writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

knipplak

door warket

Aan de overkant laat iemand een wind. Lokgeur voor snuffelaars. Stomme trut. Ze schrijft haar verhaal op bierkaartjes. Ik lees niet wat ze schreef. Eerst had ze een kleine foto uitgeknipt en mij wispelturig aangekeken. Verwaarloosde kinderpop met verwilderde blik op de rand van zelfverminking. Ze heeft een verfrommeld kledingstuk aan. Passanten.
Welkom in de leegte. Laat ons iets eenvoudig doen. Langdurig een haarspeld bekijken of met de kameel op stap. Iemand suggereerde een cappuccino of zwemmen, maar hier is geen water. Voor een buffet ŕ volonté is het te laat. Slonzig handschrift oefenen tot de koorts opnieuw stijgt dan maar. Ik ben niet ziek. De dokter heeft zich vergist.
Hoofdrubriek taal of kletskoek kiezen wordt moeilijk met drie maal vijf miligram fenixomethylpenicilline, Ibuprofen, Dafalgan en een halve fles wijn.
Leeg. Obsessief schrijf ik een moment uit de dag hoewel het nu avond is. Zwijg, lees een krant. Leegte kan je niet beschrijven. Het heeft geen kleur en stinkt niet eens.
'Vreemdeling', fluistert iemand door de fiberkabel. Toets-tokke-toets echoot hier met op de achtergrond het geluid van TV waar niemand naar kijkt. Nu de goden slapen flurk ik een hiernamaalse sigaret. Het kind graait naar vlinders in de papaver met een vlinderstok. Zusje loopt voorop. Ze heeft een gouden kazuifel aan. Het is bloedheet. In de bovenhemel striemen kleurennevels in elkaar. Orphelus lacht. Alles wordt blauw. Ook de ondergrond. De maan barst open.
Bedaar nu. Het bot is afgeknaagd.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Hoge koorts? Zwarte spinsels?
  Voor mij (zonder koorts) een wel herkenbare wirwar.
  Leegte is idd moeilijk te beschrijven, ik vind haar vaak zwaar.
  Boeiend stukje, Warket.
  warket: maar met zonder koorts geschreven
 • Mistaker
  Intrigerend is het zeker. Niet direct mijn kopje thee maar goed, da's een kwestie van smaak. Ik vind het ook nogal warrig eerlijk gezegd.

  Groet,
  Greta
  warket: Daarom is het ook knip-plak. Dankjewel voor uw reactie.
 • GoNo2
  Knap!
  warket: thanks
 • Ivan
  een warrig epos, maar dat zal de bedoeling zijn om in die staat aldus de lezer achter te laten, graag gelezen het intrigeerde mij, vr/gr Ivan
  warket: eigenlijk was het de bedoeling niet die warrigheid maar het komt wel zo over
 • Hoeselaar
  Ik treed Ivo bij dit loopt me te vlug en te woelig dooreen.
  Lijkt me op een postogram
  warket: dankje voor de reactie
 • Dora
  Koortsig gekleurde splinters als confettie door bewoonde uithoeken.
  Soms vliegen gedachten inderdijd vrij door de ruimte als in een caleidoscoop.
  warket: inderdaad Dora
 • ivo
  bijna een bad trip die psychedelisch verder loopt in woorden en zinnen naar beelden nietszeggend en toch zoveel sprekend ..
  warket: bad trip was het niet ivo, integendeel...zal je wel merken als ik het ooit aandurf om over mijn demonen te schrijven. Thanks
Er zijn 15 bezoekers online, waarvan 0 leden: .