writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het komplot (17)

door julien_maleur

15. EEN ONAANGENAME VERRASSING
Het leek erop, dat het gesprek met hoofdinspecteur Verbiest van de lokale recherche toch nog zijn vruchten zou afwerpen.
Toen Verdonck het dossier van de overval met gijzeling van Louise Bernard doorbladerde, besteedde hij meer dan bijzondere aandacht aan het getuigenis van een buurman die tegenover het overvallen postkantoor woonde. Deze had aan de politie verklaard, dat hij op het ogenblik van de hold-up een zwarte Alfa Romeo had opgemerkt wat verder in de straat. Deze auto had een "CD"-kenteken. Hij was vooral nieuwsgierig geweest, zo verklaarde hij, omdat de chauffeur aan het stuur bleef zitten en de motor bleef draaien. Bovendien had hij die auto twee dagen voordien als gezien, terwijl hij heel langzaam een drietal keren aan het postkantoor voorbijreed.

Die Alfa Romeo met "CD"-kenteken was weggereden nadat de overvalles met hun gijzelaar waren gevlucht, eveneens aan boord van een Alfa Romeo.
Dit kon geen toeval zijn. Verdonck dacht er net zo over als de getuige die meende, dat deze Alfa Romeo wel iets te maken had met die overval. Vermoedelijk zaten daarin medeplichtigen die de omgeving observeerden. Bovendien was het opmerkelijk, dat de gangsters met hun gijzelaar waren gevlucht aan boord van een grijze auto van hetzelfde merk. De commissaris was er nu vrijwel zeker van, dat er een verband bestond tussen deze overval, waarbij Louise Bernard werd gegijzeld en de dood vond en de moord op volksvertegenwoordiger Jan Vanhees. Daarom stuurde hij er Gruytens op uit om bij de diverse verdelers van dat automerk te onderzoeken of een van hun klanten met een "CD"-kenteken reed.
Intussen had hij de resultaten ontvangen van een onderzoek uitgevoerd aan de hand van de zendmasten met betrekking tot het telefoontje dat de volksvertegenwoordiger had ontvangen voor zijn dood. Uit dat onderzoek bleek dat werd getelefoneerd van in de omgeving van een zendmast, gelegen niet ver verwijderd van de IsraŽlische ambassade. Was dit toeval of had de Mossad - de IsraŽlische geheime dienst - de hand in de moord op de Belgische volksvertegenwoordiger en de overval, waarbij de gegijzelde Louise Bernard het leven liet?
In wat voor een internationaal wespennest was hij beland?

(wordt vervolgd)


 

feedback van andere lezers

 • Dora
  Ja daar ben ik ook benieuwd naar...
  julien_maleur: Dank je Dora. Op naar het vervolg.
  groetjes,
  Julien
 • Wee
  Er vallen wat puzzelstukjes in elkaar ...

  julien_maleur: Er zullen toch nog veel puzzelstukjes moeten worden in elkaar gepast (mijn fantasie zal er nog een paar moeten uitvinden ook)
  groetjes JM
 • Hoeselaar
  Je plaatst de lezer voor een raadsel zal snel naar de volgende gaan

  Willy
  julien_maleur: Ik weet het Willy, Het is goed dat de lezer nieuwsgierig is. Bedankt om te blijven volgen, dit is voor mij erkenning.
  groeten
  Julien
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .