writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het komplot (29)

door julien_maleur

Commissaris Verdonck was na het onderhoud met Alain Vrijbos van de Staatsveiligheid niet teruggekeerd naar zijn kantoor. De inlichtingen die deze hem had verstrekt, hadden indruk gemaakt en waren zeker van belang.
"Heb je ook een foto en een fotokopie van de fiche met de vingerafdrukken van die Goldenstein?" had hij aan Alain gevraagd.
"Neen," had deze geantwoord, " volgens mijn contactpersoon op de Israëlische ambassade is er geen foto en geen fiche met vingerafdrukken van betrokkene." was het antwoord geweest.
Daarna had Verdonck aan Alain voorgesteld om samen nog iets te gaan drinken in een herberg in de omgeving. Alain was daar echter niet op ingegaan. Hij zei dat hij nog een dringende afspraak had en was toen weggegaan. Commissaris Verdonck was dan maar alleen teruggekeerd richting centrum stad, waar hij vlak bij de Nieuwstraat binnenliep in het café Vossengat. Dit was een deftig etablissement, waar vooral oudere lui die naar het centrum kwamen om te winkelen of om de uitstalramen te begapen, een koffie of een biertje kwamen drinken. Verdonck had juist een Duvel besteld, toen zijn gsm begon te trillen. Het was zijn vrouw die belde.
"Je moet onmiddellijk naar huis komen."
Dit was niet haar gewoonte. Ze klonk nogal overstuur. Daarom vroeg hij:
"Waarom? Wat is er gebeurd?"
"Toen ik thuis wilde binnengaan, nadat ik terugkwam van bij mijn oudere zuster, werd ik tegengehouden door een man. Hij pakte nogal brutaal mijn arm vast en vroeg of ik de vrouw was van commissaris Verdonck. Nadat ik dat bevestigde, gaf hij mij een A4-briefomslag die ik aan jou moest geven."
"Moet ik daarvoor naar huis komen?"
"Ja! Ik ben bang! Die man zag er gevaarlijk uit. Hij zegde ook nog, dat hij die brief gaf in opdracht van iemand die het goed met jou meent."
"Het is al goed. Rustig maar. Ik kom af."
Verdonck dronk zijn glas bier leeg, stapte naar buiten en haastte zich naar de parking waar zijn auto stond. Dan reed hij, veel te vlug, naar huis. Hij was nu toch nieuwsgierig geworden. Wie was die boodschapper geweest? En wat zat er in die A4-briefomslag?

(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

 • warket
  Klein detail: een Duvel drink je niet zomaar in alle haast leeg...
  julien_maleur: Dank je Warket voor lezen en commentaar. Uw opmerking is echter niet voor iedereen juist: ikzelf doe er twee minuten over om een Duvel te drinken en een kennis van mij drinkt binnen de vijf minuten zo maar 3 Duvels leeg na elkaar, zonder te verpinken.
  De meeste mensen zullen er idd iets langer over doen, maar in mijn verhaal waren er dringende omstandigheden.
  groeten
  JM
 • Dora
  en dat bij zijn privé, dat geeft te denken
  julien_maleur: de vraag is, Dora, of de boodschapper te vertrouwen is of niet.
  Wat staat Verdonck te wachten?
  groetjes
  Julien
 • Wee
  Ik weet niet of ik die Vrijbos wel vertrouw ...

  julien_maleur: Wie weet, Wee. Heeft die man van de staatsveiligheid wel het achterste van zijn tong laten zien?
  groetjes
  Julien
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .