writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het komplot (26)

door julien_maleur

20. EEN MOL BINNEN DE DIENST
Na de autopsie keerde commissaris Verdonck naar kantoor terug. In de metro, op de terugweg, dacht hij na over de gebeurtenissen van de voorbije dagen. Telkens een nieuw spoor werd ontdekt liep dat op een of andere manier dood. Het leek wel, dat de moordenaar van volksvertegenwoordiger Jan Vanhees inzage had in het onderzoeksdossier en op die manier elke ontdekking van de politie, die hem zou kunnen ontmaskeren, tijdig kon vernietigen. De commissaris bedacht, dat er misschien iemand van binnen de politie het dossier lekte. Maar hoe kon hij daarover zekerheid krijgen? Als dat zo was, hoe moest hij dan ontdekken wie de mol was?
Toen hij op kantoor aankwam werd Verdonck al opgewacht door rechercheur Gruytens, die ongeduldig liep te ijsberen en hem meedeelde, dat er telefoon was geweest van een zekere Alain. Deze had zich niet nader willen bekend maken.
"Zeg tegen commissaris Verdonck dat Alain gebeld heeft. Hij weet wie ik ben. Vraag hem om mij dringend terug te bellen." had hij gezegd.
Natuurlijk wist Verdonck wie Alain was. Zodra Gruytens zijn kantoor had verlaten en hij alleen was, telefoneerde hij naar Alain Vrijbos, niet naar het toestel in zijn kantoor bij de Staatsveiligheid, maar naar een persoonlijk geheim nummer, dat hij van Alain had gekregen. Hij moest zich niet bekend maken. De nummer drie van de Staatsveiligheid kon op zijn toestel onmiddellijk zien door wie hij werd gebeld.
"Hallo, commissaris, blij dat je mij zo vlug terugbelt. Wij moeten elkaar dringend spreken. Neen, niet op mijn kantoor en ook niet bij jullie. Laat ons afspreken over drie kwartier aan de vijvers van het Rood Klooster, in het ZoniŽnwoud. Wat denk je?"
Verdonck zei dat hij er zou zijn en vroeg:
"Kun je mij niet zeggen wat zo dringend is?"
"Neen! Niet over de telefoon!"

(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

 • Dora
  Lekker vlot stuk dit, Julien
  julien_maleur: dank je Dora, groetjes, Julien
 • warket
  opnieuw benieuwd naar het vervolg!
  julien_maleur: Dank je Warket, mvgr JM
 • Hoeselaar
  Ja dat maakt nui toch wel nieuwsgierig

  Willy
  julien_maleur: Dat is ook de bedoeling, Willy.
  gr Julien
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .