writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Bloemetjes met vertraging.

door wereldwandelaar

Zondag 1 mei 2011
Het is bloemen en plantendag in Bokrijk en daar gaan we zonder fout elk jaar naartoe. We moeten niet veel hebben dus besloten we een uurtje later op te gaan. We nemen de trein van 10:38 in Landen. Een paar minuten later vertrekt de trein met enkele minuten vertraging. Een vijf tal minuten later reden we voorbij Velm. Plots voelden we een lichte schok onder onze voeten. De trein gebruikte zijn noodrem en kwam een paar honderd meter verder tot stilstand. Aan het oude stationnetje van Velm. De treinbestuurder vroeg om hulp. Er was zojuist iemand onder de trein gesprongen. Nadat we beseften wat er gebeurd was ging iedereen aan het bellen. Ik belde naar de VTM. Binnen een kwartier kregen we meer inlichtingen. Er werden extra bussen ingezet en de hulpdiensten kwamen al snel ter plaatsen. Pas na drie kwartier konden we pas de trein verlaten via een huisstoel om de afstap minder hoog te maken. Maarliefst 435 pasagiers werden in minder dan een half uur geevacueerd. Iedereen bleef kalm en er heerste geen paniek. Slechts met 1 pasagier sloegen de stoppen eventjes door en er ontstond een korte ruzie om die persoon kalm te houden. Tijdens het evacueren van de treinreizigers waren de hulpdiensten al een witte tent aan het opstellen rond het slachtoffer. Na een half uurtje kwam de eerste extra busdienst aangereden en stapten al een honderttal mensen op en bracht ze naar Sint-truiden. De achterblijvers praatte met de pers en ondertussen was de brandweer aangekomen om al het bloed van de trein af te spuiten. Daarna kwam een tweede bus ons halen om rechtstreeks naar Bokrijk te rijden want daar moesten de passagiers allemaal naartoe. Met een vertraging van bijna twee uren kwamen we eindelijk aan in Bokrijk. Gelukkig bleef het weer zomers.

Dit is het nieuwsbericht van Trudo FM:

Het spoorwegverkeer tussen Landen en Sint-Truiden is zondagmorgen om 11 uur een tijdlang onderbroken geweest door een ongeval.

Dat meldt Infrabel, de beheerder van het spoorwegennet. Een 54-jarige vrijgezel uit Velm stak de overweg over aan de Halleweg toen een trein vanuit Knokke naderde. Voor de bewuste man kon geen hulp meer baten. Het ging om een wanhoopsdaad. Ten gevolge van de aanrijding was er enkele uren een spoor versperd, wat weinig hinderlijke gevolgen had, gezien er op het spoor slechts 1 trein per uur passeert. Ook zette spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel meteen een vervangende busdienst in. De spoorwegpolitie en de brandweer kwamen ter plaatse om de sporen snel vrij te maken.

 

feedback van andere lezers

  • Danvoieanne
    Heel erg dat zoiets gebeuren moet....
    wereldwandelaar: Zeker weten. Het is op dat moment schrikken en slikken maar daarna gaat dat weg.
  • ivo
    een reisverhaal dat slecht afliep voor de vrijgezel, daar zal slikken nog weinig aan helpen ..
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .