writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verschrikkelijke stad - De eindstrijd. (3/.)

door elpe

Arthur, een vluchteling uit Erevan de hoofstad van ArmeniŽ, dronk z'n "weissbier" in ťťn teug leeg en bestelde een nieuwe. Zijn gezelschap bestelde nog een koffie en betaalde de rekening. "Laat ons alles nog eens overlopen" zei deze.
"Een kerel -die jij kent als Konrad, maar waarvan je weet dat het niet zijn echte naam is,- heeft jou en je vrienden gevraagd een overval te plegen op ons geldtransport. De duidelijk met overgewicht kampende man lachte zeer luid zodat de andere klanten in de overvolle kroeg omkeken.
Plotseling keek hij heel ernstig naar Arthur en vertelde hem dat dit onmogelijk was. Al lachende vroeg hij zich af wie in godsnaam het zou durven om de Amerikaanse Secret Service tegen zich in het harnas te jagen.

Arthur werd volledige immuniteit beloofd plus een nieuwe naam en nieuw leven in de Verenigde Staten als hij verder meedeed met deze bende.
Hij zou zijn geliefde stad Erevan en de rivier Razdan nooit meer te zien krijgen.
Van naaldje tot draadje opende Arthur zijn registers en vertelde in detail de plannen voor de overval.

Overmorgen zou deze plaatsvinden.

Het befaamde GSG9, de specialisten van de Duitse grenspolitie, hadden alle materiaal uit de kast gehaald om de overval te kunnen stoppen. In samenwerking met de Amerikaanse Secret Service
werd Issa samen met zijn Armeense kompanen, op vijftig meter van de poort, ingerekend door het arrestatieteam.

Twee ArmeniŽrs, waaronder Arthur werden neergeschoten.

Door controle op zijn vingerafdrukken kwamen de Duitse politiediensten er gauw achter wie Konrad juist was.
Hij werd veroordeeld en wachtte op zijn uitlevering naar BelgiŽ.

"Liefste oma" schreef hij in een brief aan zijn overbejaarde grootmoeder. "Zoals jij ooit hebt voorspeld, zit ik in de grootste miserie. Ik heb me gedragen als een kind van de duivel. Ik vraag vergiffenis voor al mijn zonden want ik denk dat ik de eerst volgende jaren je niet meer zal kunnen ontmoeten. In het hiernamaals, dat al enige tijd een plaatsje voor mij heeft gereserveerd, zie ik je terug. Ik hou van je.


Getekend - Issa."


........

 

feedback van andere lezers

  • julien_maleur
    een goed verhaal dat ik graag heb gelezen.
    groeten
    JM
    elpe: thx JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .