writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

na pasen 2011

door warket

Regelmatig, op een willekeurig ogenblik komt hij bij elke medewerker van belang een praatje doen. Dan vraagt hij hoe het met je gaat, hoe de projecten waaraan je werkt vorderen, of er problemen zijn. Hij noemt zichzelf "jouw directeur" en is hervormingsgezind. Hij houdt van functiewijzigingen, data en faciliteitbeheer. Blauwdruk van het ego als hoogste doel. Besprekingen aan de hand van ingewikkelde organigrammen vind hij pas leuk. Hierarchie in pyramidevorm, spreekbuizen, ombudsdiensten en systematiek zijn primordiaal, maar stel hem een strategische vraag en hij kaart een ander onderwerp aan. Dan kietel ik met een potlood aan mijn pols en val in slaap. Och ja, hij bedoelt het goed. Geen leeuw noch vos.

8h: Blauwe lucht. Ik raap het onkruid uit het gras. Prutsen met tussendoor een sigaret.
9h: Na wc-ritueel, de haag.
10h30: Koffiepauze met zonlicht op papier.
11h15: Schrijftafel bijna in de schaduw. Sms bericht. Weeral iemand waarmee ik op de schoolbanken zat van de aarde verdwenen. De dood als bevestiging van het leven. Meer dan een rilling voel ik niet. Hij kon goed tekenen. Klokken luiden het middaguur.
14h: De haag is bijna bijgeknipt. Eerst nog een vispannetje. Zelfs in de schaduw is het heet. Vuurvrouw leest het derde huwelijk van Tom Lanoye.
15h15: De klus is geklaard. Tijd voor schrijfwerk nu.
18h: Nu helemaal alleen op een bank in het stadspark nagenieten met zelfgekochte trappist. De titels uit een krant lezen en om je heen kijken. Het verstand gaat nooit op nul en toch...deugddoend in eigenheid. Alleen vliegen en schaduwen zijn nu bij mij. Van de schaduwen weet ik vanwaar ze komen. Van de vliegen weet ik het niet. Ze plagen mij. Toch worden ze door mijn mildheid gespaard. Ook dat is leven.

 

feedback van andere lezers

 • Dora
  Koppensnellen
  p n bnkj in ht prk=o e a e e a
  warket: *%.*/...
 • ivo
  dit is voor mij helemaal genesis .. de geest die over de chaos zweeft, wie hier kop of staart aan krijgt is een straffe ..
  warket: toch eenvoudig voor mij
 • Danvoieanne
  ook zat is leven
  warket: inderdaad
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .