writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

zaterdag 26 febr. 2011

door warket

7h: temperatuur is mild en voorlopig droog. Bijna elke ochtend stoot ik mijn hoofd aan een te lage deuropening. Daarna heeft de dampkring prijs. Cooper is hier de eerste keer met vakantie nog wat onrustig op zoek naar zijn baasje. Regelmatig kijk ik online mijn berichten na. Alles is stand-by. Ook de schrijfpen blijft nat. Het is immers zaterdag.
Stand-by...wat haat ik dat woord. Het klinkt zo slaafs, ja, hoerig zelfs. Net niet uitgeschakeld. Asap is ook zo een uitdrukking vaak gebruikt door commandeurs die zichzelf graag leidinggevende noemen, of "jouw directeur met collegiale groeten". Data en faciliteitsbeheer gedrukt met holle woorden op hoog niveau. Het ploretariaat om te pesten.
Het is middag nu. Rimpels in de waterton. Cooper wordt het hier stilaan gewoon ook al loopt hij nog heen en weer van de voordeur naar de tuin. Soms gaat hij onder tafel op mijn kousevoeten liggen en voel ik zijn warme vacht. Voor alle duidelijkheid is Cooper een hond met lange flaporen en ietwat weemoedige ogen. Voor de rest ruikt hij lekker naar beer. De achterdeur blijft open staan. Tijd voor een ander verhaal.
Mijn eigen stijl heb ik al. Nu nog van mijn onbekendheid afgeraken. Ik log in op mijn nieuwe weblog. Vanmorgen had ik mijn allereerste verhaal curriculum vitae geplaatst.
Het regent. Cooper lijkt dat met zijn dreadlocks heerlijk te vinden. Kwistig schuifelt hij door het gras en kijkt me aan zo van: toe nu, maken we een ommetje buiten de tuin?
Maar er is nog die tafel in de kelder die ik uit elkaar ga halen en ik hou helemaal niet van nattigheid tenzij na een feestje groot genoegen overmatig drankmisbruik.
15h37: komaan gozer, ik trek mijn laarzen aan. Leer mij hondszijn. Daarna eten we spaghetti.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  stenostijl leest lekker snel
  warket: soms kan ik ook wel uitgebreid zeuren...
 • Wee
  Een eigen stijl die prettig leest en smaakt naar meer :)

  warket: dankjewel wee
 • Dora
  Hele slierten lekkere zinnen die smeuiig om de vork draaien
  met goede eigengemaakte saus graag,
  dank u
  warket: poŽtische reactie
 • GoNo2
  Graag gelezen!
  warket: dankje GoNo2
Er zijn 17 bezoekers online, waarvan 0 leden: .