur me maar een email
  en ja, bureaucratisme is een vreselijke ziekte waar wie ermee te maken krijgt er boebels van krijgt. Uitslag van de hoogste graad zonder dat hiervoor een middeltje bestaat.
  Anjer: God ivo, heb al zoveel gedaan, krijg er inderdaad broebelsch**t van, en geen loze beloftes aub, sorry voor het cynisme, heb al teveel meegemaakt zoals ik al aan Dora schreef nu ook nog met mijn zoonjte zijn verhoogde kinderbijslag die weer kwijt enzovoort peuh ik haat het echt! maar bedankt voor het lezen, grt Anjer
 • Dora
  Wat een Shit met een grote SS. Duivelskeerkring. Als de "deskundigheid" het niet weet zit het tussen jouw oren. Hoe makkelijk, dat afschuifsysteem.
  F*CK. De zorg voor je zoon is een kluif op zich. plus je ziekte, plus het Onbegrip met een grote OOOOO. Zoek mensen met dezelfde ervaring en vorm steungroepen, blijf er niet alleen mee. Laat van je horen!! Waar je maar kunt. Sterkte.
  Anjer: Bedankt Dora, kan je dit nu geloven? ach ja het systeem he, en mijn zoontje is op 1 miniem puntje nu ook afgekeurd voor verhoogd kinderbijslag, kan ik weer vechten, soms ben ik dat beu hoor! bedankt voor het lezen, grt Anjer
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .