writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het komplot (21)

door julien_maleur

18. Dood spoor


Het onderzoek naar de moord op volksvertegenwoor-diger Jan Vanhees zat nog altijd muurvast. Verdonck was moedeloos. De demarche in de garage aan de Waverse-steenweg in Elsene had geen resultaat opgeleverd. Het was klote, dat de zwarte Alfa Romeo met "CD"-nummerplaat al was afgehaald, toen hij er beslag op wilde leggen. Hij had gehoopt, dat in de wagen vingerafdrukken konden worden gevonden. Maar de auto was weggehaald en de garagist wist niet waarheen hij was gebracht. Commissaris Verdonck kreeg meer en meer de indruk dat de moordenaar hem tel-kens een stap voor was.
Ook de naam op het inschrijvingsbewijs van de auto had tot nog toe niets opgeleverd. Er was nog altijd geen spoor gevonden van Goldenstein Gregorewitch. De commis-saris was er nochtans van overtuigd, dat deze man een heel belangrijk spoor was naar de dader. Misschien was hij wel zelf de moordenaar. Zoniet, dan wist hij allicht wie de moord had gepleegd.
Helaas! Goldenstein Gregorewitch leek wel een fan-toom. In de databanken van het Rijksregister en ook in deze van het Ministerie van Buitenlandse zaken was hij onbekend. Daarom hield Verdonck er ook rekening mee, dat het een huurmoordenaar betrof, gerekruteerd in het buitenland. Hij herinnerde zich maar al te goed de moord op de gewezen minister Andrť Cools. Ook toen hadden de daders geen bin-dingen met ons land.
Maar ook in het geval van een buitenlandse huurmoor-denaar moest er toch in ons land een contact zijn geweest, iemand die hem onderdak had verleend.
Commissaris Verdonck liep te ijsberen in zijn bureau. Steeds opnieuw had hij nagedacht over de sporen die tot nog toe waren aangetroffen en alles leek te wijzen in de richting van de IsraŽlische geheime dienst. Hoe kon hij te weten ko-men of Goldenstein Gregorewitch een IsraŽlisch geheim agent was? Hij moest kost wat kost de nodige informatie krij-gen van de IsraŽlische ambassade. Misschien dat de Belgi-sche staatsveiligheid hem kon helpen.

(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

 • Dora
  huurmoor-denaar of
  huurmoord en naar (grin) < : )))
  julien_maleur: dank je Dora.
  groetjes Julien
 • Hoeselaar
  Nee, het moet huurmoordenaar zijn volgen De Van Daele

  Willy
  julien_maleur: Oke Willy, maar ik zal eens moeten herlezen om te weten wat je bedoelt. Bedankt om te lezen.
  vgr JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .