writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Bende van Zorro 4.

door GoNo2


Bart, de verpleger met nachtdienst, begint het zo stilletjesaan op z'n heupen en aanverwante lichaamsdelen te krijgen. Hij is hier niet komen werken om afgeslacht te worden door een gek die denkt dat hij Don Quichote is. Meegaan in het gekkenwereldje tot daar aan toe, maar dit loopt de spuigaten uit.
Waarom hebben ze die belspelletjes afgeschaft, vraagt hij zich af. 't Verdiende goed en 't waren ook gekken die eraan meededen…
Maar dit hier is van een andere orde. Dit begint meer en meer te lijken op een patientenopstand. Don Quichote maakt zich op om de volgende aanval in te zetten. Van diene boer geen eieren, denkt Bartje. Laat maar komen. En Don Quichote kwam. Kapstok, pardon, lans recht vooruit.
" Wat Waals is, vals is…"roept Don Quichote in onversneden Vlaams met Spaans accent.
Zozo, denkt Bartje, ook dat nog, een gek met een communautaire achtergrond. Stapje opzij zetten kan nooit geen kwaad in deze omstandigheid. Wat hij ook doet. Don Quichote steekt een gat in de lucht. Kan niet op tijd meer afremmen en gedreven als hij is, komt hij twintig meter verder terecht in de fontein. Bartje haast zich naar Don Quichote, sleurt hem uit de fontein, legt hem zachte dwang in het bloemenperk en zet z'n zwaard op de keel van Don Quichote.
" Ik win en zoals het een overwonnene past, gelieve u over te geven…"
" Over m'n lijk.."zegt den Don.
Bartje zet z'n voet op de torso van Quichote en steekt triomfantelijk z'n zwaard in de lucht.
Zorro pinkt een traan weg al denkend aan z'n onoverwinnelijk zwaard. Wat een zwaard, wat een zwaard. Bartje kijkt om zich heen, waar blijven de reacties?
Keizer Nero steekt z'n duim in de lucht, Herr Dolf strekt z'n arm en Napoleon fluit de mars van de cavalerie. De hond en de kat komen tot de conclusie dat ze elkaar rauw lusten. Beginnen onder elkaar een robbertje te vechten. Maar dit geheel terzijde…

Er hangt een helikopter in de lucht, daar dient zo'n ding ook voor. De politie marcheert in slagorde door de poort. Met wapenstok en traangas. Gedaan met de speeltijd.
" Leg uw wapen neer, onmiddellijk en ga vervolgens op de grond liggen richting Mekka…" roept een commissaris tegen Bartje. 't Is een commissaris met Marokkaanse roots en die mannen lachen er niet mee. Bartje denkt " wat krijgen we nu?".
" Ik ben de verpleger, de anderen zijn de gekken…"
" Van lotje getikt zeker, daar trap ik niet in…vijf minuten krijgt ge en er zijn al drie minuten verlopen…"buldert de commissaris. Z'n manschappen maken zich gereed om manu militari in te grijpen. Zetten hun gasmaskers op, traangas in aanslag.
De Bende van Zorro schuifelt achteruit. Napoleon is voorstander van een strategische aftocht. Herr Dolf zegt dat het beter is te wachten op de Panzerdivisie. Keizer Nero wil eerst een Vlaamse schlager zingen. Om de gemoederen te bedaren. Quo Vadis, denkt hij, ik steek heel die barak in brand en steek het op de christenen. Intussen ligt Don Quichote te kermen onder de voet van Bartje. Hij speelt perfect het slachtoffer. De politie kan niet anders dan ingrijpen, een medemens in nood moet nu eenmaal geholpen worden.
" Uw tijd is om, de mijne ook…"roept de bevelhebber van de stoottroepen, euh, de commissaris bedoel ik.
" Wacht even, ik heb hier nog een opgave, een gemakkelijke: tel alles op wat in het vierkant staat, ge kunt er 5 000 € mee winnen…"
Voor 5 000 € wil de bevelvoerder wel eventjes wachten. 't Is mooi meegenomen hé?
Z'n ervaring als belspelletjespresentator komt Bartje nu goed van pas.

Acht koeien staan in de wei en tellen de grasprietjes
Wacht even 'k heb verkeerd geteld zegt de oudste koe:
12 + 21-8X 0+ 21 - 16+7=
Bellen naar 0800 120777 NU NU NU NU !!!!

De commissaris overlegt met z'n manschappen. Pfffft, gemakkelijk zat…

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Dora
  Er zitten vaak van die lekker zinnen in die de boel opvrolijken.
  Zoals: Er hangt een helikopter in de lucht, daar dient zo'n ding ook voor.
  GoNo2: Dank u!
 • verf
  12 + 21-8X 0+ 21 - 16+7=$$$$$$$$$
  ik had het juist WAAR IS MIJN PRIJS
  hi hi
  GoNo2: Uw prijs kunt u komen afhalen bij Dreamland- Boomsesteenweg...
 • Ivan
  Het blijft leuk om te lezen GoNo2, dus graag gedaan , vr/gr Ivan
  GoNo2: Dank u!
 • Hoeselaar
  Zoals gewoonlijk echt op z'n Gono's prima!!

  Willy
  GoNo2: Dank u!
 • ivo
  grapjas ... waar is de hulk? ik ben alvast groot en sterk, nu nog een groene, mss pater versteylen ... die is ook groen geweest .. mss ziet hij nu groen voor het recuperatiegedrag van de jaren zeventig
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .