writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het komplot (32)

door julien_maleur

Het was al elf uur in de voormiddag, toen commissaris Verdonck en rechercheur Gruytens in een dienstauto stapten en wegreden richting President Roseveltlaan. De commissaris had eerst nog contact genomen met de griffie van de handelsrechtbank en gevraagd om een kopie klaar te maken van het dossier met betrekking tot genoemde vzw. Intussen zocht Gruytens informatie op het internet. Het resultaat was niet bijzonder spectaculair.
Op de website van de vzw Voor Een Betere Wereldorde stond te lezen dat aan het nummer 254 van de President Roseveltlaan in Brussel de culturele vereniging 'Een Betere Wereldorde' was gevestigd en tevens de zetel van de vzw voor BelgiŽ. Welke de activiteiten waren van deze culturele vereniging en het doel van de vzw was niet vermeld. In een soort inleidend pamflet werd opgeroepen om zich af te zetten tegen de huidige voorbijgestreefde democratische structuren die alleen maar leidden tot passiviteit en elk efficiŽnt beleid onmogelijk maakten. Ook werd gesteld dat de vereniging zich moest nestelen in alle gelederen van de maatschappij om zo de macht te verwerven en een wereld te scheppen die zou beantwoorden aan haar normen en waarin de bevolking zou moeten leven volgens de standpunten en regels van de vereniging. BelgiŽ als proefcase, met Brussel als Europese hoofdstad, zou de uitvalsbasis moeten worden om uiteindelijk in heel Europa de scepter te zwaaien.
Wat de filosofie van deze vereniging exact inhield en welke hun regels en normen waren, stond niet te lezen. Er waren links naar sites van zowel links extremistische als rechts extremistische organisaties.
Wie de verantwoordelijken waren van de culturele vereniging en van de vzw was nergens terug te vinden, evenmin als een ledenlijst. Alleen werd op de webpagina beweerd, dat de vereniging nu al leden had overal in BelgiŽ, in alle lagen van de bevolking. Namen werden niet genoemd. Zij die de bestaande maatschappij moe waren en verlangden naar een nieuwe orde konden contact nemen met de organisatie door een bericht te sturen naar het e-mailadres contact@beterewereldorde.eu.

(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

 • Danvoieanne
  Kijk uit naar het vervolg, Julien ....
  Grglezen..groet.
  julien_maleur: dank je Danvoieanne. Vervolg is op komst.
  groetjes
  Julien
 • Wee
  Hm ... ik zou ze ook eens kunnen mailen ;)
  julien_maleur: Bedankt Wee
  Julien
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .