writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Conversatie op Hoog Niveau......

door GoNo2


Jezus in gesprek met GoNo.

" En GoNo, wat is er je het meest opgevallen de laatste weken ?"
" Tja, Jezus, daar stelt ge me een vraag hé ?"
" Dat komt omdat ik de laatste tijd de planeet, die jullie aarde noemen, een beetje uit 't oog verloren heb. Ik en mijne Goddelijke Pa zijn bezig een nieuwe wereld te scheppen, ééntje waar iedereen gelijk is en in vrede kan leven......"
" Waar heb ik dat nog gehoord......"
" Op VTM misschien?"
" Laat me niet lachen, Jezus, laat me niet lachen....."
" Allé, GoNo, vertel me een keer, geef me een beetje info......."
" Hebt ge daar in uwen Hemel nog altijd geen internet ?"
" Neeje, onzen Pa z'n wegen zijn ondoorgrondelijk en Hij is nogal aan de conservatieve kant, ge moet dat begrijpen, Hij is ook niet meer van de jongste hé ?"
" Veel is er hier niet gebeurd, de banken maken minder winst ( zeggen ze?), uw geloofsgenoten of wat er voor moet doorgaan, zijn nog steeds aan de macht, Dehaene begint meer en meer op Boeddha te lijken, Determe meer en meer op z'n geit. Brussel-Halle-Vilvoorde daar spreekt niemand meer over en kan alleen nog gesplitst worden indien Gij of uwen Goddelijken Pa een mirakel wilt doen. Op wereldvlak, hebben ze in
de USA een zwarte verkozen als president. Ik vraag me af of Gij of uwen Papa er de hand of handen niet in gehad hebben, want dat is pas een mirakel hé ?"
" Zeg dat wel, zeg dat wel, 'k kan het me niet herinneren, zo druk dat ik het de laatste tijd heb, maar ons Pa kennende, zou het me niet verbazen. Sommigen zeggen zelfs dat ik niet blank ben, vandaar dat er ook Zwarte Madonna's bestaan. En ik bedoel niet die zangeres hé ?"
" 't Lijkt me nogal logisch dat een joodse Palestijn niet blank is, maar eerder donkerbruin of zelfs zwart...."
" Ik ben de Zoon van God en niet gebonden aan ras of kleur, GoNo !"
" Ik zeg maar wat de wetenschappers hier verkondigen hé....."
" Laat de wetenschappers maar eens verklaren waarom de rijken rijker worden en de armen armer, dan hebben ze al werk genoeg......"
" Ge moet u niet kwaad maken, ik ben verdorie uwen grootste fan, maar om deze planeet naar de verdoemenis te laten gaan, dat begrijp ik niet zo goed. Welk nut heeft dan uw kruisiging gehad? Buiten een nieuwe religie te scheppen, die al lang uw leer niet meer volgt, zie ik er weinig of geen nut in......"
" GoNo, feitelijk hebt ge gelijk, maar uw stem is roepende in de woestijn, 'k kan er van mee spreken, 'k heb daar ook ne tijd gezeten en dorst geleden, maar ik geef u op een briefke dat de nieuwe wereld die we aan 't maken zijn, er één is van vooruitgang en geloof in al het Goede dat er bestaat......"
" 't Zal me benieuwen, maar 'k geloof u, zeg Jezus, beste vriend, is er daar een plaatsje vrij voor mij ?"
" GoNo, ge wordt hoofdredacteur van de Hemelse Gazet, met maaltijdcheques, kilometervergoeding en kost en inwoon. En een pree van 3 000 Deus ( Deus is de munteenheid van de Nieuwe Wereld- de planeet zal hoogstwaarschijnlijk Prodeo heten- dixit Jezus )."( 1 Deus staat gelijk aan 4009,99€ ).( Voor beleggers en investeerders in Groene Energie.......).
" GoNo, ik zou nog uren met je willen praten, maar ik krijg hier een sms binnen, dat een zekere L.Ucifer staat te wachten aan de Hemelpoort met zijn architectplannen en Sinte- Pieter heeft de sleutel van de poort vergeten achter te laten op de receptie....."
" Okidoki, Jezus, and remember " Jesus loves you"......"
" GoNo, onnozelaar, ik kan moeilijk m'n eigen graag zien, maar nu ge het zegt......."
" En GoNo, bedankt voor de info hé ?"
" Graag gedaan en tot wederhoren hé ?"
" 't Zal niet mankeren,dat het niet zal mankeren, eren, eren .......( dat laatste was de echo van de stem van Jezus, die zich moest reppen om op tijd bij de receptie te zijn,zijn, zijn, zijn ( verdomme, m'n woordjes blijven hangen, hangen, hangen.......)."

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • Hoeselaar
  Noël, ik moet klein bijgeven, jij hebt hogere vrienden als ik en nog wel van de allerhoogsten ook.
  En dan die echo die dreunt noal door door door !

  Willy
  GoNo2: Van die echo had ik ook last, last, ast, ast st....
 • Wee
  :)
 • Dora
  Het weer een echt GoNo
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .