writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Noormannen......

door GoNo2Ridder GoNo werd bij z'n terugkeer naar Vlaanderen aangeklampt door op de vlucht geslagen gepeupel.
" God verlos ons van de Noormannen" riepen ze in koor.
" Ik ben God niet" antwoordde ridder GoNo waarheidsgetrouw.
" Maar ge kunt ons wel verlossen van de Noormannen" sprak hun aanvoerder. Een louche type, die er uitzag als een rovershoofdman. Wat ook klopte, want later zou één van z'n bastaardkinderen Monaco stichten en zo de Grimaldi-dynastie op de kaart en de troon zetten.
" En waar zitten die Noormannen ?" vroeg de onverschrokken ridder.
" In Antwerpen, in 't Zeemanshuis......."
" Maar ik sta hier wel in Gent, kieken, en tegen dat ik in Antwerpen ben, hebben ze den TGV al uitgevonden."Verdorie, wat ben ik toch straf, dacht ridder GoNo, ik doe hier meer voorspellingen dan Nostradamus en die is nog niet geboren.
" Wat is TGV ?" vroeg de louche aanvoerder.
" TGV staat voor iets dat er nu nog niet is, dus heeft het ook geen zin om u daar druk over te maken..." sprak ridder GoNo heel gevat, op een toon die geen tegenspraak dulde.
" Maar heer, de Noormannen brandschatten en verkrachten onze vrouwen, stelen ons vee en vernietigen onze kerken en kapellekes......."
Daar hadden ze een punt, van de kerken en kapellekes moesten die verdomde Noormannen afblijven. En als hij zo eens naar die vrouwen keek, kreeg hij waarempel medelijden met die Noormannen. Maar ze hadden z'n gevoelige snaar geraakt en aangezien hij kruisvaarder was, was hij moreel verplicht om dit gepeupel te helpen.
" Ik ga jullie drillen, trainen, smeden tot één leger, één geöliede machine, die in ganzenpas ten strijde zal trekken tegen die onverlaten van Noormannen......." sprak ridder GoNo in vervoering, meegesleept door z'n eigen betoog.
" Maar heer, hebt u al eens goed gekeken naar uw toekomstig leger ?"
" Ja, en ik zeg jullie, dat ik al andere varkentjes gewassen heb in Palestina," waarbij hij dacht aan de BBQ, die er geweest was voor de grote staking uitbrak, die ongetwijfeld zijn weerslag heeft gehad op de geschiedschrijving.
" Maar heer, 't zijn allemaal bejaarden, moeders met kinderen en baby's en degenen die zouden kunnen vechten zitten aan de drugs en 't bier . Om maar niet te spreken over de homo's en lesbo's die hun rechten opeisen en om de haverklap een gayparade organiseren. Ga daarmee naar de oorlog. Goe bezig......."
" Zijn er ook nog steuntrekkers, leefloners, doppers bij ?" vroeg ridder GoNo met een uitgestreken gezicht.
" 'k Denk het niet hé ? En weet ge waarom ? Nee ? Omdat ze nog niet uitgevonden zijn, bende schooiers.."
Zo, dat wisten ze nu ook. Weer een toekomstvisioen. Ridder GoNo had een klare kijk op de toekomst, hij zag miljoenen werklozen in een verenigd Europa, miljoenen ontheemden die een plaatsje zochten, er was nog toekomst concludeerde hij. En daarmee was de kous en de sok af.
Ridder GoNo wist van aanpakken en zette een kamp op om z'n toekomstig leger te onderrichten in de edele kunst van het zwaardvechten, boogschieten, lijf-aan-lijfgevechten. De lijf-aan lijfgevechten waren geweldig populair bij de homo's en lesbo's. Om voor de handliggende redenen, zou ik zo denken.De Noormannen stuurden spionnen naar het kamp. Maar 't enige dat ze zagen waren bejaarden en vrouwen die elkaar te lijf gingen met stokken en looprekjes, allé de prototypes ervan hé ? Van die looprekjes, welteverstaan.
Hier klopte iets niet. De Noormannen riepen de Raad voor Verkrachting & Brandschatten bijéén om zich te beraden over hoe het nu verder moest, maar die waren op jaarlijks verlof naar de fjorden. En zo kwam het dat ridder GoNo weer voor lul stond, bij gebrek aan Noormannen om tegen te vechten.
Die Noorse volkeren zijn alleen goed in meubelkes maken, die ge zelf inéén moet steken, dacht de koene ridder. En voorwaar ik zeg u, die voorspelling zou ook nog uitkomen......

©GoNo

 

feedback van andere lezers

 • julien_maleur
  Vervelend voor een ridder om niet te kunnen vechten. Niet alleen ridders staan soms voor lul.
  vgr JM
  GoNo2: Dank u wel!
 • jan
  how the west-flanders was won...
  GoNo2: Dank u wel!
 • ivo
  zotteke ...
  GoNo2: Dank u wel!
 • Dora
  Goed in elkaar getimmerd: Raad voor Verkrachting & Brandschatten
  GoNo2: Dank u wel!
 • Wee
  Heerlijk lezen, GoNo!
  GoNo2: Dank u!
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .