writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Goed gelachen is half gewonnen…

door GoNo2

Zeven maanden na de verkiezingen hebben we nog steeds geen regering. Een mens vraagt zich af of we wel een regering nodig hebben? Het apenlandje dat wij koninkrijk België noemen, is op geen enkel moment tot stilstand gekomen. De Belg doet waar hij goed in is, namelijk zijne plan trekken. Wie ligt er nog wakker van de staatshervorming, de splitsing van BHV, de torenhoge schulden? Geen kat, zei ons moemoe. We hebben ander vermaak dan die paljassen van politieke onbenullen. Wij kijken met z'n allen naar de openbare omroep. Om ons te verkneukelen in de Allerslimste Dommerik…met humor om van te huilen. Bijna twee miljoen kijkers, heb ik iets gemist? De finale ging tussen twee komieken, dat zegt genoeg hé?
Di Poepo roept op tot het vormen van een regering van Nationale Eenheid. Met alle partijen, behalve VLB en LDD. En als het even kan, zonder de N-VA, want 't Weverke ligt hem nogal zwaar op de maag.
Op sommige momenten lijkt het hier wel de bananenrepubliek Congo. Ik stel voor om Kabila minister-president te maken en laten we wel wezen, waarom zouden we niet verhuizen naar onze vroegere kolonie? Alle dagen lekker weertje en de bananen kosten er bijna nikske. Overal zijn ze bezig regeringen te laten vallen, de mensen willen af van die betuttelingen. Vrijheid is de boodschap. Alleen in ons zo geroemde koninkrijkje blijft alles zoals het eeuwen geleden al was. Koning Albert II is het onderhand kotsbeu aan 't worden. Zijne Koninklijke Hoogheid de Sire is ten einde raad en zit zich nu al af te vragen wie hij nu op pad moet sturen. En welke titel moet dat heer-of vrouwschap dragen? Waarom eens geen vrouw de arena in sturen? Goedele Liekens of Linda De Win of Natalia & the Pointer Sisters?
Ze kunnen ook dat tweede olijke duo optrommelen. Miet Smet & Wilfried Martens. Dat wordt pas lachen…

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Hoeselaar
  Je hebt gelijk maar sorry ik begeef me niet op de spekgladde wegen die men politiek noemt
  Graag gelezen

  Willy
 • hettie35
  Je hebt helemaal gelijk, maar hier met regering bakken ze er ook niets van.
  Groetjes Hettie
  GoNo2: Dank u!
 • jan
  Tanja for President!

  grtzz
  GoNo2: Die was ik nog vergeten!
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .